Dagen idag..

Fullt ös.. som vanligt!

Jag bjöd över min mormor och morfar på lite förmiddagsfika, och så kom Mickes kompis Pontus över en stund och han hade med sig julklappar till barnen (Tack Tack)

På eftermiddagen skulle vi åka och hälsa på min pappa och susanne, men innan var vi tvunga att shoppa nya nappar som Emilia bitit sönder. (jo jag vet, det är dags att sluta) Hur som helst så går micke in och ska köpa nappar och kommer ut med.. nappar från 0 till 6 månader!!!! Men haaalllåååååå!!!
(okej, jag vet att det inte är så lätt att hålla koll på alla olika nappar/vällingsort/blöjstorlekar..osv osv) men jag har ju lärt mig!
Ett nytt stop vid coop för att införskaffa rätt nappar, denna gång springer jag in.. ni vet.. om man vill ha någonting gjort får man göra det själv!
När jag kommer tillbaka till bilen ser jag både Emilia och Linnea sitta och snutta på babynapparna!

-Dom tar ju visst som här napparna!! säger Micke.. Tji fick jag, surkärring!

Hos pappa fikade vi och barnen fick julklappar! (Tack igen!) Vi upptäckte också att våran Stellan ser ut som en tanig lite kattunge jämnfört med deras kattunge.. på 5,5kg!!! 8 månader är han! Och jag som tyckte att Stellan hade blivit så stor! tji fick jag igen!

Hemma slängde jag ihop fiskgrytan som för övrigt blev jättegod, sen drog jag på mamma mia soundtrack och sjöng som en stucken gris medan jag tog hand om disken.

Nu sover barnen, och vi ska sätta oss och kolla på en film!

Shoppat

Idag var det dags för veckohandling igen.. lika kul varje gång att komma på maträtter för hela veckan!
Det ända som snurrar i huvudet är dom där förbannade köttbullarna och falukorven!
Men jag lyckades knapa ihop en lagom rolig meny!

Thaifiskgryta (fisken ville inte tina så då blev det pizza istället!) Typiskt!
Makaroner och köttfärs (Mickes Amerikanska macaroner)
Nyår (borta)
Potatis/skinkgratäng
Korvstroganoff
fluffpannkaka
tortilinis med ostsås

Innan vi åkte och storhandlande stannade vi en stund på centrum, Micke hade fått ett presentkort på zap sQå vi var in och kikade lite. Och jag lyckades få honom att köpa både en skjorta och ett par fina jeans! Ska tillägga att Micke inte ofta köper saker till sig själv, man måste tjata minst 20 gånger innan han ger med sig :D Vi är nog rätt lika på den punkten!

Sen var vi in på Systemet och handlade lite.. och gissa vad! Jag behövde inte visa leg.. visserligen var det inte jag som betalade men jag brukar ALLTID få visa ändå! Vet inte om jag tycker att det är så bra egentligen.. börjar jag se gammal ut eller???


Fingerfärg!!!

ååååh det måste vara jävullens påhitt!!

Emilia fick fingerfärg i julklapp av min urgulliga faster, och nu i mellandagarna tänkte jag vara lite pysslig och satte ner barnen vid bordet för att måla. Tänkte ligga steget föra och klädde av dom kläderna så de bara satt i sina blöjor!
Tejpade fast pappret i bordet och sen satte vi igång... men allt gick så fort!! Helt plötsligt hade Linnea stoppat färgen i munnen och Emilia hade målan sina händer, sitt ansikte, magen.. osv osv.. och där står jag och försöker hålla god min när micke kommer in i köket!
(Ska tillägga att Micke är pedant.. superpedant!!!)
Han tittar runt och jag ser paniken börja växa fram i ögonen på honom..

-Har du verkligen koll här?? Frågar han min

Neeeeej!! Tänker jag!!

-Ja det är klart! svarar jag

Sen tar jag Linnea och sätter in henne i badkaret, men innan jag hinner få på vattnet så har vi färg på hela väggen i badrummet, hela badkaret är blå/brunt!
Sen springer jag snabbt ut i köket igen för att kolla till Emilia.. bestämmer att hon också har målat klart då hon har mer färgi munnen på pappret!

Micke sätter sig i badrummet och säger.

-verkligen roligt det här! Det tog 5 minuter för er att måla, men det kommer att ta minst en halvtimme för dig att tvätta rent allt!!

-Du är så rädd för lite kladd micke.. låt barnen ha lite roligt och låt dom kladda!!! säger jag!
Men han har ju rätt!! Och det är det värsta jag vet! När han har rätt och jag har fel.. in i det sista försöker jag se det positiva med den här förbannade fingerfärgen.. men lyckas inte.

När köket är rent och barnen sitter i soffan går jag in till Micke som fortfarande sitter i badrummet.

-okej, du hade rätt.. det här var ingen bra idé!

Fingerfärgen som blev kvar är nu slängd!

Nu är julen över!!

Jahaapp.. då var det roliga slut, nu är det bara ner med både tomtar och gran och allt annat tjoffs man så glatt satte upp för ett par veckor sen.. ja ja jag vet.. inte förens i januari nån gång är det julgransplundring.. men vi plckar iallfall ner allt efter nyår!

Det var en helmysig Jul iallfall.. vi firade hos mickes föräldrar hela dagen, och tomten kom på besök en snabbis. Inte så populärt hos barnen, tur att tomten hade mycket att göra!

Och vad barnen fick mycket saker!!! Herregud säger jag bara.. vad ska vi göra med allt?? Deras rum är så proppat med leksaker nu så vi funderar på att lägga undan lite och sen byta ut lite då och då. Mer förvaringsmöbler måste vi iallfall köpa! Bortskämda barn säger jag bara hehehe :D

Jag och Micke fick en hel del vi också måste jag erkänna.. jo vi har varit sååå snälla i år! Lägger ut lite bilder från julafton sen när tiden ges.

Julskinkan

Igår gjorde vi klart julskinkan, så nu är det bara köttbullarna som ska rullas.. Åt första julskinkssmörgåsen i morse till frukost och i år blev den jäättegod!! En sak har jag lärt mig att ALDRIG ALDRIG mer köpa färdigkokt skinka.. förra året var den slemmig och äklig men i år var den jättegod!!
Micke höll dock inte med mig, han var lite sur på stellan i morse så då var allt pest och pina, ska göra en skinksmörgås till honom sen när han är lite gladare och då kommer han ha ändrat åsikt om den! :D hehe min lilla bebis

Idag ska vi åka och lämna Stellan hon min mamma och familj, han ska få fira jul med dom år eftersom vi är hos Mickes föräldrar och hans pappa är allergisk. Inte ska han få vara själv på Julafton!
(fullständig djurplågare är jag inte)

Juletid

"Jag är en lugn person med takt och ton mottfull och balanserad
Jag är tyst och still och det ska mycket till innan jag blir exhalterad
Men jag har en last som håller mig fast i ett järngrepp varje vinter
När året är slut snön ligger djup och slädarnas smedar slinter

Jag vill ha mer jul
ge mig mer jul
Jag vill ha mer jul
ge mig mer jul

Tusen stjärnor som tindrar
Glitter så långt jag ser
Av juleljus som glimmar vill jag ha mer

En show glöms bort om den bara visar upp
effekter som man knappast anar
Så ge mig trettio grader kallt
tomtar överrallt och en skog av gröna granar
Jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus
kulörta kulor i drivor
Bjällerklang som akompangemang och alla julens skivor

Jag vill ha mer jul
ge mig mer jul
Jag vill ha mer jul
ge mig mer jul

Tusen stjärnor som tindrar
Glitter så långt jag ser
Av juleljus som glimmar vill jag ha mer

Ge mig en svårknäkt nöt, sötare gröt, djupare dopp i grytan
Glittrigare glim och grötigare rim och mer Arne Weise i rutan
Jag vill ha rymligare säck, segare knäck, fetare fläsk från grisen
Krimsigare krams, längre långdans och raskare räv på isen"

Kultlåt med Adolphson och Falk

Känner mig precis så för jag är helt galen i jul!
Ett exempel är när vi igår var på grönalund och skulle äta lite lunch, Micke säger snabbt att han ska ha en hawaiipizza och frågar vad jag ska ha.. Lyckas snappa upp ordet "julpizza" i ögonvrån samtidigt som jag brottas med att hålla i Linnea som är lite smått bongstyrig..

Julpizza blev det.. med köttbullar och prinskorv på..
mmm.. mums!
Igen höjdare måste jag säga, fast den gick ner om man petade bort julingredienserna!

Hur som hellst så hade vi en mysig dag i regnet.
Vi var lite tidiga in så vi passade på att ta en sväng på skansen.

Synd säger jag bara att det inte var lite snö på backen för det hade varit ännu bättre då. Emilia fick smaka knäckebröd och fiskade i fiskedammen, hon fick upp en fisk som hon snabbt döpte till Johan.

Sen gick vi och tittade på kossor och grisar och blev jagade av argsinta jätteankor!!!

Sen gick vi till grönan och emilia åkte karusell.

Nu vill Micke ha tillbaka datan så han kan kolla fotbollsnyheter!

återkommer..


Skogsmullar

Idag tog vi en promenad med barnen och micke ville gå och titta på villorna. När vi väl promenerar upptäcker vi att vägen tar slut och att det bara återstår en vändplan framför oss.. Micke det stolta odjuret kikar runt och fortsätter gå, han upptäcker en stig som leder in i en skog...

-kom nu! säger han..

jag står och tvekar lite och funderar om vi verkligen ska dra med barnvagnarna in i skogen.. men jag hänger på.

ångar mig lite nu u efterhand för det för fullt med rötter som stack upp överallt och lerigt och vattnigt

-Sluuuuta Pappa!!! Vrålar Emilia när det skumpar som mest i vagnen.

Jag får en skrattatack när vi skakar oss fram och fastnar här och där.. tänker att det är tur att vi har ordentliga vagnar.

Tillslut kommer vi ut på gångvägen igen och jag frågar Micke vad vi egentligen höll på mig och får till svar.

- Ja men vi såg iallfall inte ut som förlorare som var tvugna att vända om!! Vi är vinnare!!!

Vi fortsätter promenaden för att få bort all lera under skor och vagn..

Jaadu älskling, en del saker lyckas bara du med! Vilket radarpar vi är!!

24 år idag!!

Jaa.. nu är det bara 1 år kvar tills jag fyller ett kvarts sekel!! Fatta va gammal man börjar bli ;) Inget lammkött här inte! Tuttarna hänger ner till knävecken som riktigt utdragna taxöron och rykorna i pannan har börjat hänga ner över ögonen!!

Men jag har hafte n helt fantastisk dag.. Vaknade upp i morse och gick och satte mig vid dukat frukostbord. Sen tog jag ett snabbisspa, och när jag stod i duschen servade micke mig med handukarna!
 
Sen har jag haft alla (eller de flesta) av mina nära och kära på besök.

Och jag måste hylla Micke en gång till.. han är ju helt fantastisk! En underbarare och snällare kille får man faktiskt leta efter! Han är inte bara världens bästa pappa åt tjejerna utan också världens bästa man!
Lyckligt lottad är jag iallfall!!

Och han med för jag är ju också helt fantastisk ;) hehe!!

Måste ju vara det eftersom en del personer är tvugna att hitta på elakheter om mig. Får ta det som en komplimang helt enkelt! Fan va perfekt jag måste vara ;)

Nu ska jag slå mig ner i soffan, ta en kopp te och äta varma mackor (sen middag)


jag

grattis mig!!

Lussebulls

hmm.. kl är nu 23:32.. och vad gör jag då? Bakar lussebullar.. vad skulle man annars göra en fredagskväll?!
Hahaha.. ibland bara är jag så. Hör att Micke håller på att borsta tänderna nu, hehe.. ger han upp så tidigt! Då tänker jag smaska lussekatt själv i natt :D (känner jag mig själv kommer jag vara så trött att jag dyker ner i sängen så fort bullarna är klara) Vad fan tänkte jag på???? Men nu är det försent att ångra sig, degen ligger och jäser..

Anledningen är ju faktiskt att jag kom på i sista sekund att det är lucia i morgon, och då måste man ha lussekatter!! Pepparkakorna får vänta, degen ligger i kylen men dom ska Emilia få vara med att fixa, Linnea med för den delen.

Emilia 2 år idag!!

åååååååååååååååhhhhh

Jag fattar inte vad som hänt!! Hur kan min lilla plutt som föddes alldeles nyss redan vara 2 år! Och Storasyster till på köpet! Min lilla lilla Emilia som för bara några månader sen var pytteliten och stog och dansade till "big girls don't cry" Nä, det var faktiskt 1½ år sen!

Får panik bara av tanken, snart är dom 15 båda två och kommer hemsläpandes med någon grabb som micke lika snabbt kommer slänga ut eller åtminstånde korsförhöra!

I morse så fick vi sovmorgon, båda vaknade kl 7!!! Jätteskönt! När Emilia traskade ut i Tv-rummet så ser hon något stå lite längre bort -Åh woow!!! säger hon när hon fick syn på sin fåtölj! Lika glad blev hon över ponyhästarna!

Nu går vi bara och väntar på att släkten ska komma så vi kan äta massa tårta!

Ps.. Balkongen är inglasad och stellan har päls..


smörgåstårtor

På lördag ska vi fira min Morfar som fyllde 70 år i tisdags.
Jag har då fått äran att göra två stora smarriga smörgåstårtor!

Det som är så kul, (iallfall för mig) är att jag ska försöka lyckas med två helt nya tårtor..

Jag som bara har tonfisk/räkor som erfarenhet ska nu ge mig på en skagenröra och en ost/skink-tårta!

Jag tycker ju att det är jättekul att stå i köket hemma och fixa och trixa, så detta blir nog bra!
Det som är svårast är nog att få till det så att det ser bra ut också.. euhm.. inte min starkaste sida kanske.

Fick ett tips av Micke.. -Det är bara lägga på mycket, så att det inte ser snålt ut. Då blir det bra!

Måste sätta mig och plugga inför proven i morgon också.. två stycken har jag.. sen måste jag börja med ett Tema som också ska vara inlämnat i morgon.. pust! Skulle vilja stanna tiden lite så att jag hinner ikapp allt!

"Lill-Lördag"

Det där med lill-lördag har fått en annorlunda betydelse när man skaffat sig barn.. man kan inte längre svänga runt och helt spontant och impulsivt hänga med ut på väääärsta festen, eller ens ta en öl bara så där. det fungerar inte längre. Tycker att de som faktiskt gör det trotts småbarn klassar sig själva som oansvariga föräldrar!

ojsan så jag var på hugget idag då.. nä, faktiskt inte, jag är ju alltig grinig och på hugget ;) (glimt glimt)

Våran "lill-lördag"

Jag slog på stort och bjöd familjen på en fantastisk tvårätters middag!

Till varmrätt serverade jag superenkel kasslergratäng.

koka ris och lägg upp i en ugnsform
häll på lite café de parissås, strimla kasslern över..
lägg ut ett gäng ananasringar och strö riven ost..
in i ugnen, 200 grader, tills osten är "klar"

sen blev det fruktsallad till efterrätt..

barnen åt som aldrig förr!!
sååå himla kul att se när dom verkligen tycker om den mat jag lagar!

pluss i kanten att micke också gillade min mat :D

Bortskänkes!!!

KATT BORTSKÄNKES TILL BÄST BEHÖVANDE!!!!

Är sååå less på det där odjuret vi har här hemma!!
Vad skulle vi med katt till?? VAD tänkte jag på?? Hur ofta är dom så där keliga och gulliga som man gärna vill tro??
Typ aldrig!! Inte våran iallfall! Hellst vill han bita sönder huvudpulsådern på oss..

I morse hade har tväling med sig själv, han sprang fram och tillbaka i hela lägenheter.. kl 05:30!! kl 06:00 gick jag upp och satte ut honom på balkongen i hopp om att han skulle lugna ner sig.. efter 3 minuter fick jag skuldkänslor och släppte in honom igen.. då klättrar han upp i julgranen (jo, den åkte upp tidigt i år med).

Idag när vi satt och åt lunch så hörde vi hur det rasslade i vardagsrummet.. när micke gick för att titta så ser han stellan högst upp i toppen av granen!!!

Herregud säger jag bara... ge mig styrka!

Värdelös

Jaa, fy faan vad jag suger på att blogga just nu. . Vad ska jag skylla på, har alldeles för lite tid helt enkelt.
December är fullspeckad!!!!

2:a December- Min Morfar fyller 70år
3:e December - Min Dennis fyller 22 år
8:e December - Min Emilia fyller 2 år!!!!!!!!!!
9:e December - Min Krister och min Madelen fyller 17år
10:e December - Min Mormor fyller 68 år (om jag inte räknat fel)
17:e December fyller jag 24 år!!!
21 December - Mickes Anders fyller 17år! (tror det var rätt datum)
Sen är det julafton, sen är det nyår
31 December - Min Emil fyller 11 år!!!

Hela min släkt har bestämt sig för att fylla år då!!!

Idag var vi till Barnens Hus en snabbis, och så hade dom fotografering där för småbarn, så jag fick nåt fnatt och bestämde mig för att Linnea skulle fotas, så vi satte upp henne och började stojja och tjoa för att få henne att le.. men hon bara stirrade på oss som om vi vore helt rubbade!! hahahaha, vi måste sett rätt roliga ut!! Micke stog och pratade kom kalle anka medan jag gömde mig bakom nalle phu och skrek TIIIIITUUUUUUUUUUUUT!!! 100 gånger!!!

Fick iallfall ett rätt bra kort på henne.. ska ner och förstora upp det hos fuji i morgon, man e ju smart ;)

Nu ska jag nog lägga mig.. natti

RSS 2.0