cold

Söndag.. klockan är 20:06 och jag har precis börjar varva ner.. ska jag berätta lite snabbt om igår? okej då..

Vi lämnade flickorna hos min mamma runt 12 tiden.. det gick bra förutom att Emilia var sååå ledsen! Hon skrek när jag lämnade över henne till mormor, och skrek när jag gick ut genom dörren! Och jag hörde henne skrika när jag hade gått en bra bit därifrån! Ursh.. sånt får nog vilken mamma eller pappa som hellst att vilja skita i allt nöje och bara sitta hemma och gosa med barnen resten av sina liv!

Fast det gick ju faktiskt bra, Linnea brydde sig inte alls, och efter några minuter hade min syster tagit med Emilia ut och lekt, och sen var allt bra igen. .

Väl hemma gjorde vi i ordning oss och satte oss en liten stund på balkongen för att ta det lilla lugna.. efter ungefär 30 sekunder hade vi spring i benen och bestämmde att vi skulle åka ut lite tidigare! 

när vi kom fram var klockan ungefär 15:17.. och Philip var inte hemma! hehe.. vad gör vi dåå? jo vi satte oss på en varsin stol och tog en öl, skålade och snackade om allt och ingenting.. spanade på ryssarna som höll på bygga på huset.. snackade med en som jag trodde var "byggherre" eller nåt, men fick höra sen att han var typ multibilljonär..
han satt i jeans och nån brun skinjacka och pratade med oss som vem som hellst! Skön typ som inte svävar bland molnen bara för att han suuuperrik! ... ja ja, nog om det...

2 timmar efter våran ankomst börjar de andra komma.. trevligt! det bara väller in folk på gården! pang boom så sitter alla till bords och gnager på en liten kräfta,  sjunger, skålar och tar en sup då och då..  förutom jag,jag blir knäpp och spyr av sprit!

En timma senare upptäcker Micke att jag är alldeles blå om läpparna.. joo, jag fryser ju faktist en del, tror jag skakar lite också! Bestämmer mig för att gå in en liten stund för att få upp värmen i kroppen..  brasan tänds i huset, jag får låna en stor och ullig kofta av fille och till råga på det så drar jag en filt över mig.. sen sitter jag där de närmsta timmarna. Det kommer lite folk då och då och slår sig ner och snackar.. perfekt! Då kan jag sitta kvar hela kvällen.. och det gjorde jag också! Runt 23 har jag rest på mig och dansade en dans, sen beställde vi taxi och åkte till märsta igen.

Micke ville till ck! Ck?? huhhhh??? Vad är det?.. jasså.. KC?? hmm... vänta? har jag missat nåt? Jahaaaa GM!!! okej.. har inte varit där på 3 år, och dom har ju hunnit både bygga om och byta namn sen dess.. så visst kan vi gå in och kolla hur det ser ut. för visst var det 23 års gräns på lördagar?...

Jeeeee right!!!! Helt seriöst så kände jag mig som en gammal gumma när jag stog i kö för att få komma in! Kände hur rynkorna började spricka fram i ansikten på mig.. kråkfötterna sträckte sig längst ögonen!
Vi var in och upptäckte att det var skumparty och gick hem!

Home sweet Home.. jag slängde mig på sängen medans micke gjorde varma mackor.. tog några tuggor sen sov jag gott!!

Emilia och Linnea hade haft det jättekul hos mormor och plus morfar.. moster och morbror! Det hade varit fullt ös hela dan igår ! Kan tänkta mig att min mor somnar ovaggat ikväll!

Nu ska jag slänga mig i soffan och gossa med min gamla gubbe :)


Mamma Mia one more time!!!!

Yeeeeas!! kollade på bio igår med mina supergravida vän Linda (hon ska få en liten Philip om mindre än 1 måndan!)
Vår var och kollade på Mamma mia, för min del vart det andra gången.. skulle kunna gå och se den idag igen för den är såååååå bra! Jag blir så glad av den, den är värsta energikicken! Så idag (fick inte igår av min kära sambo) så har jag sjungit loss till soundtracket igen! Stackars stackars grannar säger jag bara!

Idag så är det kräftskiva, barnen ska sova hos min mor.. hua! Hur ska jag klara mig utan mina änglar???
Millan sover nu sen ska vi åka och lämna dom! Kommer kännas sååå tomt! Men det blir kul för dom.. Emilia ser fram emot att få leka med morbror Emil!

Åter till kräftskivan då.. Vi har laddat kylen här hemma med massa kräftor, och igår försökte jag på mig en paj, får se hur lyckad den blev! Jag är inte så van vid att göra pajer, men övning ger färdighet! Sen ska jag dricka några öl!! Herregud, hur ska det sluta?? Jag som blir onykter bara genom att sniffa på kapsylen! Nä, man får ta det lilla lugna och minnas att det är en dag i morgon också!


Min bebis



Min sessa

Frickadeller

Idag skulle Micke bjuda på mat.. eller det lät ju helt fel.. han skulle laga mat här hemma! Och så ville han göra frickadeller (hur stavar man det då???) i currysås och ris!

Hade aldrig ätit det så jag satte mig vid matbordet helt utan en föraning om vad jag skulle få vara med om!
Micke hade lagt upp det jättefint på tallriken, och det luktade gott..

Sen tar jag första tuggan och.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! frickadellen åkte berg-och-dalbana i halsen på mig!  Konsistensen på dom kokta kalvbullarna liknar.. ja vad liknar de? kan tänka mig nåt i stil med testicklar?!
Men jag håller god min, för jag tycker inte att man ska klaga på mat som någon annan har gjort.. speciellt inte om någon man tycker väldigt mycket om har lagat den!

Jag äter upp halva tallriken, sköljer ner det mesta med vattnet, och när Micke ska gå och hämta mer mat så säger jag lite försiktigt att han kan få mitt som är kvar..(jag skäms skäms skäms!!!!)

Han ser lite ledsen ut, eller besviken.. och jag känner mig ännu mer hämsk!
Han som pratat så gott om sina frickadeller i currysås med ris, hans barndommsmat!

Fyy...

Hur som hellst..

Idag var det skola igen.. det går faktiskt bra, jag trivs och tycker det är kul! Gick igenom gymnasiedelen idag och såg lite gymnasie-elever.. plötsligt slog det mig att jag börjar bli gammal!!! Eller så säger vi att dom såg väääligt små ut!
Ja det lät lite bättre :)

Det går kanon för Millan på dagis, hon har varit där fulla dagar nu onsdag torsdag och fredag.. och ja, det funkar alldeles utmärkt! Hon säger inte nåt när vi går, och inga problem när vi ska hem heller!
Jäkla perfekta unge!! Jag känner mig lyckligt lottad som fick henne!

Linnea då.. ja henne är det full rulle på.. hon fick smaka fisk till lunch idag! och det var ingen höjdare!
Micke berättade att hela hon hade skakat! Hon fick kvälvningar stackarn! Så nu lägger vi ner fisken ett tag.. hon kommer nog äta den nån gång!




Lördag

Det var igår det.. och då åkte vi upp till barnens djungel, Moa och hennes mamma och pappa kom också dit!

Och Herregud säger jag bara!! Emilia hade sååå kul! Hon var överallt och ingenstans!
Då gjorde hon sig verkligen förtjänt av sitt "smeknamn" Vildamillan!! Micke tog första "passet" Kom tillbaka efter 5 minuter och var helt svettig.. hahha.. sen var det min tur.. och jag var inte bättre jag! Var nog lika blöt efter 2 minuter!

Men hon hade superkul och det är väl huvudsaken!

Sen åkte vi hem till oss och fikade!

Hade inge som hellst problem att lägga Emilia igår kan jag säga! hahaha me love barnens djungel!

Idag ska det regna.. gör det redan nu hör jag.. så då tänkte jag ta med familjen ut och leka!! (vill prova emilias nya regnkläder)

Nu ska jag kolla på kattungar och pilates :p

Life..

Pratade med en vän idag och fick frågan.. Hur går det för Emilia på dagis?
Tänkte genast... "vänta nu!!, Vet inte du det redan??" Sen kom jag på att jag inte hade skrivit i bloggen på hela veckan! haha, annars brukar hon alltid veta allt om mig innan jag hinner berätta det för henne!

Hur som hellst!

Emilia började på dagis i måndags.. eller förskola om det ska vara rätt! Och det går hur bra som hellst!!
Jag har faktiskt varit supernervös inför detta, men som jag skrev ovan.. det gick kanooon!

Hon har verkligen jättekul där, och personalen är guld!! En så länge så har vi bara varit där 1 timma om dagen, och då är det fullt ös hela tiden! Det är så mycket nytt som ska utforskas! Hon har fått vara själv 30 minuter och det gick också bra, hon sa inte ett knyst när micke och linnea gick.. nästa vecka ska hon börja vara där längre!
Men känner på mig att det kommer gå lika bra då!

Jag då? Jo, började skolan förra veckan.. hade dom första lektionerna i fredags!
Kommer läsa på distans och bara vara i skolan på just fredagar. Känns också kanoners!
Var lite nervös första dan när det var upprop, kändes som att jag var tillbaka i gymnasiet igen!
Men denna gång är jag mer motiverad och nu blir det plugg på riktigt..

Hade Medicinsk grundkurs där vi fick göra hjärt och lungräddning på en docka, väldigt intressant måste jag säga!

Vad mer har hänt? LInnea har börjat ställa sig mot saker!

slut för idag :p


Pippi-tält!

Igår fick vi nåt infall och bestämmde oss för att köpa ett sånt där roligt lektält till millan..
kollade lite snabbt på nätet och hittade ett ursött rosa prinsesstält!
sagt var gjort och vi stoppade in barnen i bilen och drog iväg till barnens hus!

Jag älskar att gå i leksaksaffärer.. det finns sååå mycket roliga saker!

Innan vi åkte så "bestämmde" vi att vi skulle köpa ett pippitält, ja ni vet, ett fyrkantigt litet hus..
Men när vi kom dit så hittade jag bara ett rosa fint runt prinsesstält.. (åååh detta vill jag haaaa)

Efter en snabbrunda i affären så gick jag och Emilia för att hämta det rosa tältet, och när jag sen möter micke igen ser jag till min fasa att han har hittat det förbaskade pippitältet!!
-Titta vad jag hittade!
-öö, jaha.. vart låg dom? Ja men vilken ska vi ha nu då?

Tillslut säger micke att jag får bestämma.. men påpekar hur roligt barnen har på bilden till pippitältet!

Okej.. försöker få Millan att välja, men hon är mer intresserad av en trampbil..

Typiskt. . jag väljer pippitältet, tänkte att jag inte alltid kan få som jag vill... damn!!


Väl hemma så sliter vi upp förpackningen och sätter ihop tältet..

"shit" tänker jag.. det blev inte alls som jag ville ha det..
Mitt rosa fina prinsess rum är helt borta.. och istället ser jag ett stort fult senapsgult pippitält!!!! där

Micke tycker det har sin charm..

Jag blir på uruselt humör.. (fruktansvärt omogen, jag vet)
 
ååååååh!!!! Vill bara lämna tillbaka det, men tyvärr så har vi ju nästintill slitit upp kartongen..
alla nödlösningar går igenom huvudet på mig, balkongen? blocket? ska vi ha det hos farmor och farfar?? Min mamma kanske vill köpa det till dagis?

Men sen tar jag mitt förnuft till fånga.. Emilia gillar ju faktiskt sitt tält, hon har sin spis där inne, och hon släpade in en stol och en pall dit innan hon somnade igår..

Tältet får stå kvar!!!

Borta

Nu är vagnen såld, det tog inte ens 24 timmar och det var över 15 personer som hörde av sig!
Skulle haft budgivning.. hehe

Så med pengarna i handen drog vi till Muppsala och köpte en ny vagn, det blev en Maclaren paraplysulky!
Superlätt Supersnygg och helt underbar!!!

Köpte en ståbräda som vi ska ha på Linneas vagn..

Och så fick Millan sin allra första dockvagn!! Hon fick välja helt själv och tog såklart den dyraste som fanns!

Väl hemma monterades dockvagnen ihop och mamma bäddade ner dockan där i..
Emilia tittade skumt på mig och vrålade
-neeeiiiiiiiii

Dockan for i golvet och i vagnen la hon sina nallar!

Efter en liten stund var det Teletubbisarnas tur..

hahaha

Sen rusade hon runt i lägenheten hela kvällen!

Idag har vi varit och hälsat på min mormor och morfar som kommit hem från en liten semester i Värmand.. Det var så skönt att se dom igen, och Emilia blev överlycklig när vi klev innan för dörren och såg bestemor och moffen!

Nu ligger hon och sover, och micke ger linnea en flaska välling.. förhoppningsvis somnar hon också!

min gossiga linnea


min fina

Ska sälja vagnen..

Ja.. hör ni hur hämskt det låter!! Min absoluta favoritvagn! och snygg är det ju också.. men Millan åker inte vagn så mycket längre så då blir det som det blir.

Känner en sorg i bröstet!

Det blir en ståbräda och en enklare vagn om vi ska gå långt.. Gäller bara att hitta en.. så nu ska jag ut i barnvagnsdjungeln igen!!!! åååh me loooove barnvagnar.. detta blir min 6:e!




ser ni vårat sterila vita hem i bakgrunden.. åh me loooove vitt också!!
Micke försöker lite smått införskaffa lite färg till läganheten och jag kanske borde gå honom lite till mötes.. kanske..


Igår var Linda med familj här och lekte.. och det var sååå kul att se dom igen! vi kom fram till att det var evigheter sen!
Så himla kul att se Emilia och My tillsammans.. dom har växt upp tillsammans och nu börjar dom bli stora! Våra flickor!

Brudarna

Sjung sjung.. sjung meeeera!!!

Jag har blivit helt galen sen jag såg mamma mia filmen.. eller det är väl inte så farligt egentligen..

Har fixat soundtracket och nu sjunger jag som en lärka till abbalåtarna varje dag!! ÖVERALLT!!!
Speciellt i köket när jag lagar mat! (stackars grannar) Micke har nog vant sig efter våra år tillsammans..

Saken är ju den att jag faktiskt inte sjunger så där överdrivet bra.. Linnea gav mig väldigt underliga blickar när jag vrålade ut till honey honey låten!

Vad mer har hänt då..

Linnea har fått 2 tänder, nertill.. hon rusar runt i gåstolen hela dagarna och resten av familjen får minst sagt akta fötterna när hon är i farten!

Emilia börjar på dagis nästa vecka! Och till min förtjusning så har hon börjat prata mer och mer.. det kommer nya ord varje dag. Idag fick vi höra henne säga ett namn för första gången.. Mimil.. (Emil) (Morbror)

Sen har min Therese börjat blogga.. www.terratess.blogg.se kika in!!!!

Mamma Mia!

Idag drog jag iväg med Tess och Petra och kollade på Mamma Mia!
Absoluuuut världens bästa film! (jo jag vet, det säger jag om alla filmer jag ser)
Men denna var vekligen jättebra! Man blev så glad av den, fick en lite kick av livsglädje!

Så nu sitter jag hemma och lyssnar på soundtrack.. gryyymt bra! Fan jag vill också kunna sjunga! Eller det kan jag ju egentligen, däremot så låter det inge vidare!

Om någon läser min lilla blogg, gå iväg genast och se filmen!! Den har allt!

God natt

RSS 2.0