granjävel!!!

Fy fan i hela helvetet..
Idag lessnade vi på granstanken (som föresten var vattnet.. )
Julgransplundringen gick fort.. för varje kula vi tog ner så kom också ett halv kilo granbarr!!
Jag ljuger inte när jag säger att hela golvet var grönt av ett tjockt granbarrstäcke! och HELA vägen till hallen.. Micke fick äran att slänga den på ett lämpligt ställe. .
Sen har vi ju då det roliga att få upp skiten från golvet.. Jag började med dammsugaren.. som blev full efter bara några drag.. och upptäcker till min förskräckelse att dammsugarpåsarna är slut!! (vad är det för jävla idiot som lägger in en TOM kartong i skåpet, så att man blir lurad att det finns kvar.. jo, okej då.. det var jag..såklart)
Vad gör man? Sopar? Hade man kunnat gjort om man ägt en sopborste..  vilket vi inte gör, av någon dum anledning
Det slutar med att jag får tömma dammsugarpåsen.. 6 gånger!!!!
Nästa år blir det kungsgran.. eller en tall.. eller plastgranen.. om Micke får välja.

30:e December

Det doftar underbart gott här hemma.. doften av Grumme Citron ligger lätt i luften från de nyskurade golven.
Familjen har åkt upp till "morfars" jobb och hälsat på.. behöver föresten inga "".. Han är deras morfar nummer 1, eftersom min biologiska pappa inte finns med i bilden längre..
Lite tufft det där.. Linnea har ingen aning om vem han är, min pappa alltså, men Emilia vet.. hon kommer ihåg honom, men hon säger inte morfar.. utan hans namn. Ibland frågar hon om honom..
Och jag vet faktiskt inte vad jag ska svara den dagen frågan om varför han inte är här. .
Jag vill ju inte säga till mitt barn att han inte brydde sig om oss.. att han skiter i att vi ens existerar.. Hoppas det är långt kvar till den dagen.
men skit samma nu..

Jag har passat på att storstäda här hemma medans familjen inte är hemma.. skönt att ha det gjort och att bara kunna njuta av helgen sen.
Och föresten.. jag har ju semester nu!!
Och i morgon är det sista dagen på det här året..
En till sak... våran gran har börjat stinka! Han luktar ärligt talat fotsvett!!!! Har gått runt här hemma och undrat vad som stinker.. trodde ett tag att det var jag.. hehe.. men så var det inte, tack och lov!
har suttit och kollat igenom gamla kort också från i somras! Man blir ju bara lycklig av de här två bilderna ♥ hehe

Semester inväntas

Sitter på bussen nu för att åka och jobba mitt sista pass innan lite ledighet.. När jag går av idag kl 16:00 så har jag semester i 10 dagar! Hela 10 dagar!!

Än så länge har jag inte planerat någonting, förutom att jag ska hitta på massa kul med barnen.


På tal om ingenting... De här godingarna har jag blivit totalt beroende av.. Försöker alltid bara ta två, men sen står jag där iallafall med hela truten full och halva asken är tom!!


Tacoafton

Som ett grymt avbrott på julen bjöd vi över min mor med familj och mormor och moffen på tacomiddag.

Jättekul och faktiskt supergott efter att praktiskt taget tryck i sig julmat under gårdagen.
Riktigt mysigt var det och det var länge sen jag skrattat så mycket ihop med min mor. Hon skrattade stackarn så näsblodet nästan sputade ut.. (jag vet, hon borde verkligen ta och kolla upp det där.. )
Vi är nog inte kloka nån av oss.. och det är därför det är så lätt att älska er!

Tjejerna njöt av att få ha morbror Emil och moster Emma på besök.. det lektes hej vild och dom kom inte i säng förens kl 22!!! Händer inte var dag vill jag lova!


Tack för att ni kom!

Juletid

Nu är glada julen slut slut slut..

Tänk så fort julen tar slut..
Julmaten är uppäten, klapparna är öppnade.. nu börjar planerna för Nyårsafton istället.. och sen är det.. påsk..osv
Våran jul firade vi hos svärföräldrarna i Sigtuna. Men först en snabbvisit hos alla (nästan) nära och kära för att dumpa av lite klappar. . Lite mysigt, att man ändå får ses.. ge varandra en kram och ett snabbt God Jul.
Trots att snön lös med sin frånvaro så hade julefriden infunnit sig.
Vi började som vanligt med tomtegröt och skinksmörgås till lunch.. sen Kalle Anka (säg vad ni vill, men han SKA vara med.. och jag sitter fortfarande och skrattar åt Robin hood och Snövit och de sju små dvärgarna) Jag tröttnar aldrig.. vissa traditioner ska man hålla på.
massa julklappar var det.. och det här var innan Lena kom med sina!


I väntant på tomten!


Eftersom Linnea hade sagt tidigare i veckan, att hon inte skulle vara rädd för tomten om hon fick sitta i farfars knä.. så var det ett litet "problem" att lösa.. och svärmor är ju inte den som är den utan gick och frågade grannarsna som så snällt ställde upp!
"dessutom hade ju Emilia ganska grymt talat om för sin lillasyster att tomten inte fanns och att det faktiskt bara var farfar som klätt ut sig, då passade det sig ännu bättre att farfar fanns med oss när tomten knackade på dörren"


Tomten!!
Tjejerna var så duktiga och sjöng "merry christmas" för honom


underbara julmaten.. nomnom

Har testat lite nytt i år.. brysselkål, det är något som jag faktiskt velat smaka, men aldrig vågat.. Så jag och svågern Anders tog mod till och smakade på eländet. . ingen favorit för min del, men det var inte så äckligt att jag behövde spotta ut det.
sen fick jag smaka på älghjärta.. jepp. . och jag lovar att det var gott.. men det kändes konstigt. lite olustigt, men gott!


jag och min make ♥


hippienea :)


Vildamillan :)

Tusen tack ALLA för de fina klapparna vi fick.. det var en jul som gick i "praktiskt" tema.

Jag sitter just nu i mina nya pyamas, och ett par subervarma mystofflor som jag totalt förälskat mig i.. (kommer bild så småningom)

Tjejerna fick miljontals Barbies..nästan, spel, och böcker och pussel, nagellack, kläder, filmer, målarfärger och papper och ja. . bara massvis med bra saker!

Sen åkte Micke iväg igår och köpte en julklapp till hela familjen.. ett Wii.. jepp.. jag har vikt mig.



Julkort??

För första gången någonsin så har jag inte skickat iväg ett enda julkort!

Har inte hunnit med det helt enkelt..

Det här är det närmaste vi kommer 2011!

GOD JUL


Julstökat

Idag har det varit julpyssen all in vill jag lova!
Jag och tjejerna har tillverkat mandelmassbollar i två olika smaker..ubergoda om ni frågar mig!
Sen gav jag mig på julkola som Emilia efterfrågat.. Kan ju inte vara så svårt tänkte jag!
Men blev glatt påmind om varför jag aldrig gör knäck! Koka kraftigt skulle man göra enligt receptet! Pha!! Jag brände kastrullen efter 5 minuter och efter 10 började det lukta bränt socker i lägenheten.. I lugnan ro gjorde jag kultestet och tyckte minsann att dom nog var klara.. Hällde upp kolan på pappret (som jag dessutom oljat för mycket) och sen ut med skiten på balkongen.. Dom smakade sisådär..


Nu glömmer vi dom!

Sen var vi förbi min bestemor och Moffen! Dom hade fått upp hela sin tomtevärld. . Så mysigt och det väcker så många minnen när man går runt och tittar på allt det vackra! Vi fikade och grattade mormor i efterskott, sen var det bara gå hem och förbereda för nästa firande. Farbror Anders fyllde 20 idag!
Men innan vi åkte så hann jag slänga ihop lite chilisill till julafton.. Så nu är den klar också!

Hade en mysig kväll hos farmor och farfar. Dom bjöd på tacogratäng som satt fin fint i kistan! Och så fick jag smaka på den omtalade sigtunakakan! Jättegod, faktiskt..

Nu är kl 21 och jag stupar i säng brevid dom finaste tjejerna jag vet! Natti

Justja.. Vi hann slänga in nejlikorna i apelsinerna också! Nu luktar det verkligen jul här hemma!


Recept

En del skriver in sina recept i fina böcker!


Mina ser ut så här!


5 dagar kvar!

Nu är det slutspurt innan julen.. Jag jobbar (såklart) alla dagar fram till jul, förutom onsdag.. och då ska vi fira farbror Anders som fyller 20!
Kväll torsdag och fredag.. Men sen är det långledig i hela tre dagar!

Så nu är det fullt ös som gäller.. det ska slängas ihop lite julgodis, och jag ska ge mig på min allra första sill! Ska bli kul.. och idag gjorde jag min första janssons på jobbet :) Hoppas våra pensionärer godkänner den!
Den är ju hemlagad.. och det är varje pensionär värd, tycker jag.. men så tycker inte alla.. synd.. men nu går vi inte in på det för då kommer det här inlägget att sluta som en roman..


Nea har fått enny vnterjacka också :)

Bebben :)

Jag följer min lillasysters graviditet som om det vore min egna.. fast ändå inte.. helt sjukt, så jag kan inte ens förklara hur det känns! Min lillasyster ska ha bebis och jag ska bli moster!

Snart går hon in i vecka 19.. och bebisen har det bra där inne! Var en liten tuff start bara, men allt är bra nu! Längtar tills han kommer ut och säger hej till oss!


Hej lilla kusinen där inne ♥


Granen

Visst har jag väl skrivit att vi klätt en gran i helgen?

Inte?

Jorå.. visst surru surru!

Pappan kom hem med en jättefin gran i fredags efter jobbet..
helt ärligt talat..så gick det kalla kårar igenom hela min kropp när jag såg granen stå där i hallen.. Jag fick bita mig hårt i läppen för att inte ställa den dumma frågan "vad är det för typ av gran"

Jag hade tjatat om den där förpipplade kungsgranen i en evighet.. "kalle-ankagran" var ett måste.. i mitt huvud så struntade jag fullständigt i om kungsgranen inte doftade gran.. så länge den var tjock så var jag nöjd..

Men nu stod jag där och tittade.. små log lite.. ååh... va fiin! Sa jag och drog på bästaste fulsmilet!

"dumma mun, håll tyst nu.. Var nöjd! Han hade ju för i helvete åkt efter en hel arbetsvecka.. letat fram en fin gran i mörkret och hoppats på att frugan skulle bli nöjd.. själv hade han nöjt sig med platsgranen som står i förrådet"

-det är ingen kungsgran Hör jag mig själv säga! "fan fan fan.. tyst nu"

Ni anar inte vilka problem jag hade med mig själv just då..

Jag såg hur paniken lite smått växte fram hos Micke.. Är hon inte nöjd, sa hans ögon..

Efter liiite om och men så stod han iallafall där.. granen alltså.. och trot eller ej, men jag gillar den.. och den luktar gott!
Den känns svensk, och gullig.. och lite lantlig! Bara en vedspis som saknas sen hade allt varit perfekt.. (aldrig nöjd)

Det var historien om granen 2011.. och från och med nu så ska det vara tradition att pappan kommer hem med en gran till familjen! Älskade make ♥





Så fin :)


Bamsespelet

Jag slår ett slag för hederliga sällskapsspel, eller vad det nu heter!
Mysigt att sitta och verkligen umgås!


Fjärde advent

Trevlig fjärde advent allihopa!


Erikas dag!!

Så börjar min födelsedag lida mot sitt slut!
Har, trotts vädret, varit en helt perfekt dag!
De flesta av mina nära och kära var här och grattade mig, och jag fick massa fina saker (trotts att jag fyllt 27)
Och jag måste ju erkänna, att trots min ålder så är det fortfarande lika kul att fylla år, och det är aldrig tråkigt att få presenter.. Haha!

Sen har vi som tradition här hemma, att födelsedagsbarnet får välja middag. Och jag hade valt köttbullar med potatis och rödkål!!! Sååå gott! Hade glömt hur gott det var.. Ni som tvivlar, SMAKA! För sjutton gubbar, ni vet inte vad ni går miste om.
Moster Rebecka och hennes Jimmy åt middag med oss..och lille kusinen i magen såklart! Så kul att se hur magen växer och växer.. Nu är hon i vecka 18, och fort går det!
Dessvärre fick de åka hem ganska snabbt efter maten, Jimmy blev sjuk.. Och fort gick även det.. Han blev bara blekare och blekare.. Och nån minut efter att dom gått så kräktes han!
Nu håller vi tummarna för att han bara ätit nåt olämpligt och att det inte var kräksjukan!


Ha en trevlig kväll.. Nu är det slapp i soffan som gäller!


Nybakat!

Sådärja.. Nybakat bröd står och svalnar på bordet! Kaffet doftar ljuvligt!! Barnen sitter som två ljus vid sidan om.....


Nää.. Nu ljög jag igen!

Klev ut i köket, slängde på kaffebryggarn och fram med lite olika pålägg! Sen upptäckte jag till min förskräckelse att vi inte hade något bröd hemma!!

(kan också erkänna att jag inte längre har världens bästa morgonhumör)

Jahopp.. Barnen har samtidigt blivit akut vrålhungriga.. Så dom får gnaga på smulorna som fanns kvar i skafferiet..
Själv slänger jag snabbt ihop några scones!
Men innan dom hunnit blitt klara så har även mina älskade änglar hunnit spilla ut ett varsitt glas mjölk, i två omgångar.. Över pålägg och julduken, hunnit springa på toaletten och både kissat och bajsat så sconesen nästan blev till små kolbitar!

Nu har barnen ätit klart och sitter och leker med sina Barbies i rummet.. Och jag ska äntligen få i mig lite frukost!

Ha en bra dag allihopa! Min kan ju bara bli bättre :)


Ledig!!

Så var den här arbetsveckan slut för min och tjejernas del!
Så skönt, och nu ska vi mysa med lång frukost och massa lek och bus i tre härliga dagar!!
(hahaha.. Gick ni på den?..aja..ska göra mitt yttersta iallafall för att verkligen ta det lugnt)

Gissa vem som fyller år på lördag då???


Gotta ner sig, fast åt fel håll!

Jag verkligen hatar att göra dåliga val i livet.. jag blir, på riktigt, skitsur på mig själv!

Idag när jag kom hem efter att ha hämtat barnen, och slängt ihop en potatis och purjosoppa med hjälp av Linnea, och diskat klart och tillslut lagt mig i ett jättevarmt bad.. så gjorde jag en hemsk upptäckt om mig själv.
Jag har gottat ner mig i skitsaker och blivit deppig!

Trött och gnällig.. och deppig..

Jag tycker, och har alltid tyckt och kommer alltid tycka.. att man själv, och ingen annan.. aldrig någonsin, kan påverka ens välmående.. (med vissa undantag såklart)
Man har alltid ett val, bra eller dåliga. . ibland är båda valen av ondo, men man har alltid ett val.

Jag har VALT att se det mesta negativt, jag har valt att känna efter, hur trött jag är..osv

Ny inställning tack!

Jag väljer att inte låta någon gotta ner mig. . jag gör vad jag kan, och ska vara nöjd med det. Jag kan inte göra underverk. Utan det jag gör får räcka!
Jag går in med en inställning att ALLA andra också gör så gott dom kan.. Jag tänker inte misstro folk, tycka illa om folk.. eller tro att folk tycker illa om mig för den delen.
Vi lever inte i en perfekt värld.. alla är olika, alla tycker inte lika.. vi väljer att prioritera olika saker i livet, hemma och på sina jobb.. Det jag tycker är riktigt och rätt, kanske inte någon annan tycker.. och det gör ju inte den personen till en sämre person än mig.

så självklara saker egentligen.. fast ändå inte.. om ni tänker efter..



Vilken helg!

Då var decembers "värsta" helg över.. nu kan det bara bli bättre!
Börjar med fredag..
Jobbar, såklart.. men känner mig inte alls bra.. mår illa, känner mig yr och är sjuklligt trött.. (har verkligen inte tid att vara sjuk nu tänker jag, och biter ihop.. )
När jag väl kommer hem så slocknar jag i sängen under en filt.. skitläskigt, för jag verkligen somnar, och sover hårt! Är inte ett dugg piggare när jag vaknar.. så mina småsyskons 20 års kalas missades! tyvärr..
Blev en mycket lugn fredagskväll. .
Lördag.. Mår inte illa längre, men är fortfarande såå trött!
Men det är bara blunda för.. Kan ju omöjligt ställa in Emilias 5 års kalas!
så det är bara upp..snabbstäda lite, blåsa upp en massa ballonger, Micke åker och hämtar tårta, går på visning, och handlar en jädrans godispåse som man glömt! (varför är det alltid så?? att man glömt någonting som man kommer på i sista stund?)
Jag springer runt i pyamas fortfarande när kl är 12:30.. 13:00 börjar kalaset!
Men, som vanligt ordnar sig allting! Jag står ombytt och klar och med ett leende på läpparna när första kalasbarnet kommer!
Sen är det igång! Tjejerna leker och har disco! äter tårta och har fiskedamm!
(Jag tillhör ju då dom där föräldrarna som inte tycker att kalas är till för att "bräcka" varandra.. Det är ingen tävling, och det vill jag att mina barn bär med sig i livet.. man ska inte behöva skryta med finaste kalaset och dyraste presenterna.. )
Emilia (håll i er nu) hade valt att ha spindelmannentårta! Min lilla rosatokiga prinsessälskade tjej.. spindelmannen blev det! Men däremot så ville hon honom lite rosa.. och så blev det!
Vi anlitade våran tårtmakerska (som gjorde våra tårtor till bröllopet), och blev såklart lika nöjda denna gång! Hon är helt fantastisk!
Emilia hade mycket bestämmt valt en chocklad och hallon-tårta! Vilket det såklart blev


Så glad ♥


sen blev det disco till Eric saade


dans


En sockerspeedad Linnea!

När alla barnen gått hem slängde sig Emilia i soffan, och där låg hon sen.. det är tufft att ha kalas!
Själv slängde jag ihop en gulaschsoppa till familjen, och gjorde sen i ordning mig för att åka och fira Anne-Sofie som fyllt 40!!!!! i veckan!
Hemma hos henne var det huset fullt! Och MASSA god mat! Det var inlagda sillar i alla dess former! Saffranssill, chilisill (som jag älskade) och så var det någon syrlig sill som också var sjukt god! Och skinka och köttbullar och.. ja.. kunde ju fortsätta hela dan med att skriva vad som serverades.. Gott var det iallafall..
Sen hade hon gjort massa eget godis, som nougat rullar.. och små tryfflar? eller vad det nu heter, med pepparkakssmak.. och fluffskummchokladsgodisar.. den ni!

Trevligt var det.. trotts att kroppen nästan skakade av trötthet..

Lämnade kalaset strax innan 22 och tog en promenad hemåt.. Det föll några snöflingor på mig, och det var så rogivande att gå ute i mörkret och se in på allas fina advetspynt!
Grattis igen din gamle indian ♥

Söndag!
Barnen är uppe tidigt, i vanlig ordning..
kl 10 kommer hela familjen Norén-Haaparanta!
Härlig familj som man blir glad utav att umgås med! Det var länge sen vi sågs, men det kändes inte som det!
Det blev lite fika och prat om allt mellan himel och jord.
Sen var det dags för husvisning nr 2 för denna helg! Farmor kom över och passade tjejerna medans vi tog farfar med oss på visningen!
Men som jag skrev i inlägget innan så fick vi inte det rätta känslan..
Dessutom var det fuktskador i garagetaket, det nästan droppade igenom taket.. och jag tyckte mig känna en blöt doft även inne i huset..
Svärföräldrarna stannade kvar och firande Emilia, och vi bjöd på middag. Fläskfilégryta med timjan, syltlök och oliver! Mumms!
Fullt ös medvetslös!
Och då har jag ändå inte hunnit göra allt jag skulle!
Som sagt, mina småsyskon är inte firande.. och min bästaste bästaste bästemor!!! fyllde faktiskt år i lördags!
Men det kommer.. jag ska påå något sett fillidutta ihop även det..
Nu är det ny vecka.. och nya tag!
Börjar idag med lite övningskörning innan jobbet!

Husvisningar!

Efter några veckors öde av hus så drog det igång igen!
Denna gång var det två villor i Märsta (på rätt sida om stationsgatan)
Det första, en "lada" på över 180kvm.. jättefint renoverad och urmysig övervåning med brasa och takbjälkar!
Micke åkte dit emellan tårthämtning och handlingen.. Men kom bara till dörren där han fick veta att huset redan var sålt. Lades ut för försäljning i torsdags, såld fredag! Jag säger då det.. det är djungels lag som gäller i husvärlden!
Hus nummer två var en vanlig "svenssonvilla".. Men vi fick inte riktiga känslan när vi kom dit.. Kändes lite som haffs-slaffs.. fusk och klet lite här och där. Nej.. När man ska göra sin livs investering så ska allt kännas rätt!
Men int e jag bitter för de!!! En vacker dag får vi öppna våran skumpa som vi fick i bröllopspresent, och skåla för ett hus! En vacker dag..

Emilia 5 år!!

Emilia vaknade i morse, ställde sig upp i sängen och sträckte armarna rakt upp mot taket och sa: "mamma, se så stor jag har blivit nu"

Älskade lilla hjärtat!

Vi sjöng så klart för henne, och hon fick öppna sin present.. Gissa om hon blev glad!


Vad hände nu då? Igen!!!

Tiden.. ja den kan göra mig alldeles tokig! Poff.. så har det gått några år..
Om lite drygt 2 timmar, är det exakt 5 år sen som mitt vatten gick och vi snart skulle få hålla i vår första dotter, Emilia!
Jag kan verkligen inte FATTA att hon fyller 5 år i morgon!
Jag och Micke har ikväll suttit och tittat på gamla kort.. och man blir så förundrad över hur enkelt man låter tiden rusa förbi en. . Man borde verkligen stanna upp oftare och reflektera lite på livet.. och hur värdefullt det faktiskt är.
En nybliven storasyster.. lite mer än 1 år gammal


Dansar runt redan som liten plutt ♥


så liten..

i morgon bittit ska familjen tåga in i sovrummet och sjunga för den lilla skrutten.. som blir 5 år!

Mörkerkörning!

Jadu, att övningsköra i dessa tider innebär ju masa nya övningar nästan varje gång!
Det är nästan bara mörkerkörning, vilket är bra.. För det är svårt för en ovaning som mig.
Det är på gränser till halka nästan varje dag, så man får känna sig för när man tar en rondell (jävel).. (Jepp, rondellerna och jag har inte blivit vänner än.. Men det kommer väl tids nog!

Tycker att det är så otroligt kul att köra bil! VERKLIGEN!!

Igår var det decemberfest med jobbet som socialförvaltningen bjöd på!
Fick såklart köra både dit och hem! Lycka!


Saffransmonster!

Lussekatterna från helvetet!
Kletigt och kladdigt.. Men med lätt hand, alldeles för mycket mjöl på bordet och tålamod som inte är från denna värld, så ser dom NÄSTAN ut som lussebullar iallafall!

Hoppas dom smakar gott nu!


Lussebak

Här bakas det för fullt!
Glutenfritt såklart, så vi får se om det blir några bullar.. Eller om den flyger ut genom fönstret :)


Man blir som man umgås?


RSS 2.0