Godis!!! 2,90..

mohahahhahaha

Äntligen Äntligen!!!!

Jag sitter som ett glatt litet barn som snart ska få sitt lördagsgodis.. ett glatt barn med extremt godisberoende.. eller ska jag säga, sockerberoende!

Idag när Micke kom hem efter jobbet hade jag knåpat ihop en inköpslista för honom (till veckohandlingen) och längst ner stod det med fet stil GODIS!!!! Hela veckan har jag tjatat om det där förbannade lösgodiset, men han har gått och blivit vuxen och tycker att vi ska äta upp det vi har hemma först!?!  båt godis.. godis från kryssningen han var på förra veckan.. blä!! Gud vet hur länge det godiset har legat där!!!
(åååh nej, jag vill absolut inte veta vad lösgodiset i mataffären utsätts för dagligen.. jag slår lock för öronen då)

Ska njuta av min sista lediga dag i morgon, och sen är det jobb som gäller heeeela påsken.. men vad gördet om hunra år.. eller hur ;)

Snuvad på en timma!!

Jag gillar absolut inte dom här dumheterna med att vrida klockan fram och tillbaka.. förstår verkligen inte varför!!
Måste vart en full vetenskapsman som hade hjärnsläpp!!

Micke kom hem igår efter ett dygns festane.. och som vanligt när han är ute så tar han med sig mat hem till mig! hehe.. det har blivit lite som en tradition.. denna gång hade han med sig nudlar från 7eleven.. och den var fortfarande varm!

Sen hade han varit så finurlig att han struntade helt i att köpa båtgodis till tjejerna, utan kom hem med två leksaksbilar!! Perfekt! Emilia och Linnea blev överförtjusta! Själv fick jag två mascaror som jag hade önskat mig.. eller läppstift, som micke kallar dom! hahahha

Nu ska jag skynda mig och duka fram en brakfrukost till min fina familj.. (får se om jag får upp gubben, han är lite trött idag)


Tvära vändningar..

Tänk så livet helt plötsligt kan ta tvära vändningar..

Och som jag alltid säger, Man har alltid ett eget val..

Min syster kom och höll mig och tjejerna sällskap idag, alltid lika mysigt att umgås med henne, stackarn.. hon somnar nog lika snabbt som tjejerna ikväll! Dom avgudar henne, och hon ska leka leka leka!!

Jag bjöd på tacosgratäng, Emilia och Linnea ratade den totalt, men moster tyckte den var god.. så jag får nöja mig med det. Den dagen jag lyckas hitta på en maträtt som mina barn slukar utan att klaga då ska jag springa naken genom stan!! Korv och makaroner räknas inte..

Syster yster gick hem och nu har jag suttit och pratat med en gammal barndomsvän som bor alldeles för långt ifrån mig.. önskar att jag kunde beema hit henne så hon kunde sitta här och prata med mig istället. Ska jobba på det :)

I morgon åker vi in till huvudstaden och letar rätt på lite jelly beans.. ska visst finnas i en amerikansk butik någonstans.. känns som att leta efter en nål i höstack.. men vill man så går det. Ska kolla lite efter bra regnkläder till mina flickor också.. sånna tider nu!


Torsten Flink


Telefonförsäljare..

-Hej det är Erika
-Hej, jag söker Mikael Elfström.. Är han hemma?

-Nej, han jobbar..
-Du är hans dotter förstår jag..
-...Ja..
-Okej, då återkommer jag..
-Hejdå
-Hejdå



Fredag!!

woohooo. .äntligen fredag!!

Vi börjar då dagen med ett läkarbesök för Emilia.. ingenting med magen denna gång utan nu tokrinner det i hennes ögon och hon ser ut som en liten panda för att hon är så röd och irriterad.

Suck suck suck..  När ska hon få må bra? Jag bara undrar..

Igår kväll hade jag en klasskompis över på fika, så kul att ses igen.. vi jobbar verkligen om varandra HELA tiden.. på det sättet saknar jag skolan, för då hade man varje fredag bokad.. då sågs man och man behövde inte anstränga sig så mycket.
Det var iallafall mycket trevligt, jag sprang upp och ner ur soffan för att ta hand om mina barn som skrek som två små stuckna grisar, men vi hann med både en och flera samtal..

Och ikväll kommer min syster över och håller oss sällskap, vi ska äta middag och fredagsmys! Micke åker på kryssning med jobbet idag. . och jag gillar inte att vara solo!!


Min sjukling.. (gamal bild)

död fisk

Jag är helt slut.. känns som att jag har jobbat i 700 år i streck! Vissa dagar tar hjärnan mer stryk än andra.

Emilia har snart varit glutenfri i en vecka, det fungerar bra och det verkar inte som att hon själv märker någon skillnad. Eller jo, hon vet ju att hon numera har ett eget bröd och får smör ur egen bytta.. Tror att det är jag själv som tycker det är jobbigast. Det känns som att hon blir så begränsad. Hennes köpta bröd smakar inte alls gott.. och man kan välja mellan 3-4 olika.. Misstänker att jag får ställa mig och baka eget bröd!
Fikabrödet ska vi inte tala om.. bye bye alla goda ballerinakakor med chokladnoguat i mitten!!

Det är fortfarande nytt, vi kommer nog in i det.. Och så länge Emilia inte klagar så finns det väl ingen anledning för mig att göra det.


Glutenfritt fika, inte alls lika gott som det "vanliga" Känns nyttigt på något sett.. ?

Nu är det sängen som gäller.. (21:12) Annars blir jag omöjlig i morgon..


Längtan!

Sitter här vid datan, snön/regnet öser ner.. det är grått ute, det är KALLT ute..

Sätter på lite Marcoolio och tittar på fina gamla sommarbilder!!

























Känns långt bort.. men den kommer!!!  Sommar sommar sommar

Tisdag..

"dagarna dom går och går, efter varandra.. Måndag,Tisdag,Onsdag,Torsdag Fredag,Lördag,Söndag.. dagarna dom går och går, efter varandra.. måndan försvann.. måndag måndag kom tillbaks annars fattas det en dag, måndag måndag kom tillbaks.. Tack ska du ha"

En dagislåt som jag sjöng när jag var liten.. den har ältat sig fast i min hjärna! Och finns det något mer irriterande än när man går och sjunger barnsånger hela dagarna..

"En och två och tre indianer, fyra fem och sex indianer, sju och åtta och nio indianer.. tio små indiaaanerrr!!!!"

Jaja..

Jag är i ett förändringsstadium i mitt liv just nu.. skulle kunna vända upp och ner på hela jorden bara för att saker och ting skulle blir lite "inte som vanligt".. Jag får frispel av allt vardagligt, samtidigt som jag tycker att det är rätt skönt att ha kontroll över vad som ska hända..

kollade mitt skattebesked idag också.. fick en smärre chock när jag såg att jag skulle få tillbaka pengar!? Har varit helt inställd på att få betala tillbaka.. Måste sett fel.. eller? Om inte så tackar jag och bockar.. För jag vet ju vad dom pengarna kommer gå till :D "Jag vet nåt som inte ni vet.. llalalallala"


emilia knasboll


Vildingen

Måndag

Solen skiner idag, då kan man ju inte vara annat än glad!
Annat var det igår, fick ju slag när jag tittade ut och såg att hela himlen höll på att rasa ner!

Ska snart gå och lämna tjejerna på förskolan och sen tänkte jag åka upp till Hm en snabbis innan jobbet, upptäckte att jag hade 200:- att handla för där, och det måste jag självklart utnyttja. Sen bär det av mot jobbet!


Tänk att det fortfarande är roligt att leka i snön


Vattenpölar är alltid roliga


Vi gick till en skolgård i närheten, utan kattbajs!


Sötnos


Gladfisen


Skratta tjejer


"ooooooooooooooooooo"


Sugfisk


Puss

Insikt..

Idag är en sån där dag som jag verkligen har klurat på livet. Har kommit fram till otroligt fyndiga, och egentligen självklara saker. Självklara saker som i att alla människor vet och förmodligen tycker samma. Problemet är att det är en sak att tycka, och en annan att verkligen leva efter det.

Jag har alltid, alltid brytt mig om vad folk tycker och tänker. Många gånger har jag till och med praktiskt taget glömt bort mig själv och levt efter hur andra vill eller förväntar sig av mig. Jag har sagt vad som förväntas höras av mig, och mina egna åsikter har gått och gömt sig.

Frustrationen av att hela tiden svälja sig själv för att göra andra nöjda har nått sin topp, och det är slut på det nu.. Kanske har det med åldern att göra, att jag numera börjar bli så självsäker på mig själv att jag förstår att jag duger som jag är. Självsäkerhet som säger "det här är jag, och passar det inte så dra"

Det är mitt liv, och livet är kort.. och jag har själv ansvar för vad jag gör med det. Och jag är alldeles för full av liv för att se på medans det rinner iväg.

Så kliv på mitt tåg, eller stå vid sidan och se hur jag susar förbi..


Helg

Helgen rivstartade igår med tacos och familjemys.
och som vanligt blidde det ingen sovmorgon.. Emilia fick för sig att kl 05:15 var en utmärkt tid att gå upp!!! Jag höll absolut inte med och skickade in tjejerna på sitt rum.. där lekte dom glatt och jag fick slumra lite till.

Sen åt vi en brakfrulle i vardagsrummet och strax där efter kom farmor och plockade upp mig och flickorna. Vi skulle åka och bada!!! Såå kul.. det var första gången som tjejerna var och badade i simbassäng (om vi räknar bort emilias babysim) Jag över driver inte om jag säger att dom var överallt och ingenstans! Emilia var alldeles blå om läpparna och Linnea åkte på magen ner för rutchbanan.. blötdjur!

När vi kom hem var det lagom att äta lunch, och sen gick vi ut hela familjen på promenad. Superskönt väder, MEN.. jag blir åter igen påmind om att jag vill flytta!! Det är verkligen inte kul när man inte ens kan leka i lekparken utanför huset för att det ligger miljoner kattbajshögar överallt!! Lika kul är det att hundägarna i området uppenbarligen vägrar plocka upp efter sin hund, så skulle jag samla ihop all skit så skulle jag ha ett berg ganska snart!!

Lite senare på eftermiddagen drabbades jag av panik, kände ett oerhört behov av att köpa någonting!! Blev nästan grinig för att jag inte fick handla något.. Ringde då min söta lillasyster som givetvis var på. Så vi åkte in till kista och strosade runt en sväng! Gjorde det absolutaste bästaste fyndet ever!!! Ett par fina tygskor.. 149:-!!!!! Som hittat..
Sen var det inte helt fel att umgås lite med Rebecka.. fler borde göra det, hon är en underbar person! :D

Nu ska jag försöka frakta över Linnea till sin säng från våran.. önska mig lycka till!

Nu är det gjort. .

Äntligen blev det torsdag och vi kunde åka in till Astrids igen för att få den fär undersökningen överstökad!!
Allting flöt på hela dagen, Emilia vägrade dock att få nålen i handen så hon fick mask i ansiktet istället, och sen sattes nålen in. .

Allt var klart på 30 minuter, och när dom bar in henne till sängen igen så vaknade hon till..

"GLAAAASSSS, JAG VILL HA GLASS!!!! CHOKLADGLASS!!! GLASS GLASS GLASS!!! "

Sen somnade hon om.. och sov i flera timmar.. när kl hade passerat 12 så fick jag tillslut väcka henne.. då fick hon en isglass och sen kunde vi åka hem..
Tur är ju det att vi har en sån snäll körkortsinnehavare i familjen som kom på sin lunchrast och hämtade oss så vi slapp åka tåg och buss..

Men nu är det så, att Emilia ska börja äta glutenfri kost.. diagnosen är inte ställd, man ska undersöka Emilias lillatarmbit i microskåp först och sen vet man hur det ligger till. Men läkaren sa att vi skulle börja redan nu, så då gör vi så.. Fick ett recept att hämta ut på apoteket med allt från mjöl till pasta till bröd.. det är ju jättebra! kostar 120:- vilket är otroligt billigt för allt man får. Kan bara ana vad det kostar i butik..

Upptäckte hur svårt det kommer bli redan på en gång.. skulle köpa en smörgås till Emilia på cafet på sjukhuset, men där hade de inget glutenfritt.. på vår lilla ica vid station här hemma fanns ingenting heller.. så just nu står vi ganska strandsatta.. Blir korv och äggröra ikväll eftersom pastan inte är något för Emilia. jaja.. bara man kommer in i det så är jag helt säker på att det kommer gå bra :)

adjö så länge...

Galet

Vilken dag det var igår.. har nog aldrig varit så upprörd som jag var då!
Vi kommer dit och möts av världens stelaste robot som ska föreställa barnmorska eller vad hon nu var. Talar till Emilia som om det vore någon uttagning till armen.

"Sätt in hälarna mot väggen" "nej, hälarna"

eeh... ja hon är 3 år, är inte säker på om hon ens VET vad hälar är för något. .

Sen shvichar vi runt i korridorer och någonstans säger hon till mig att det är "återbesök" på torsdag och det är då själva gastroskopin ska göras..

va? Vaaaa... jävla virrpanna!! Här har Emilia gått och FASTAT i flera timmar, vi har förberett mentalt för att våran dotter ska sövas ner och man ska grejja i hennes tarm!!
Men istället fick vi bara en massa information, som man lika gärna kunde fått på ett papper samma dag som undersökningen ska äga rum, för man får iallafall vänta så mycket!

Tack, jag blev åter igen påmind om varför jag valde att INTE jobba på KS..
Självklart finns de dom som kan sitt jobb och har ett bra bemötande, men dom är få och knappt märkbara.. Robotarna inom sjukvården tar över. Det är stelt och som patient eller anhörig blir man sedd som jobbig och bara till besvär.

Men på torsdag åker vi in, tidigt och då ska det iallafall bli gjort.

Idag är tjejerna hemma med mig, hann ju inte träffa dom något i helgen så jag passar på idag. Vi har hunnit leka och måla tavlor. Nu ska vi snart börja med maten och sen går vi ut!


Gastroskopi

Äntligen Äntligen Äntligen!!!

Tänk att man ska behöva ringa och tjata för att få som man vill..
Ringde i torsdags till Astrid Lindgrens för att fråga om dom ens fått någon remiss för Emilia, det hade ju gått två veckor! Dagen efter RINGER dom till Micke och säger att vi har tid på måndag 13:15!

Ett problem bara, dom sa absolut ingenting om hon skulle vara fastande. Just nu är jag superglad för min utbildning, annars hade jag inte ens tänkt på den saken. Men nu VET jag, att hon inte får äta något, dels för att dom ska ner i tarmen på henne och dels för att hon ska sövas... (dubbelkollade såklart upp det)

Skönt att det blir gjort så våran flicka får må bra!

För övrigt så har det varit en helg full av jobb för min del. Känns som att jag åkte till jobbet kl 11 i fredags och kom hem igår kl 21! Men vad gör det när man trivs med sitt jobb.


Är det vår i luften?

Jag fullkomligt sprudlar av lyckorus just nu!

Idag har vi varit lediga (jag och barnen) helt utan att vi varit sjuka, en ovanlig situation men fantastiskt underbart!!
Vi har passat på att njuta av det fina vädret vi haft idag.. man vet aldrig hur länge det varar!

Emilia och Linnea älskade alla vattenpölar och var tvunga att provhoppa i varenda en! I morgon får dom på sig galonisar innan vi går ut!


hänger hemma hos min mormor och morfar idag


Emilia klättrar i snöhög.. gillar bakgrunden!


Linnea med.. Fin bild <3


Gangstermormor.. gillar hennes solglasögon skarpt!!


Min morfar var också med


Tänk att en snöhög kan vara så rolig


Gladfis!

Familjen Elfström/Wester åker till Ikea!

Det är söndag morgon och familjen har bestämt sig för att åka till Ikea och köpa en våningssäng till barnrummet, eller klättersäng som Emilia kallar den.
De kollar noggrant måtten på sängkartongen för att veta hur de ska få hem paketet.
När barnen och allt är inpackade i bilen konstaterar dom att bilen är för liten, men väljer dom att frakta hem sängen med hemkörning som ikea så snällt erbjuder för endast 495:- så måste dom ju vänta.
Familjen vill ha hem sängen på en gång så pappan tar fram måttstickan.
Han mäter och måttar, medans mamman i familjen blir alltmer irriterad.

Efter ett par minuter, många stirrande ögon utifrån så bestämmer de sig för att själva ta hem sängen.
Bilen är så konstruerad att man kan fälla ner två säten i bak, då får paketet plats! Dock saknas det ju en sittplats, de är ju fyra i bilen.

Det löser sig säger mamman och så åker dom!

Ett par timmar senare är dom färdiga på Ikea, och står nu inför sin utmaning att få hem allt. Som vanligt så handlar man alltid lite mer än vad man tänkt sig när man besöker detta möbelvaruhus.

Det viktigaste är ju iallafall att barnen sitter fast i varsin bilstol.
Eftersom det är pappan i familjen som står för körkort och körning så är det mamman som på något sätt ska få plats i bilen som numera saknar ett säte.
Först tänker hon sätta sig i fotänden i fram, där syns hon ju inte.. men så liten var hon inte! Ett annat alternativ var att familjen åker hem, lämnar mamma och sen åker tillbaka för att hämta henne.
Men det ville inte pappan gå med på..
Då fanns bara ett alternativ kvar.
Mamman fick lägga sig raklång under två kartongen som stod lutade mot varandra i bagaget (kombibil)
Bra, där syntes hon iallafall inte..

Det var en lång väg hem från uppsala till lilla Märsta, det har faktiskt aldrig tagit så lång tid förut.
Tillslut var dom hemma, helskinnade allihopa.. och med en fin fin klättersäng!


Jag är faktiskt jättestolt över draperiet som jag fixat ihop själv!


Ett alldeles eget skrivbord, där tjejerna kan pyssla och rita så mycket dom vill!


Tjejernas blivande läs/mys/lekhörna! Ska upp med några lampor och tavlor sen är det klart


nu ger jag upp..

Det är bara inse.. vi kommer vara magsjuka för resten av våra liv! Det är så här det kommer fortsätta.. runt runt runt!!

Vaknade inatt av att Linnea låg och kräktes i örat på mig.. Lilla gumman var helt förstörd!! Var inte mycket att göra åt det utan jag gick och duschade med min lilla sjukling medans Micke bäddade rent..
Vi hann inte mer än att somna om förens det var dags igen.. tur att vi har tvättmaskin hemma! Är inne på min 4:e maskin!! Frågan är vart jag ska hänga allt?

För övrigt så är allt bra.. vi funderar på att se efter en våningssäng till flickorna. Skulle bli så enormt mycket mer yta i rummet om vi fick bort en säng. Någon som har en sån på lager eller? :)
Troligtvis blir det en billig på Ikea, vägrar lägga fler tusen på en säng... jo jag är snål, och det kommer man långt på!

Ska fortsätta sanera lägenheten nu.. jag är i krig med alla bacillusker!!


Så här ser jag ut numera..

Slut på det roliga..

Magsjuka.. IGEN!! Trodde inte att det var möjligt, men efter lite googleforskning så kan man tydligen få det flera gånger. OM det nu är det.. jag vet inte alls. Tack gode gud för att man bara är bosatt på toaletten 1 dygn.. sen kan man ta vilken skit som helst, sen är man oövervinnerlig!

Hur som helst så har jag fått för mig att börja leva lite nyttigare. Inga drastiska dieter eller något sådant trams, men däremot så har jag gett upp mitt älskade kaffe!! Mjo.. jag kunde lätt brygga fyra koppar och helt själv slänga i mig allt till frukost (jag har en väldigt stor kopp)
Jag misstänker att min kroniska huvudvärk är ett avväningstecken! Men den kommer gå över..och gör den inte det så kan man ställa sig frågan vad som är värst.. 4 koppar kaffe om dagen, (minst) eller äta alldeles för mycket alvedon!

Skämtosido..

Idag är det alltså en dag utan att jag behövt kräkas en endaste gång, vilket betyder att man då börjar få all värk i kroppen igen.. det gör ont i min hud till och med! Så mycket har jag tagit i.. förstår ni ?
Till på köpet så får man ju inte ha barnen på förskolan om någon i familjen har magsjuka, så efter en innedag, med film och bråk och en hel del lek så släpade jag mig ut idag..
Känndes förvisso väldigt skönt att få lite frisk luft, tror man blir lite friskare bara av det, MEN.. vad faaan är det med all snö?? Jag kom ju inte ens över övergångsstället.. för det hade plötsligt växt upp en skidbacke på andra sidan!! Jag tog satts, spännde varje muskel i kroppen och praktiskt taget slängde över vagnen, med barnen i!!! Måste varit en rolig syn för alla förbipasserande.. Jag däremot planerade en stor tistel till lokaltidningen som jag alltid gör när jag blir förbannad!

Så.. nu vet ni lite om läget här..

ska gå och skala potatis nu..

RSS 2.0