ZzZzZzZzZz

Min familj ligger och sover eller micke "kollar" på tv:n fast jag hör honom snarka till ibland.. själv sitter jag vid dumburken och försöker komma på något roligt tema till flickornas rum!
Skulle vara kul men min ärthjärna spelar hjärndöd!

Rock kanske? Lite Guns ´n Roses tavlor med rosa ramar? Vita väggar, och ljusrosa schabloomer med stjärnor?

Nä, för trött för sånt här.. sova kanske?

flyttkaos..

Nu har vi fått ner hela hemmet i kartonger.. Känns som att vi bor i en flyttlåda!
Idag har jag städat ur badrummet också, kan medela att under detta badkar var det inte så trevligt, det var typ några månader sen som jag sanerade där.. misstänker att man måste göra det lite oftare!
Bättre med dusch, då ser man skiten och tar bort det direkt! Men å andra sidan så älskar Emilia att bada, så badkar är ett måste..

Nu vaknade brudarna.. ska gå och mysa med dom!


2 barnsmamma..

Hur är det att vara 2 barnsmamma? går det bra? är det jobbigt?

Jo, i början tyckte jag att det var jätte jobbigt.. det var svårt att veta hur man skulle bete sig, om båda skrek, vem skulle jag ta först? Hur skulle jag hinna med allt?

Men allt löser sig, att vara förälder är en roll man växer in i, oftast så kommer allt så naturligt, men många gånger har jag ringt min mamma, min mormor.. Mickes mamma och bett om råd!

Det är mycket som ska hinnas med..

Man ska upp tidigt
Byta blöja
fixa välling
Byta nästa blöja
fixa ersätting
Mata
Byta kläder
Äta frukost
Borsta tänder
Bädda sängen
Byta bajsblöja
Lägga barnen
Plocka disk och plocka undan lite hemma
Dags för lunch
Laga lunch
Se till att Emilia äter
Försöka ge linnea smakisar
Försöka få i sig lunch själv
Tvätta emilia
Byta kläder
Byta blöja
Diska
ut och leka
in igen
tvätta händerna på emilia
dags för mellanmål
leka
läsa
måla
underhålla Linnea samtidigt
börja laga middag
äta
tvätta av emilia
diska
bolibompa
borsta tänder
välling
nattning

ligger sedan däckad i soffan men rödsprängda ögon och försöker le lite åt Micke, man vill ju vara en glad sambo.. Jag?? trött??? oooo nej!!!

Men trotts alla måsten, så ÄLSKAR jag att vara mamma till mina flickor! Det är ett underbart liv! Ångar inte mina barn för 5 öre! dom är mina juveler!!

Ett exempel.. Linnea skriker lite på golvet i köket, Emilia rusar dit och försöker trycka in sin napp i munnen på lillasyster!

Emilia vaknar på morgonen och letar efter lillasyster, när hon tillslut hittat henne mellan mamma och pappa ler hon med hela sitt söta ansikte och säger "heeeej"

2 barn, lite mer jobb men dubbelt så mycket att älska!!


Mina juveler



2 trötta juveler

lilla snigel

Emilia sjunger nu.. "akta diiiig akta diiiiig... (mummel mummel) diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig"
Så underbart att höra att hon också kan.. trodde aldrig det skulle komma fler ord..

Och i morse vid frukostbordet lät det som att hon försökte säga leverpastej:) Ost kan och säga! Mjölk var lite svårare..

Linnea då, hon sitter nästan helt själv nu.. jodå, här går det undan!

och jag själv? står i valet och kvalet om jag ska kapa håret igen!? det var ju så skönt med kort.. komentarer?? :)

Mördare i Sigtuna

Det var en helt vanlig morgon (så började jag alltid mina berättelser i mellanstadiet)
Emilia hade precis ätit klart sin frukost och jag kröp ner under bordet för att plocka upp lite smulor/ostbitar/korvbitar/skinkbitar.. osv osv.. när jag plötsligt ser ett litet äckeldjur som ligger där och stirrar på mig.

Den är ungefär 2cm lång, ser ut som en skalbagge fast med kännselspröt!!!
Hjärtat gör en frivolt! KACKERLACKA!!!  Jag springer ut i hallen, hämtar Mickes skor (större chans att man träffar odjuret) BANG BANG BANG BANG BANG!!!!!

Emilia tittar förvånat på mig!

Ja, den är iallfall stendöd..

Efter lite googlande så kommer jag fram till att det nog inte var någon kackerlacka.. jag lägger det åt sidan och hoppas jag slipper se fler av dom i vårat hem! Skönt att vi slyttar snart!

Senare kommer min lillasyster Rebecka hit!
Emilia sitter och äter lunch när någon plötsligt börjar rycka och slita i handtaget till våran ytterdörr!
Denna någon nöjer sig inte med att rycka i handtaget utan börjar ringa på som en galning och är på väg att banka in dörren!! Mitt stackars hjärta gör nu ännu fler frivolter, jag har hjärtklappning och mina händer skakar!
Jag ringer Micke och talar om vad som händer.. jag är helt säker på att detta är en mördare som är på väg in och ska ha ihjäl oss! -Vi har väl inte packat ner Global kniven än??? frågar jag ängsligt Micke!
Han tycker det är bättre om jag tar dammsugaren, så kan jag stå en bit ifrån och sloss..

Efter ungefär 3 minuter slutar det.. det blir tyst..

Jag och Rebecka tittar på varandra.. båda är jätteskakis! En nära döden upplevelse nästan!

Efter nån minut så ser jag en polisbil köra förbi huset.. precis som att dom letar efter en mördare som är på rymmen! Sekunden senare ser jag någon springa förbi på baksidan, sekunden senare är Micke på väg hem! Han ska köra oss till märsta, här man man ju inte vara!

Jaa.. hur gick det då?
Jo min mördare visade sig vara en liten flicka som var och hälsade på våran granne. Hon hade sprungit vilse i trappen och fått riktigt panik!
Så medans hon stog och var livrädd utanför våran dörr, stog jag på insidan och höll på att skita på mig!

Vad ska man säga, denna händelse säger en hel del om vårat samhälle! Det händer ju så mycket skit överallt!

Givetvis säger det en hel del om mig med.. att jag är en dramaqueen som gör en höna av en fjäder! Kanske förstorar upp saker lite smått.. eller jätte mycket!

Ser nu att micke har somnat i soffan brevid mig, ska lägga honom i sängen nu..

Natti

Packa

Nu har det då dragits igång.. vi har packat ner halva köket, eller MER än halva.. skönt, nu kan vi inte dra fram så j*vla mycket disk! Jag hatar att diska!! Längtar tills vi köper hus så man kan köpa en ordentlig diskmaskin! Tänk så enkelt, bara skölja av och in med skiten! POFF så är allt rent!!

Har börjat plocka ner alla tavlor och sånt också, så nu börjar det faktiskt se ut som att vi ska flytta! Känns bra att bo i ett mindre kaos faktiskt :) Bara 5 dagar kvar idag..

Nä nu ska jag underhålla Emilia, ser att hennes kritor börja flyga runt i köket, det betyder att det inte är kul att rita längre..

återkommer nog..

Sex And The City

Jag har nyss varit och sett världens bästa film!!!! sex and the city!
Såååå bra film, man vill bara se den om och om och om och om igen.. och 2 ½ timme är alldeles för kort tid för en sån perfekt gjort film! Me love, and me love alot!

Den innehåller lycka och gråt, massa kärlek och massa massa humor!!! Det var länge sen som jag skrattade så mycket!
Tänk att en film kan träffa så rätt, tror alla kan känna igen sig i den!

Vill se den igen!!! NU

Innan tog vi en varsin latte, (jag tog en is) och pratade!

Tack för ikväll Veronica! Jag hade supertrevligt!

Världens bästa film!




Ses i morgon!!

fotpoll

jahaa.. vad var det som händ nu då? Jag är då ingen fotbollsexpert, så långtifrån man kan vara egentligen, men jag tycker faktiskt att vi spelade rätt bra dom två första matcherna! Men igår????!?!? Vad var det jag såg??
Fotboll på sandlådenivå!

Jag kan inte bestämma mig om jag tycker Ryssarna var jävligt bra eller om sverige var totalt världelösa!

Både jag och Micke satt och superirriterade oss på köttbullen/svensson! Vad höll han på med?? lullar omkring på plan med sina fula fötter utåt, man såg direkt när han kom lallandes.. mupp! Emilia hade nog passat bättre än den "kelgrisen" som Micke så fint kallade honom! Säger bara en sak: KIM KIM KIM!!!!! Han skulle spelat från början så hade det varit en hel annan match!

Stoor spelade jävligt bra tycker jag, och Isaksson, ja, tur att han stog där han stog annars hade det slutat i hockeysiffror!

Ljungberg, han är ju så snygg så han vill jag inte ens säga nåt elak om. . haha!! Nä, men han väl också spelat bättre, fast jag tyckte nog att han kämpade på bra ändå! Man kan ju inte spela fotboll själv.

Och till sist.. vi skulle haft chippen!

Plats 257

Sitter i telefonkö till försäkringskassan, och som rubriken lyder.. har jag plats 257 när jag började skriva.. oj, 250 nu redan!

Vad har hänt här hemma då? Joo iförrgår fick jag fnatt och möblerade om.. och då flyttade jag inte bara möbler, jag bytte rum! Så nu har vi sovrummet där vardagsrummet var och tvärtom.. vardagsrummet i sovrummet!
Hehe.. fick hjälp av kusin vitamin att flytta runt alla tunga möbler!  Shit vad våran byrå väger!!

Micke bara skrattade när han kom hem, antar att han är van vid mina infall som jag får ibland! Man måste få ha lite kul också! Det är nog mitt nya motto :D (plats 210)

Vad mer har hänt då? Idag ska jag traska ner på stan för en 18 månaders koll på Millan.. måste fråga om hennes knotter hon har på magen! Jag har smöjt och smörjt och huden är lika len som bebisrumpan, men knottret är kvar! Hon verkar inte lida av det, men det är lika bra att fråga ändå!

Plats 189

Juste! Jag ska börja plugga i höst! Först så blir det komvux, omvårdnad. Måste få upp mina betyg och poäng så jag kan komma in och studera till sjuksyrra sen, och efter det blir det sjuksyster spec för att få jobba med sjuka barn.. Men det är långsiktigt och jag kommer förmodligen ta jobb-pauser emellan!

Plats 161

Känns jättekul att få sätta sig vid skolbänken, jag känner mig såå taggad till det här! Tror att det har att göra med att jag var så otroligt skoltrött när jag gick i grundskolan/gymnasiet.. så nu vill jag göra rätt för mig.. jag är rätt smart om jag sätter den sidan till..


plugg plugg

plats 129..





Min Kusin!



Min Kusin Vitamin.. Sandra!




Tack gumman för ALL hjälp vid dopet! Du är ju för underbar.. vet inte hur jag skulle fått ihop det annars!
Detta är en tjej man kan lita på i alla väder! Tar absolut sina nära och kära före sig själv, vilket är både till fördel och nackdel!  Dessvärre har folk som kännt till detta utnyttjat hennes snällhet..

Kan passa på att lägga ut en annons när jag ändå är i farten!

Sandra är snart 20 år fyllda, hon har sina rötter lite överallt i sverige då familjen flyttat runt. Men jag misstänker att hon har sitt hjärta i Skåneland, vid havet!

Hon är en söt och snäll, SMART tjej som har stora planer i livet, eller livet har stora planer för henne!
Just nu planerar hon en längre resa till Australien!  Grymt tjejen.. you go girl!  Vi kommer sakna dig!

 Ända hoppet är väl att hon hittar kärleken i svergie, då tror jag att hon stannar.. Någon som vill dejta min sandra så hojta till! :p Vill gärna ha henne kvar!

Typiskt, nu vaknade tjejerna.. får fortsätta sen med Sandra anonnsen :)

Dee, det är mest på skoj ;) Önskar dig all lycka med dina planer!




Ont det gör ont..

Vet inte om det är för att jag börjat lugna ner mig, har suttit en stund framför datan nu och det är väl första gången jag sitter på ett bra tag.. är hela tiden uppe varv och får panik i fötterna om jag sitter still för länge!
Men nu börjar jag känna hur det spänns i axlarna, och fötterna.. och benen.. och huvudet, ja det har värkt till och från sen igår!

Vi var iallfall till donken idag, Millan fick en Happy Meal med nuggets, äpplen och jos, men hon var inte så intresserad.. satt mest och plockade i och ur boxen :) (kan bero på att jag gav henne "riktig" mat innan)

 Har börjat packa ner lite saker också. skulle egentligen vilja plocka ner ALLT, så det syns och känns att vi ska flytta.. för jag är såå less på att bo här nu! Vill göra en Ida och flytta ut sängarna i tv-rummet och sova där hela familjen :) Micke gick med på att göra det de 2 sista dagarna! För det gjorde vi när vi flyttade sist också.
Får bli våran lilla tradition :)

Nähä, om jag ska gå och lägga mig nu kanske.. känner att ögonen och händerna börjar bli lite tunga..

Linnea = Dopad

Så var Dopet avklarat! Skööönt! (Nynnar på låten "Jag är glad att det är över...)
Missförstå mig inte, det var jättefint, och fikat räckte till alla, blev till och med MASSOR över! Linnea var jätte duktig, hon röck prällen i skägget när han hällde vatten på hennes huvud.. Hon fick massor av jättefina presenter!

MEN Jag tror jag sprang omkring som en hjärndöd höna! Jag stressar upp mig såå mycket, vill hinna prata med alla och vara trevlig, men jag misslyckades totalt.. hann jag ens hälsa på alla?? 
Och presentöppningen! Jag är verkligen inte född med talats gåva! Skriver betydligt bättre än jag pratar.. så om personerna som satt 2 meter ifrån mig hörde vad jag sa så är det bra!!

tack Misan för hjälpen med barnstolarna!

Nu ska jag dra upp Micke ur soffan så vi kan åka och köpa donken.. mumma!

Regn Regn Regn

Antar att det behövs, men kunde det inte ha regnat igår när jag INTE skulle runt halva stan minst 25 gånger!
åh så jobbigt!

(fröken possitiv här igen, jag vet)

Barnen ligger och sover.. fortfarande.. dom har sovit bra länge nu! Jag har hunnit slänga i mig nån smörgås och sen har jag suttit här, framför dumburken!
Känner mig helt matt i kroppen, skulle behöva åka iväg på semester ett tag! Gud så mysigt! Hela familjen, grekland kanske.. eller spanien? Kikar in lite på ving.se det ser ju så fantastiskt ut! Synd att man hade så grotäskt mycket utgifter just nu.. annars hade vi nog packat väskorna och åkt iväg!

Måste få ihop en matlista också..


Torsdag: öööööh?

Fredag: ???????

Lördag: Dop..

Söndag: Grekisk sallad

Måndag: korv?

Tisdag: ärtsoppa (millans nya favorit)

Onsdag: Köttbulls med potatis och ärtor

Älgade in bollen!

Satt självklart och kollade på matchen igår..och vilken match det var!
I vissa stunder var det värre än fångarna på fortet!!!  (vilket betyder "så spännande att man knappt kan titta" på erikaspråk, när jag var liten, eller mindre så tröck jag ner huvudet i soffan när tiden höll på att ta slut på fångarna på fortet)

Iallafall.. riktigt kul var det! Både jag och Micke satt och slog händerna i knäna, flög upp och skrek framför tv:n när det var på gång.. och efter första målet då.. juuuubeeeel! Hörde till och med volvomannen ovanför stampa i golvet!
Kusin Sandra var också här, tur att hon redan vet att jag är lite halvgalen när jag sätter den sidan till.. och vad tyckte hon om Micke? jo hon har nog redan förstått att han har fotbollen i sitt hjärta!

Andra målet höll jag på att garva ihjäl mig! Snacka om underbart mål.. vilken kämpe! Bollen skulle bara in! Han fick fram några koben och staplade sig fram som en påkörd älg.. men in kom den!! Juuuuubel igen!
Denna gång hade nog volvomannen vinflaskan i golvet för det hördes en duns, eller så svimmade han!


Idag har jag fullt upp.. ska ner på stan och hämta nyklarna till Munken kl 10, hem, ner till bvc kl 14, hem.. laga mat, åka och handla när Micke kommer hem... sen ska jag soooooova! Jag ska lägga mig kl 20 ikväll! Jag behöver det!

Nu ska jag leka med mina barn!


Mår inte såå bra idag!

Eller det började redan igår kväll.. illamående!
Och fortsatte idag med en jävullsk huvudvärk.. en sån där som kryper ner bakom ögat och ner i kinden.. Migrän var det första jag tänkte på! Ligger typ i släkten.. Har gått omkring nu på morgonen med vattenflaska och solglasögon.. känns som att solen tränger igenom molnen och rakt in i mina ögon! Är jag döende eller?
Ni vet inte hur det är när en kärring har riktig huvudvärk!!! Åh tycker så synd om mig själv!
Fast det är nog mer synd om mina barn som har en supertråkig mamma idag!

Just nu känns det dock bättre, annars skulle jag aldrig orka sitta här!

Igår tog jag tag i mitt liv igen och drog med mig familjen på promenad, och micke kämpade på.. duktig sambo! Detta kommer han fixa galant! det är jag säker på!

Nä nu kommer den krypandes igen.....hua.. ska gå och dra nåt gammal lakan över mig eller nåt!

Kärlek..

Hur överlever kärleken? Hur får man allt att fungera?

För det första så gäller det väl att hitta någon som man faktiskt står ut med! Sen är det nog en fördel att man är på samma plan i livet.

Men i längden, så är det itne svårare än att tanka varandra lite då och då.

Tänk er bilar, dom rullar på.. men, om man låter bli att tanka och vårda dom, ja då rullar dom inte många meter..
Samma är det med kärleken och förhållande..
Men vadå tanka?? Vad menar jag nu då?

Jo, man måste fylla kärlekstanken.. göra saker för den andra, saker som man vet uppskattas.. man behöver inte bjuda varandra på lyxresor och liknande, det är småsakerna som betyder nåt.. och att bara säga att man älskar varandra varje dag är heller ingen större hit.. "Jag älskar dig" kan vem som hellst säga.. det är vad man gör som räknas..

Jag brukar massera Micke på ryggen på kvällen, det vet jag att han uppskattar.. då fyller jag på tanken lite..
Ibland tokstädar jag hela lägenheten några sekunder innan han kommer hem.. så det blänker, det uppskattar han också..

Detta är viktigt för att få det att fungera... ingen tankning.. ingen kärlek..

Studenter

Först var vi till vilunda och kollade på min kära syster yster som tog studenten..
Det var superduper varm och det var inge vidare kul för Emilia, för varmt.. men allt gick ganska fort..
Iallfall så kom dom tågandes efter en liten stund, och sen ser jag min syster som håller och sjunger för fulla muggar, eller blåser sönder en visselpipa! Och då kan jag inte längre så emot.. jag känner hur hela jag blir känsloladdad och börjar gråta! Min gulliga söta lillasyster har tagit studenten.. fasiken.. börjar ju böla bara jag skriver orden!
Efter det så gick vi in på centrumet och köpte något svalt att dricka.. åkte vidare till syrrans fest. Där bjöds det på goda grillspett, pasta, fetaost och sallad mumma..

Efter festligheterna åker vi vidare till Sigtuna, Mikaels kusin har  tagit studenten i Uppsala, så nu ska han också firas.
Festen hölls hemma hos dom och gud så fint dom hade! Både jag och Micke blev åter igen Yber sugna på att köpa hus!
Där bjöds det iallfall på kycklingspett, potatissallad och rostbiff.. och världens godaste chokladtårta! Den var köpt på chokladfabriken i Sigtuna.. och jag lovar.. jag skulle avstå sex i ett år om jag fick äta den tårtan varje dag ;)
(Micke, skrivet med glimten i ögat.. älskar dig!!!)

Nu är vi hemma igen, barnen sover, micke kollar på a la Emma, ett nytt program som börjar på kanal 5.. verkar helt okej! Själv sitter jag här och tycker synd om mig själv.. jag har fått skavsår!! och det gör sååå ooont!!

Det började skava redan när vi kollade på syrran när hon sprang ut, sen skav det och svav och skav och skav.. det gjorde så ont så jag hade lust att gnaga av mig foten.. till slut sprack det och jag gav upp.. vill man vara fin får man lida pin.. men inte till vilket pris som hellst :)

Nu vaknade Linnea

Jobb

I morgon ska jag jobba för första gången på nästan 2 år!!! lite läskigt måste jag erkänna.. jag har ju nästintill gått och blivit folkskygg.. hahaha.. (no joke)

Jag ska sätta mig i kassan och dra mitt strå till stacken.. jobbar 5 timmar måndag, tisdag och onsdag.. intro bara nu i 3 dagar, sen sätter det igång på riktigt!
Micke kommer jobba som vanligt juni ut, och jag på kvällar! Känns bra.. hoppas verkligen att det går bra med barnen, att inte ha mamma hemma på kvällarna hör till det ovanliga.. har nog aldrig hänt för den delen!

Det kommer gå bra.. (intalar mig själv)

Micke är lite euhm, off idag.. förståligt med tanke på att han knappt dricker längre, och nu vart det två dagar i rad! Dock inte alls så bakis som jag var inställd på!
Nu är klockan 21:30 och han är nästan helt återställd, har till och med fått i sig hela sin middag! ( Det tog bara 3½ timma)
I morgon ska vi ha en riktigt familjedag har jag bestämmt! Ta en promenad ner på stan och köpa mjukglass på vofflan!
(och med min tur så kommer det regna som aldrig förr samt att Emilia är på sitt roligaste humör, jag kommer få punka på vagnen.. igen! eller så är mjukglassarna slut)

Ska nog krypa ner i soffan med Mikael nu!

T F L S

Torsdag: Min systeryster var hit en stund på förmiddagen, Sen kom Dennis hit en stund och lekte med oss..
Micke kom hem från jobbet 16:17 (som alltid) (jo, jag är lite störd och kontrollfreak!!) Vi åt ärtsoppa hela familjen! Emilia vräkte i sig 3 portioner!! Var lite tveksam först om hon ville ha samma som oss.. men det gick ju mer än bra
Efter det körde pappsen iväg oss till märsta där vi skulle bo hela helgen.. Micke skulle på svensexa för en än, 3 dagars kryssning.. åka fredag hemma söndag!
Fredag: Alla verkade ta studenten idag iallfall.. underbart väder var det också. Var ute med flickorna en stund på morgonen innan det blev för varmt, lunch på det och sen traskade vi ner till min mormor och morfar. Sen påbörjade jakten på ett par sandaler till Millan! Var till ÖB, nån barnaffär, Lidl!!!! coop.. men icke!! inte 1 enda sandal!
Var uppe till 2 på natten.. satt och snicksnackade lite!
Lördag: Upp kl 06, som vanligt.. åkte upp till maxi och köpte första bästa par sandaler jag hittade.. sen gick dagen såååå långsamt.. vi var ut en sväng, men millan ramlade och slog upp knäna. då gick vi hem.. lagade mat till hela bunten.. satt på balkongen en liten stund med dennis, sen gick jag och la mig.
Söndag: Upp kl 06.. underbart! åt frukost med Emilia, sen gick jag upp och väckte dempa, han skulle köra hem oss på morgonen.. hade god lust att hoppa på honom, men jag kan väl inte vara så elak två mornar i rad.. petade lite på honom bara. packade ner alla våra saker..
Väl hemma dröjde det inte länge förens Micke kom hem.. My love! guud så jag har saknat honom.. nu ska jag nog på riktigt binda fast honom här hemma!

slutsumma.. beundrar alla ensamstående mammor och pappor där ute! Jag överlevde knappt en helg..

RSS 2.0