ååååhhh


Men snälla rara..

Vad har dom gjort!! Kan jag inte få blogga en ändaste gång utan att få ett vredesutbrott!! Är det inte jag själv som kommer åt fel knapp med mina feta falukorvsfingrar så är det blogg.se som strular till det totalt!! Nu försvann ytterligare ett välarbetat inlägg!!!! Åhhh ÅH..

Veckan har varit mycket rolig, men satan vad det är jobbigt att jobba fem dagar i rad! Det är ju nästan inte männskligt! Igår somnade jag innan 21! Och var fortfarande död när klockan ringde på morgonen..

Linnea är magsjuk..hon spyr och har sig! Jag ber till en övre makt att det inte är det förbannade vinterkräksjukan!! Hon har fått behålla middagen så vi får se!

Emilia har gått iväg på en kvällspromenad.. utan vagn och utan mamma och lillasyster! Lite egentid med pappsen, dom skulle gå och handla lite fredagsmys, sen slår vi ner våra stjärtar i soffan och tittar på let's dance, och låter barnen däcka.. en efter en.. risken finns att även en mamma somanar!!!


Tröttmössa..

" I like to move it MOVE it, you like to move it move it.. we like tooo.. Move IT.. "

Jo, madagaskar går varm här hemma!! Fick veta idag att Emilias stora samtalsämne på förskolan också är just lejon.. det är BARA lejon som gäller.. hahaha.. Vad har jag gjort??

låter som att dom inte gör något annat än att kolla på film, men så är det ju självklart inte.. så, du har jag sagt det och känner mig genast bättre!

Jag har börjat jobb, därav denna dåliga uppdatering! Jag är HELT slut kan jag säga.. jobbade förvisso 13 timmar igår, och sen upp idag igen.. kan vara därför jag är lite pömsig! Men det känns kanon, jag trivs som fisken i vattnet och då gör det inget att man blir trött.


Lägger upp denna bild på Micke och mig som ett tecken på att jag numera kan lägga upp bilder igen!

Skit..

Hade precis skrivit ett låååångt inlägg om min helg, hur kul det var på kalas, vilket ursöt tårta Linda hade gjort, jag skrev om min mammas och hennes mans fest, hur trevligt det var, vilket god mat det var, att Micke försökt locka håret på mig med en plattång och nästan brände bort en hårtuss, att vi var på garage och såg mickes lillebror spela med sitt band The Drama, superbra, haft en mysdag idag, varvat ner med ERA musik, kollat på madagaskar 2 och att jag ska jobba i morgon...

Finns inte en chans på världskartan att jag tänker skriva om allt!!!

Kan för övrigt fortfarande inte lägga in bilder...

tänk.. när jag skrev förra inlägget var jag lycklig, satt och log åt min fantastiska helg, men så råkade jag trycka på "logga ut" och allt försvann... nu är jag världens mest grinigaste surkärring istället.. fan, ska nog gå och äta nåt..

God natt..

Suck.. !!

Ibland blir man bara helt jävla galen på folk..

Har ju nyligen lösenordsskyddat min blogg, och i och med så kan jag inte längre lägga upp bilder!!
Så jag mailade blogg.se och frågade varför det var så och vad jag skulle göra.

Fick då till svar:

"Du har själv lösenordskyddat din blogg, och för att låsa upp den igen gör du så här... "

Vad är det för IQ befriad fiskmås som sitter i kundtjänst hos Blogg.se??
12345......40.. phuu.. idiot!

Vi får se om det blir några bilder..

Nu ska jag ta mina änglar och gå ut i skogen lite.. behöver lite frisk luft tror jag!

Fredag

Jag vill börja med att tacka för alla fina kommentarer! Det värmde faktiskt

Minns ni att jag skrev om två livsavgörande beslut som jag hade fattat?

Det ena var, som ni säkert har räknat ut, att vi skulle behålla barnet.. nu gick det ju som det gick, men det var ett beslut.

Det andra var att jag har slutat på KS..

Nu tänker ni säkert att jag är en stor jubelidiot, att jag inte tog den fantastiska chansen att utvecklas.
Men.. Jag har två småbarn, och dom kommer aldrig att bli små igen. Deras uppväxt vill jag verkligen inte missa.

visst, jag kanske vaknar upp om 20 år och ångrar mig, men jag ångrar HELLRE att jag inte tog ett jobb, än att jag får ångra att jag inte var med mina barn tillräckligt!

Och jag står inte arbetslös, utan går tillbaka till mig gamla jobb inom äldreomsorgen där jag trivdes alldeles utmärkt! Det känns faktiskt toppen!

För övrigt så tuffar vardagen på och nu är det ju helg! Hade nästan missat det mitt upp i allt!

Lördagen är fullspeckad.. först är det kalastajm hos våra vänner Jägstad.. det är deras Emma som fyllde 5 i veckan och Lilla My som fyller 3! Sen tänkte vi passa på att fira deras storasyster som fyllde år i december!

Efter kalaset ska barnen åka till farmor och farfar, där dom också ska sova kvar.  Jag och Micke åker vidare till min mor som fyller 45 idag, och hennes man som fyllde 50 i veckan, så då blir det storkalas!!

Vi hinner alltså fira 5 personen på en dag.. inte illa pinkat tycker jag.

Nu har jag bara ett problem.. vad ska jag ha på mig?? Garderoben är full men jag har ändå inga kläder.. En kvinnas eviga problem!!


11/1

Samma dag som jag skulle börja på thorax, gick jag till apoteket och köpte mig ett graviditetstest.
Praktiskt taget sprang hem och kissade på stickan som visade ett klart plus..

Känslorna var många.. det kan inte vara sant! vi har ju skydd??! Samtidigt så log jag, jag kände lyckorys i hela kroppen!

Micke var först inte riktigt med på noterna, vi hade ju bestämt att vänta och det här kom som en chock för honom. Men efter några dagars tänkande så kom vi överens om att behålla barnet, vi skulle bli trebarnsföräldrar!!

Lyckan var stor!! Jag verkligen längtade efter att få berätta för hela världen, och jag kände hur någonting växte i mig..

Men lyckan varade inte länge.. knappt en vecka efter att jag plussat började jag få mensliknande värkar. En ljusrosa flytning kom och jag kände på mig vad som höll på att hända!
Någon dag senare blev flytningen till blod och jag åkte in till danderyds gynakut. Dom tog massa prover och konstaterade att jag fortfarande var gravid, men ultraljudet visade inga hjärtslag.
Som svar fick jag att den antingen var för liten eller så hade det slutat slå..

Morgonen därpå vaknar jag 05:30 av att det rinner någonting ur mig. . jag springer in på toaletten och det bara forsar blod!
Jag sitter kvar länge.. gråter, sitter lite till.. Micke kommer och tröstar mig.

Jag vet att detta är kroppens eget sätt att avbryta något som inte är helt okej, men ändå så kan jag inte låta bli att tycka att det är så fruktansvärt orättvist!!

Men en sak vet vi iallafall.. och det är att vi absolut vill ha ett till barn.


Lösenord

Det händer mycket saker nu kring mitt liv. . mycket personliga saker.

Därför tänker jag låsa min blogg med ett lösenord, som jag MER ÄN GÄRNA delar med mig till mina vänner och läsare.

Vill du ha lösenordet så maila mig

[email protected]

Jag älskar att skriva och det är någon form av terapi när jag får skriva av mig. Men, vissa saker vill man inte dela med resten av världen. För det är ju faktiskt så att en blogg är tillgänglig för ALLA.


Bilden är lånad av danninger.se

Väntar..

Jag tycker inte om leva i ovishet.. då känns det bättre att få klara besked på en gång.
Men vissa saker kan man inte påverka, time will tell. . vilket gör att jag absolut inte kan tänka på någonting annat!

Jag har ont!

Jag vet, jag är så hemlighetsfull nu på sistonde, skriver lite i gåtor.
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge..


tick-tack-tick-tack


Nattning

Vi har påbörjat ett litet projekt här hemma.
Vi ska försöka få tjejerna att somna själva... lättare sagt än gjort vill jag lova.
Tills nu så har jag legat brevid Linnea när hon ska somna, Emilia har nöjt sig med att ha mamma i samma rum. Jag försökte förvarna dom lite när dom stod och borstade tänderna härom kvällen med att Mamma skulle sitta i Tv-rummet medans dom somnade.. Vilket såklart resulterade i att Linnea blev jätteledsen! Hon var helt förtvivlad! Mitt mammahjärta började genast gråta så jag gav vika direkt.. MEN, numera sitter jag brevid sängen, och min plan är att stolen ska förflyttas, sakta men säkert ut från deras rum.

Hur som helst.. I kväll när jag satt bredvid Linnea så sträckte hon sig efter min hand.. när hon greppat den sa hon:
"Mamma, Jag älskar dig"

Jag höll på dö av lycka!



Kärleken mellan förälder och barn är något unikt!

Musik gör livet så mycket lättare.. och gladare!



åååh.. den är så bra!!




Åh den här är nästan ännu bättre!!!

(Stackars mina grannar)
Jag sjunger.. ljudligt och fruktansvärt!!

sunday. .



Det här är vad våran söndag började med.. lite sconesbakning! Tjejerna var såklart med och tyckte det var jättekul!


Emilia sitter efter frukost och tittar på morgon bolibompa med sitt Lejon Alex.. (jo hon har filmen madagaskar och jag misstänker att Emilia är lite småkär i lejonet Alex) <3


Linnea äter en ostrulle..

För övrigt så har dagen gått oförskämt fort, jag tycker att helgerna bara rusar förbi.. Eller egentligen så går alla dagar fort, hela livet går fort, och just därför ska man tänka efter vad man lägger tid och energi på.


Pappa och Linnea har lekt lite..

Förra söndagen var Emilia på kalas hos vännen Moa..


Moas favoritlek är att leka doktor, och Emilia hängde med på noterna..


Födelsedagsbarnet fiskar


Min söta Emilia tyckte också det var kul att fiska lite


One, two, three.. (hon kan faktiskt räkna till fem på engelska)


tuuuuut


Beslut

Ibland är beslut väldigt svåra att ta, man behöver många gånger mycket betänketid för att fatta rätt beslut.. och ibland är det hur enkelt som helst. Det gäller bara att följa sitt hjärta, så länge man mår bra och konsekvenserna inte blir allt för hårda så har man valt rätt!!

Jag har ganska nyligen, inom loppet av en vecka fattat två livsavgörande beslut.. och jag är GRYMT stolt över mig själv och ser fram emot vad som ska ske framöver!



Idag blir det lugna puckar..

Min syster har äntligen flyttat till egen lya.. med sin sambo såklart, men det ska bli kul att få kika på den :) inte så långt ifrån heller!

sen ska vi hälsa på min mormor och morfar, man får passa på när man är ledig!

Nu ska vi sätta upp lite nya gardiner.

Mår inte så bra..

Sjuk..
Igår hade jag feber och kom knappt upp ur sängen, har fått en jävulsk hosta, känns som att tarmarna är på väg upp när jag hostar! Jag fryser, jag mår illa, jag är trött.. Är det en kultinginfluensa eller?

Hur som helst så kommer jag upp ur sängen idag så idag får barnen gå på förskolan. Tyckte så synd om dom igår som fick vara hemma med sjuk mamma.. dom klättrar ju på väggarna, kom inte ut, nä ursh.. Idag blir det bättre för dom!

Utöver allt sjukt så mår jag fantastiskt bra.. jag är sååå lycklig!

love is in the air..

Onsdag= Ledig

Två dagar är avbetade på nya jobbet!
Jag var så jädrans nervös när jag satt på tåget in att jag hade ont i magen och ville bara kliva av! Det var nästan känslan som att bli ivägkörd till någon elak barnvakt när man var liten och hela kroppen skrev Neeeeeej, jag viiiiilll inteeeeee!!!!

Sen klev jag innaför dörrarna och allt försvann.. kändes hur naturligt som helst. Det är klart, jag har fortfarande mycket att lära, men med viljan så går det.. eller hur?

Det som tar emot är ju såklart resorna, det tar ju 1 timma att ta sig dit, 1 timma att ta sig hem.. om jag hinner med alla bussar och tåg.. annars kan det ta lite längre tid. Men sen tänker jag såhär.. Hur många är det inte som pendlar varje dag till sitt jobb? Klarar dom det så klarar jag det! Så är det!

Men idag är jag som sagt ledig, min ända lediga dag den här veckan, så tjejerna är hemma med mig och idag ska vi bara umgås och myyyysa! Man blir lite smålarvig när man är ifrån sina barn så mycket., man vill bara kramas och kramas!


Emilia


Linnea

Bra dag!

Vilket fantastisk väder vi har va?? Man blir ju alldeles lycklig.. på med varma kläder bara så gör det inget att det är närmare 20 minusgrader!

Idag på eftermiddagen tog vi en promenad hem till våra vänner Jägstad.. Det var ett kärt återseende, vi har på grund av en fullspeckad decembermånad inte haft tid att ses på en evighet! Barnen tyckte förståss att det var lika kul.. och dom lekte och lekte lekte.
Emilia hade så kul med sina vänner att hon inte ville gå hem.. och så blev det. Hon stannade kvar och ska bli bjuden på middag där också. Min stora lilla tjej.

Det är väldigt tyst här hemma nu kan jag säga.. Linnea njuter nog en aning av att få rummet och alla leksaker helt för sig själv, pappa står och lagar mat och jag ska strax hålla honom sällskap.

I morgon är det kalas hos Emilias kompis Moa som också fyller 3 år nu :) Grattis lilla kompisen


Emma


Julia


Mysan


Lille Philip som blivit så stor.. han springer ju omkring nu!


Här är deras ena kanin, Torsten! Ser ut som ett gossedjur!! Spana in luggen ;)


På förmiddagen hade vi en liten målarstund här hemma


Emilia målar

Fyndat..

Äntligen hittade vi det vi sökte efter.. eller nja, blidde en aning ändrade planer med nöjda är vi!

Kom fram till att det var totalt onödigt att köpa en ny overall till Emilia som hon skulle ha i två månader max.. så vi köpte en vinterjacka och ett par skidbyxor i stl 110.. tanken är alltså att hon ska kunna ha dom nästa år också!! Smart va? Och dom var inte alls så stora så hon drunknade i dom, utan det funkar.. nu får vi hålla tummarna att hon inte drar iväg två stl 2010..

På intersport köpte vi en McKinley jacka.. som var bra nedsänkt vill jag tillägga! (som experterna säger, ska man köpa på mellandagsrean så ska man satsa på att köpa kvalitetssaker)
Sen gick vi vidare till Stadium och köpte everestbyxor som var kanon bra! Slitstarka på rumpa och knä! Me like..


Emilia tyckte inte det var så jättekul att posa framförkameran idag.. hon ville ut!!!


På väg ut..


En sista bara..

Synd att jag inte tog med kameran ut.. Emilia gick och letade efter spår och hittade både spår efter haren, och katterna.. och pappaspår..

Vi tog en sväng förbi min mormor och morfar och fikade lite och på vägen hem mötte vi några kompisar som skulle åka skridskor! Såå kul.. jag vill också! Men då måste vi komma över några billiga par, eller låna.. får se hur vi löser det!

Juste..


Linnea har fått sig ett par ordentliga skor också..
köpte dessa på vincent för bara 350:-!! Har kostar 699:-
(psst.. såg på deras hemsida att dom fortfarande har rea.. passa på!!)
Vincent skor

Känner att jag är lite på shoppinghumrör.. livsfarligt!!!
Är grymt sugen på att beställa hem ett par varma godingar till mig själv.. men.. hmm.. får se hur det blir med det.


SNYGGA VAAAAA!!!!

Overall och tvååringsjakt!!

Det var lättare sagt än gjort att hitta en overall till Emilia nu.. typiskt!
Vi får väl ta en sväng till stinsen idag för att leta reda på något..

Tvåårsjakten handlar om Linnea som snart blir två år.. och till min förskräkelse så kom jag på att den stackaren inte har några kompisar!! Visst, hon är två år.. och leker med sina förskolevänner, men när vi är lediga så är det Emilias kompisar som vi leker med.

När jag blev gravid med Emilia så träffade jag en del andra blivande mammor och vi har sen följts åt, jättemysigt. Men när Linnea var på väg så hade jag fullt upp med Emilia, att det inte blev några nya gravidmagar att hänga med..
Ursh va elak jag känner mig!!


suck..

minus 25 grader ute när man vaknar..! Lite mysigt faktiskt.
Ett problem som har uppstått däremot är att Emilia måste har dragit ifrån på längden över en natt eller två och kan knappt ha sin overall som jag köpte till henne i höstas.. köpte stl 98 men min lilla dam skulle nog behöva 104..
Känns ju inte så jättekul att behöva köpa en ny overall i januari, som hon dessutom förmodligen inte ens kommer kunna ha nästa år.. dilemma det där! Men men.. kan ju iof komma över en overall ganska billigt nu när det är rea överallt.

Vi får se hur jag löser det där, någonting måste hon ju ha!

Idag ska jag förmodligen åka ut till min farfar med lillasyster rebecka för att hjälpa honom packa ihop lite kläder inför hans flytt. Lilla gubben som bott på landet och vägrat flytta därifrån kommer äntligen till Märsta! Ska bli skönt att ha honom nära så man kan hjälpa till. För det är väl det man ska göra med sina nära? Hjälpa dom..
Jag tycker att det är sorgligt hur synen på sina äldre ser ut nu förtiden, man ser dom som mindre värda och några som bara är till besvär.
Tror att det är i kina, där värderas ålderdomen, för man inser att dom har ett helt liv bakom sig med erfarenheter och livshistora.

Så.. det var det..

Nu ska vi plocka ner julpyntet

Sista dagen..

Idag jobbade jag min sista dag på demensboendet.. Kan ju inte gärna hoppa in och jobba extra när jag jobbar 100% på KS..
Det var blandade känslor vill jag lova.. har ju trivts så bra där. Chefen kom till och med och fikade och gav mig vackra tulpaner som tack för tiden. Det är kul när man känner sig uppskattad och bra på det man gör.

Men nu går jag mot nya utmaningar, och jag är både nervös och supertaggad för mitt vik på Thoraxkliniken! Men det kommer bli otroligt lärorikt och jag ser det som en chans i livet, en chans att utvecklas och skaffas sig ännu mer kunskap och erfarenhet. Och lite läskigt, men det är väl allt till en början..

Nu är jag i vilket fall helt ledig fram tills på måndag och KS drar igång, och för er som känner mig så är det fullt ös som gäller.. (även om jag absolut skulle behöva vila en dag)

Nu ska jag slå mig ner brevid mina änglar och titta lite på bolibompa, eller gå och leka lite med Linnea innan det är sovdags för dom..

Föresten..

Det blev en vit USKA nål.. Jag gillar när det är gammeldags..

4:e januari 2010!

Känns så konstigt att skriva 2010.. känns som man berättar om en framtidsfilm man nyligen sett. Men så är det inte.. åren går och vi blir inte yngre. (vad jag ville komma med det har jag inte klurat ut själv än)

Våran nyårsafton var mycket lyckad! Min mormor och morfar var bjudna hem till oss och vi åt och vi åt och vi åt.. spelade lite TP (jag och micke vann iallafall en omgång så totalt värdelösa är vi inte)

Måste ju bara få skryta lite om gubben min, händer ju inte allt för ofta så det gäller att passa på när tillfälle ges.. (hahaha)
Man han lyckades VERKLIGEN med oxfilén, den kunde inte ha blivit godare!! Det smalt i munnen så god och perfekt var den! Det var absolut värt att lägga lite extra på nyårsafton!

Vid tolvslaget gick vi ut på balkongen och skålade med riktig champagne.. (Micke skulle köpa mousserande vin, men köpte fel och kom hem med champagne) Starkt jobbat älskling! Sak samma, smakar ändå samma skit.. hehe, men är det nyår så är det och då är det bara ta en klunk och se glad ut.

Sen har resten av nyårshelgen bestått av jobb för min del. Kommer göra gott i plånboken i februari får jag hoppas.

Lägger ut lite nya bilder och sen är det jag som går och myser med barnen..


Morfar och hans fru har varit här i dagarna och hälsat på.
Han gillar kameror lika mycket som mig.. undrar om det är släktdrag?


Jag undrar hur mina barn kunde bli så söta??


Nyårsbordet, här ska vi hugga in på förrätten..


Micke var fin i skjorta och slips


Linnea är också nyårsfin


Emilia avslutar sin kväll med sin traditionella nyårsdans
(klänningen åkte hon och pappa upp och köpte på nyårsafton, hon har valt den själv och jag måste säga att den var väldigt fin.. även de rosa glittriga leggingsarna har hon valt själv)

RSS 2.0