Är sommaren redan slut?

Den slog oss med storm, bang, över 30 grader varmt. Några veckor senare, bang, 11 grader och imma på fönsterrutorna på morgonen. Svensk sommar alltså. 
 
Jag bara måste skriva ner det här, för jag vet att man glömmer så lätt. Sommaren 2014 gav oss underbar värme! 
 
Men idag var det ingen värme, så då åkte överdragsbyxorna på! woohoo 
Jag älskar när nya årstider är på ingång. Så kul med allt som ska införskaffas till barnen. (inte lika kul för plånboken dock) 
 
Hon älskar att vara ute. Och här är en favoritplats. I kiosken i lekparken. 
 
 
Den här lilla damen har börjat på förskolan. Efter två veckors inskolning kan vi konstatera att det går bra. 
Det är lite gråtfest vid lämning.. och hämtning. Men där emellan går det bra. Både jag och pappan känner en trygghet till personalen som tar hand om vårt barn, och den känslan speglas sig också till Selma. Det är en lagom liten grupp med småbarn och vi känner att just vårat barn får det hon behöver.
 
 
 
 
 

Barn och säkerhet

Något man kanske inte vill tumma på är ju barnens säkerhet. En hjälm är ett exempel på det. 
 
Tidigare så har vi köpt några billiga varianter från vår mataffär och tänkt att dom duger. Men sen tänkte vi om. Det är ju barnens huvud vi pratar om. Det är inte okej att hjälmen hänger på sniskan och remmarna snurrar ihop sig efter 30 sekunder. Dessutom har dom gått sönder väldigt lätt (kan dock ha att göra med barnens vilda lekar) 
 
Hur som helst.. 
 
Vi köpte två ordentliga hjälmar från DROPINBIKES
Dom finns i olika färger och stl och sitter hur bra som helst på huvudet.
 
Tips från mig till er. 
 
 
 

Bröllopsdag

Grattis äktenskapet på treårsdagen. 
 
 
Vi firade dagen i all enkelhet, precis som vi är.
Pappan lagade "våran" italienska kycklingpasta med soltorkade tomater. Det var den första middagen vi åt tillsammans. 
Efter maten åkte vi upp till Arlanda, platsen där vi träffades för nio år sedan, och tittade på flygplanen. 
Tjejerna var helt facinerande av flygplanen och pekade och frågade om allt, och jag svarade såklart rätt på allt. Jag har högsta betyg i arlandiologi. 
 
Nu sover tjejerna och vi vuxna ska plocka fram gottiset. 
 
 
 
 
 
 
 
Föresten, att leva i tvåsamhet är inte alltid lätt. Och ibland är det verkligen inte lätt. Man går igenom mycket tillsammans och ibland är det lätt att tappa bort varandra i allt annat. Det viktiga är att man hela tiden försöker, och aldrig ger upp för lätt. Och se fan till att leva ett lyckligt liv. Det är bara du själv som påverkar det. 
 
 

Selma och Börje

Selma och Börje
 
 
Hur söta är inte dom här då? Ska bli kul att se hur mycket bus dom kommer hitta på under sin uppväxt.
 
 

Vem tog våran 6-åring?

Vem är det här? Och vart har våran 6-åring tagit vägen? Hon är utbytt mot något trottslig liten ligist som vrålar högre än någon dödsmetallsångare (om det ens heter så) 
En sexåring är inte att leka med. Jag har fått det bekräftat nu, två gånger. Dom blir som besatta av djävullen. Rena rama exorcist här hemma. 
 
Man skulle kunna tro att vi var världsvana vid det här laget, men helt ärligt så står vi lika förvånade denna gång, med hakan i golvet. Vad gör man? Hur handskas man med dom? Finns det någon manual som jag missat vid födseln? Vad skall dom matas med? typ så.. 
 
Fast hon är såklart också härlig och go och är alltid mån om att få hela familjen att bryta ut i asgarv. Hon älskar att få människor omkring sig att skratta. Och hon är världens finaste vän med ett hjärta av guld. Skrotunge. 
 
 Världens finaste brudar! Även om ni driver mamma och pappa till vansinne ibland, och vi i ärlighetens namn har funderat på att måla huset rosa, så är ni bäst! Vi vill aldrig ha er på något annat sätt. Var precis som ni är. 
 
 
 
 

Tjejen med stövlarna, humöret och charmen!

Hon är listig den här lilla bruden. Lindar en kring sitt lillfinger med sitt söta lilla nyllle. Hon får en att falla pladask och innan man vet ordet av så har hon tagit över hela ens liv. Sen är det kört! 
Om man inte lyder denna lilla primadonna så går ett larm som sträcker sig långt över riksgränserna. Öronbedövande. Bestämd kallar vi henne, men jag tycker nog att målmedveten passar bättre. 
 
Tidigt varje morgon går fram till skolådan och pekar. Hon vill ha sina skor och hon vill ut. 
Att stanna kvar på vår lilla gräsplätt är ett skämt. Hon vill upptäcka världen, åtminstonde närområdet, typ lekparken. 
 
 
Mitt lilla hjärtegryn. Om en vecka är det dags att ta det stora steget in i förskolevärlden. Jag tycker att det är groteskt, för du är så liten. Men jag vet att det kommer bli bra. Du är en trygg liten tjej, och pappa kommer vara med dig varje dag hela första veckan. Du kommer träffa massa kompisar och leka hela dagarna. 
 
 

En kväll att minnas!

Igår blev vi lite spontanbjudna på middag hos min syster. Dom är husvakt igen så det blev en kväll ute på landet. 
Där fanns får och kaniner med bebisar, höns och vaktlar och katter. Det är något speciellt med landet. Man blir lugn på något vis. 
 
Vi åt årets första kräftor och bara hade det toppen. 
Sem får bilderna tala för sig själv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Emilia lyckades komma med i Jimmys "dikesklubb". 
 
 
 
Innan den här sommaren började så var jag rätt negtivt inställd på att den skulle bli bra. Men det har blivit den bästa någonsin! En riktig toppensommar. 
Allt har att göra med vad man själv väljer att göra. Ens egna inställning till allt. Man väljer själv om man ska tycka att allt är skit eller göra något åt saken. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0