Sista dagen på året..

Det blidde oxfilé.. och ingen liten bit heller, jag börjar undra om han inte har slaktat en hel ko och släpat hem! Nu ska vi se om vi lyckas tillaga den också.. jag överlåter det till Micke.

Själv så har jag slängt ihop en kladdkaka som vi ska ha till efterrätt.. (kör man oxfilé på nyårsafton så kan man lika gärna följa traditionerna fullt ut.. avokado till förrätt och kladdkaka till efterrätt) Fan, nu har vi glömt hummern, men men.. får väl ta det nästa år!

Igår hade vi min pappa och hans fru här på middag! Det var mycket trevligt, Linnea satt och pillade morfar i skägget, vet inte om det börjar bli en ovana det där.. har för mig att hon gjorde det när dom var här också.. hmm







Mina fina tjejer.. dom börjar bli så stora nu!

Tröttmössa

Det märks att decembermånaden har tagit hårt på mig med alla kalas, skola, jobb och lite till..
Idag när jag kom hem från jobbet så hade jag hängt upp min jacka bland handdukarna!!!?! Micke morrade lite medans jag garvade, och samtidigt  blev en gnutta rädd för mig själv.. Jag kanske skulle behöva vila lite.. ?

Nåja.. nu är jag iallafall ledig i två dagar, sen jobbar jag fredag till söndag, ledig måndag, jobbar tisdag och SEN är jag ledig i 5 dagar!!! DÅ ska jag ta igen mig för sen börjar allvaret på KS!!

Egentligen skulle jag inte in och blogga nu, utan jag skulle kika lite efter recept till nyår..
Jag är expert på att laga lätta och enkla vardagsrätter som barn älskar, ni vet.. korv och makaroner, spagetti och köttfärssås, korv och makaroner igen.. Men när det ska till med något festligare, då blir det problem i ikahuvudet!

Jag tänker oxfilé, eftersom det är nyår.. men så säger snålistarmen ifrån.. Är det verkligen så stor skillnad på oxfilé och fläskfilé.. va?

Rostbiff kanske?



Oxe vs grisen




Lite pics..

Nu är Stellanbellan avmaskad så det är bara vänta och se.. ps, idag kissade han ner Linneas blöjor! När en katt kissar utanför lådan så har jag för mig att det är i protest. Men vad protesterar han emot? Vad gör vi för fel? Finns det ingen typ "mannen som talar med katter" där ute som vill ta sig ett snack med Stellan och fråga vad som inte är bra!!


Emilias nya jeans som moster becka fixat..


Linnea fick en jättesöt kofta


Söta flicka!

Nu är det jag som kryper till sängs.. jobbdag i morgon!

Måndag igen..

Man börjar ju blanda ihop alla dagar nu.. har trott att det varit lördag i flera dagar! Antagligen bra för att Micke är ledig!

Igår efter att tjejerna somnat så stängde vi av Tv:n, tände lite ljus och tog fram vårat spel som vi fick i julklapp. TP!!!! Det är så kul att testa sina kunskaper och man kan väl inte påstå att vi är några snilleblixtar direkt! Men kul hade vi iallafall, skrattade så jag grät nästan!!

Idag är det jobb som gäller för mig.. kväll idag och morgon i morgon.. sen är jag ledig i två dagar och därefter jobb igen! känns en aning tungt när Micke och tjejerna är hemma. Men men.. det är ju pengar, och vårat sparkonto ska fyllas nästa år.
Det är nämnligen så att vi håller på att spara till en resa nästa vinter. Och det är inte billigt!
Men vill man så går det..


Thailand är målet och vi ska åka med Mickes föräldrar! Ska bli så otroligt kul!

Barnen kan leka i sanden vid strandkanten, eller bara ta en pooldag! Äta god mat.. njuta!




Föresten så har jag sökt lite på kattforum angående Stellans kräkande.. och det kan vara så att han har mask i magen! Tydligen så kan innekatter också få det och ett symtom är att man kräks. Så nu blir det avmaskning och jag hoppas att det blir bättre för honom..
Eller jag ska nog ringa vet först och rådfråga lite..


odjur..

Jag menar såklart våran katt Stellan!

När barnen väl sover längre än till 05:30.. så vaknar man av ljudet av en katt som spyr! Då blir man sådär lagom glad.. Det är ju bara kliva upp och göra rent, gå och lägga sig igen och försöka få barnen att somna om åtminstånde en liiiten stund till. Vilket självklart inte går!
Några minuter senare hör vi hur Stellan hulkar igen.. (!!!!!!!!)
När jag åter igen kliver upp ser jag hur han har spytt ner lite julpynt också.. suck.. suck suck!!!

Vad är det för fel?? Jag fattar ingenting. Till veterinären har vi ju redan varit, och efter att dom lekt fotograf med röntgen på vår bekostnad så hittade dom ju inget fel på honom.

Man får väl bli sin egna lilla doktor antar jag..

Steg 1:
Varför spyr han?

Svar: För att han äter blomblad i barnens rum (ogiftiga)

Varför äter han blomorna? Varför vill han kräkas?
Inte pga hårbollar iallfall, för det ända han spyr upp är mat!

Svar: Han äter för mycket mat??? Äter han fel mat??

Det är påfrestande vill jag lova..
dels för att någon man tycker om uppenbarligen inte mår bra, och dels för att han förstör så mycket med sina spyer och sitt kisseri i badrummet (badmattor och golvhanddukar)




Men han är ju söt iallafall...

Så kul..

Med bilderna alltså..

(Micke är och byter framrutan i bilen, därav denna uppdateringer)


Min söta lillasyster Rebecka..


och här var kärringen själv, i egen hög person!
Satt och jämförde korten på mig och min syster.. för att se om vi var lite lika och kom fram till att Rebecka har med fjong på näsan.. hennes skidåkare skulle komma längre än min, och min skulle åka störtåkning rakt ner i golvet!

Jo, jag är fullt normal.. jag lovar!


Rebecka, Emilia, jag och en aning uttråkad Linnea


JustD!!! Jag har ju gått och fyllt 25 också.. vilket firandes med familjen i lugn och ro.
Tänkte bjuda över lite vänner i framtiden, när all jul är slut! Om intresset finns förstås.. annars hoppar jag det!








Varnar känsliga läsare!


















Så här kära är vi!!!!

(vi tog bara ungefär 25 kort, vissa var det bara Mickes öra med på, andra såg det ut som om han skulle äta upp mig och några andra var bara väggen med på)

Han är en tillgång i mitt liv, och jag tycker synd om de om inte lär känna honom på riktigt..


En jul och en juldag!

Vilken helg det har varit!
Man kan nog inte bli lyckligare än vad jag är just nu.. (ursäkta, jag lovar att återgå till mitt normala jag lite senare i inlägget)
Men allt har varit så otroligt bra!

Vi firade julafton hos min mor, vilket vi som familj inte gjort tidigare men nu blev det av om alla mina syskon (på den sidan av familjen) var där!
Mor och hennes man hade tillverkar ett makalöst julbord med ALLT och lite till att äta.. åt man pyttelite av varje så hann man smaka på allt innan magen var spängdfylld.

Barnen har varit helt exemplariska, om jag får säga det själv. Så glada och tacksamma!
Tomten kom och han möttes av två flickor som genast kramade om honom! Under paketutdelningen ville Linnea gärna att Tomten skulle hjälpa till att öppna paketen också!

På juldagen åkte vi till Mickes föräldrar och firade jul. Det vart paketöppning igen och en massa lek och god mat. Emilia hade så kul att hon sov kvar där medans resten av familjen åkte hem.

Här kommer lite bilder


Jag och min stora lilla tjej.. Emilia


Lilla Linnea lyssna på musik


Linnea visar tomten vägen till klapparna


Tjejerna har fått vinterhjälmar! Och här hjälper dom tomten


Emilia fick fiskespelet


Avslutningsvis ville tomten ha ett kort med tjejerna i knät


Kusin Sandra, Tack för hjälpen med korten när tomten kom


Lillebror Emil och Linnea gluffsar "vitluvor" som Emilia kallar dom


Min lillasyster Emma


Dennis och Kim..


Kim och hans far, som även är gift med min mor.. Hans-Åke heter föresten


Pappsen

Juldagen


Ännu mer paketöppning


Farbror Anders


Mickes moster Lena var där.. och hennes kamera!


Emilia äter vofflor.. (spana in strumporna!!)


Mumms


Lilla söta Linnea


Linnea avslutar inlägget med att misshandla sin mor

Dan före dopparedan!!

Nu har jag jobbat klart för denna vecka och nu är det JUL som gäller!!

Granen är uppe! Jag klarade det, jag väntade tills dagen innan julafton! Helt otroligt.. Hade visserligen gått och planerat mig en kungsgran, men med en snåljåp här hemma så blev det gamla plastis som åkte fram igen, men han är fin.. inte som en vanlig ful plastgran!!

Dessvärre upptäckte vi att vår julgransbelysning inte fungerade helt.. mycket kul sådär dagen innan julafton. Vi fick helt enkelt köpa ny, skulle ju ändå inhandla lite julmat.
Så jag skickade iväg gubben för att inhandla allt och när han kommer hem med nya belysningen så vrider sig magen ett par varv!
Vad är det häär nu då????
Han har ju gått och köpt sådana där gamla ljus, ni vet, sånna som fanns på 80-/90-talet.. som ska se ut som riktigt ljus. Säljs dom fortfarande!!

Så ingen riktigt gran, och några hämska ljus till på köpet.. jag döpte ju genast granen till Mickes gran. Jag vill absolut inte beblanda mig med den.
Men när pyntet kom på, (och jag fått några mer eller mindre vredesutbrott för att halva granen saknade ljus) Så blev den faktiskt rätt så mysig..






-15 grader ute.. men vad gör det när man har varma kläder på sig? Bobben var lika kul för det!


Linnea står och titta på tåget som åkte förbi







Korten är såklart tagna med min nya kamera!! Helt utan ps!!

Just nu så är skinkan i ugnen, barnen sover.. micke ligger i soffan och kollar på film och jag har bara lust att gå och lägga mig så det blir julafton snart!!!


Det här är faktiskt en favoritbild just nu!

God jul

Världens bästaste

Igår var min lillasyster över en sväng och grattade mig.. vi ska ju fira mig på söndag, men hon är ungefär som mig och kan inte vänta :)
Hennes present var iallafall det absolut näst,bästa man kan få.. ALLA säsonger med Grey's Anatomi!!!!!!!!
Hur bra känner inte hon mig!! Jag vill bara krama om henne tills hon går sönder!

Hade även min kära vän Linda över på en snabbisfika, tack så mycket för den fina presenten! Två små söta ännglar och en ljushållare.. (jag har sagt det förut och jag säger det igen.. jag lägger upp bilder sen)

Var till läkaren igår med Emilia igen, pratade lite om hennes magproblem, och efter alla julhelger så är det totalt laktosfritt som gäller för hennes del. Sen ska vi sakta men säkert trappa upp för att se hur mycket hon klarar av innan magen säger ifrån igen.

och när jag ändå är i farten så kan jag medela att Emilia nu sovit 6 nätter helt utan blöja, och inte en skvätt i sängen. Hon bestämde själv att hon var stor tjej och skulle ha trosorna på. Jätteduktig!

Nu ska jag sätta fart.. det är avslutningsfika i skolan idag sen blir det fredagsmyys!!

Torsdagen den 17:e december!!

Nej det är ingen vanlig dag för det är ERIKAS födelsedag HURRA HURRA HURRA!!!!!

Vaknade i morse av att familjen ville ge mig en present.. (okej, helt ärligt så var det jag som påminde micke om att det var min födelsedag och att jag lika gärna kunde få min present nu på morgonen)
Han drar då upp ett gigantiskt paket från min byrålåda.. hmm.. tänker jag, det där är nog inte Ice age 3 som jag trodde att jag skulle få!
Jag sliter upp paket (likt en treåring) och ser en väska.. hmm.. är det en sminkväska? Sen öppnar jag den och där i ligger en SYSTEMKAMERA!!!!!!!!! WHHAT?? Hur? När? Jag tappar andan och känner mig gråtfädig! Jag hade såklart önskat mig en, men trodde aldrig att jag skulle få en nu..

Så nu blir det fototajm!!!

Linda.. ska vi ta lite kort på barnen någon dag eller?? Som vi pratat om så länge!! :D

Förövrigt har det varit en fullspäckad vecka!

Jobbade i måndags, slutade två och åkte raka vägen till Emilias förskola och lite lussefirande!
I tisdags jobbade jag 7-19:45.. phu.. nu avdelning och mycket intryck.
I går var det pulka premiär med barnen och på eftermiddagen tog jag och en klasskompis Diana en sväng till coop med "bobben" Barnen tyckte det var jättekul.. Vet inte om diana var lika road.. hahaha.. blev lite svettigt att dra tjejerna hela vägen.. dom är ju inga fjädrar direkt!

På kvällen åkte jag med Diana hem till sig för att fira att vi fixat det här!! Att vi varit så otroligt duktiga, vi har slitit och kämpat och gråtit.. men nu är det klart!!

vi åt potatisgratäng och lövbiff, till efterrätt hade Petra "tillverkat" Ekströms äppel paj! Men den var faktiskt god. .
Vi drack lite lagom, pratade, myste med Dianas katter, Petra fick ont i gallan och sen åkte vi hem.
Mycket trevlig kväll! Jag ska lägga upp bilder.. måste bara få tiden att räcka till, vilket den absolut inte gör..

Har såklart barnen hemma idag igen eftersom jag inte har någon skola kvar.. jag vill bara mysa med mina små flickor! Man får passa på nu medans man har tid, sen blir det jobb och andra bullar..

Hjälp min nu kära vänner!!

I fredags gjorde jag mitt absolut sista prov i min utbildning till undersköterska. Idag fick jag svar om resultatet!
Jag är godkänd!!! Jag har klarat det!!! Jag är färdigutbildad Uska nu! Och mycket snart ska jag med bambiben ge mig ut i min nya yrkesroll.. lite vinglig, men herrejävlar vilken vilja jag har nu! Jag är så taggad man bara kan bli!

Nu till er..
Det är dags att beställa nål och jag har lite beslutsångest för vilken färg jag ska välja..
Vill ni vara så snälla och lämna er åsikt?


1                                  2                                3

4                                5                               6

snffffffff

Jag är förkyld, och det är världens syndaste om mig!! Jag är en vekling nu vill jag lova!!

Passade dock på att tvätta lite idag, och mellan varven hann jag plugga till mitt prov i morgon.. Jag har faktiskt lite svårt att få in det.. det är sista provet nu, allting är inlämnad och godkänt, BARA det här provet kvar!! Sen börjar allvaret..

Nog om det..

Igår hade Linnea lucia på förskolan, och dom var så söta alla småttingar! Har tagit lite bilder som ni ska få njuta av sen när jag får tid!

Nu måste jag hämta hem minda brudar och det sista i tvättstugan!


My love!!!!!

Igår var det tre år sen som jag och micke blev föräldrar för första gången. . Emilia har funnits i våra liv i tre hela fantastiska år! Bästa åren i mitt liv!!


Emilia under jäsning


Emilia 3 dagar


Emilia 1 år


Emilia 2 år


Min treåring med sitt nya fina dockskåp!!


Mammas stora tjej! Hon fick en doktorväska av Tess och Fenny.. Måste genast testas!! Fenny var snällt med i leken!

Andra Advent!!

Andra ljuset är nu tänt! Jisses vad fort allt går.. och jag hänger som vanligt inte alls med i svängarna!

Idag vankas det kalas hos min mormor och morfar, även kallade Barbro och Moffen!
Det är ju som jag nämnt tidigare en jädrans massa födelsedagar i december:

2:a - Moffen
3:e - Dennis
8:e - Emilia
9:e - Krister & Madelen
10:e - Barbro
17:e - Jag
21:a - Anders
31:a - Emil

Och det här är bara närmsta släkten.. sen har vi ju en hel del vänner som fyller år i denna månad, och jul och nyår ska vi inte glömma! oj oj oj säger jag bara!

I veckan hade vi föresten en vän på besök, och en fyrbent liten söt sak som vi inte träffat på ett tag! Hon lämnade ett litet julkort efter sig som jag tänkte bjuda på!



Jo, ni ser rätt. . hon har en pepparkaksscarf och ett pärlhalsband på sig!

Saffransbak och pepparkakor!

Det är vad vi har sysslat med idag..
Testade ett nytt recept för saffransbullarna, och gisses vilken kletig historia det blev! "smeten" var ju totalt ohanterbar och jag lyckades knappt få ihop en rund boll. Micke är dock lite envisare än mig och fick till något som iallfall liknade lussekatter.. Dock var det svårt att få dom små och många utan det blev få men STOOORA!!

"Dra åt helvete va stora dom blev" Var Mickes kommentar

Tjejerna tyckte det var kul ändå, dom geggade runt och Emilia tyckte att det var som geggamojja..

När "smeten" var slut var det bara torka bordet och köra igång med pepparkakorna.. Djävullens påhitt!!!

Dom blir inte alls lika goda som när man köper dom

Inte alls lika fina

Går bara sönder när man försöker föra över dom från bordet till plåten
(vilket slutar med att man knöglar ihop hela griseknon och stoppar den i munnen direkt)

Och dessutom ett rent helvete att torka rent efter sen, det är tamejfaaan pepparkaksdeg i hela köket innan man är klar

Men Barnen tyckte att det var jättekul.. även om det inte blev en ändaste liten pepparkaksgubbe av deras deg. Dom nöjde sig glatt med att knåda och trycka ner lite deg i ett hjärta.

Och som om inte det var nog så bestämmde vi oss för att göra en hemmagjord pizza till middag.. jovisst, till och med degen gjorde vi!!!! Och gott blev det!
Micke hade nog precis allt man kan tänka sigpå sin pizza, medans min och barnens pizza mest bestod av ost! Och en räka här och där som tydligen Linnea var väldigt förtjust i.
Att tillverka pizza hemma är det perfektaste när man vill låta barnen vara med att laga mat. Det är enkelt och roligt!


Linnea bakar pepparkakor


Baka baka baaakaaa


Linnea kämpar på med degen


För mycket pepparkaksdeg??


Det är lätt hänt att köksbordet förvandlas till en helt annan värld när man baka pepparkakor! Här har nog julgrisen och bocken blivit levande!!


Lussebergen!!

Otur..

Jag har en vän, en vän som är nära men ändå långt borta..

Denna vän har ett sådant fruktansvärt oflyt i livet att man egentligen bara vill sätta sig ner brevid henne och gråta. Missförstå mig rätt.. Hon är inte helt hopplös, många gånger går det ju bra för henne, och hon lyckas vända sin otur. Men det saknas det där flytet..
Och det är så frustrerande att inte kunna hjälpa!! Jag vill!!

Just nu så går alla mina tankar till dig vännen! Jag VET vad du går igenom, och jag VET att du klarar det här.. även om det är grymt jobbigt just nu. Att förlora någon som betyder så mycket, och har varit det där ljuset i livet, det är som att någon slår undan benen på en!


RSS 2.0