Saffransbak och pepparkakor!

Det är vad vi har sysslat med idag..
Testade ett nytt recept för saffransbullarna, och gisses vilken kletig historia det blev! "smeten" var ju totalt ohanterbar och jag lyckades knappt få ihop en rund boll. Micke är dock lite envisare än mig och fick till något som iallfall liknade lussekatter.. Dock var det svårt att få dom små och många utan det blev få men STOOORA!!

"Dra åt helvete va stora dom blev" Var Mickes kommentar

Tjejerna tyckte det var kul ändå, dom geggade runt och Emilia tyckte att det var som geggamojja..

När "smeten" var slut var det bara torka bordet och köra igång med pepparkakorna.. Djävullens påhitt!!!

Dom blir inte alls lika goda som när man köper dom

Inte alls lika fina

Går bara sönder när man försöker föra över dom från bordet till plåten
(vilket slutar med att man knöglar ihop hela griseknon och stoppar den i munnen direkt)

Och dessutom ett rent helvete att torka rent efter sen, det är tamejfaaan pepparkaksdeg i hela köket innan man är klar

Men Barnen tyckte att det var jättekul.. även om det inte blev en ändaste liten pepparkaksgubbe av deras deg. Dom nöjde sig glatt med att knåda och trycka ner lite deg i ett hjärta.

Och som om inte det var nog så bestämmde vi oss för att göra en hemmagjord pizza till middag.. jovisst, till och med degen gjorde vi!!!! Och gott blev det!
Micke hade nog precis allt man kan tänka sigpå sin pizza, medans min och barnens pizza mest bestod av ost! Och en räka här och där som tydligen Linnea var väldigt förtjust i.
Att tillverka pizza hemma är det perfektaste när man vill låta barnen vara med att laga mat. Det är enkelt och roligt!


Linnea bakar pepparkakor


Baka baka baaakaaa


Linnea kämpar på med degen


För mycket pepparkaksdeg??


Det är lätt hänt att köksbordet förvandlas till en helt annan värld när man baka pepparkakor! Här har nog julgrisen och bocken blivit levande!!


Lussebergen!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0