Aphjärna!!

Jag sitter här i skamvrån, men datorn påslagen (såklart).. skolböckerna ligger uppfläkta och studieuppgifterna klingar i huvudet på mig. Tre stycken kvar. Tre stycken A-uppgifter kvar. Vilket betyder inte bara faktasvar, utan djupare svar. Om man inte nöjer sig med ett E såklart.. E = Godkänt, A = Mycket Väl Godkänt. 
 
Jag är trött och tom i huvudet.. det enda ord som kommer fram när jag försöker skriva något djupt och vettigt, är Aphjärna! Aphjärna Aphjärna Aphjärna.. det ekar i huvudet på mig. 
 
Jag har läst en bok. Du tror du vet allting, som är skriven av Marie Peterson. Dotter till en Alzheimersjuk mamma, vilket också är själva handlingen i boken. Väldigt gripande bok, och nu ska jag skriva en djup recension av den. 
 
Jävla aphjärna. 
 
Jag vet att jag kan det här. Att skriva har jag inga problem med, jag tycker ju om att uttrycka mig i text. Men vissa dagar går det bara inte. Det är tomt. 
 
Jag störs av diskmaskinens oljud.. jag hör hur katterna springer upp och ner för trappen, majuar omkring mig för att locka på min uppmärksamhet. Jag har vräkt i mig resterna från chipsskålen som vi hade i lördags så jag har ont i magen. Trött och dåsig. 
Snart ska jag åka till jobbet. 
 
Jag får helt enkelt acceptera att det inte blir någonting gjort idag. 
 
Ett stycke Aphjärna!!! 

Bild vecka 11

Det händer ju grejer! 

Massa ljus och kallt

Så var helgen slut igen då, tycker veckorna bara rusar fram! Man glömmer bort att stanna upp och reflektera över vad som händer om dagarna, allt bara går som i ett ekorrehjul.. Och det kan man inte skylla på någon annan än sig själv. Jag borde bli bättre på det, jag ska nog ta och bli det. På att stanna upp lite då och då. 
 
Igår hade vi hela huset fullt av ljus, massa vackra lyktor och härliga dofter.. och värme! Tack alla ni som var här, det var ju supermysigt! Mysigt är mitt nya ord, det får jag nog in i varenda mening.
 
Idag har pappan varit och bytt till vinterdäck, och under tiden så passade övriga familjen på att ta en liten tripp till mormor. Vi bor så nära, men ses så sällan att det egentligen vore skam! 
Sen testkörde jag bilen hem, så att vinterdäcken satt på plats. Kändes bra, jag trivs med att köra, även om jag inte är så jädrans duktig. Men ju fler timmar bakom ratten dessdå bättre! 
 
Såklart har vi varit ute och strosat i det vackra höstvädret också! Ungarna lekte av sig och föräldrarna fick i sig lite frisk luft och sol på köpet. 
Vi brukar inte dra på barnen vinterkläder så här tidigt, men de tyckte nog att det var rätt skönt ändå. Annars brukar vi hålla oss tills det är ett par minus iallfall. Överdragsbyxor och fleece fungerar utmärkt annars. 
 
 
 
Det har pysslats idag också.. då ser det ut så är på skrivbordet! 
 
Lillasyster fotar storasyster
 
 ...
 
 
Fina ungar! 
 
 

Kvinnofolk alltså!

Jag skulle aldrig någonsin ge mig in en en genusdiskussion eller jämställdhet, helt enkelt för att sitter på alldeles för lite kunskap om det. Och för att jag står med en fot på varsin sida. 
 
Och jag vet inte ens om det här hör till samma ämne, men visst fan är det stor skillnad på män och kvinnor? 
Detta kvinnofolk kan ju driva mig till vansinne! På riktigt. Elaka jävlar, det är vad vi är! Män är inte så här, inte de flesta iallfall.. (och kom inte och säg att män snackar skit, eller gör det, för det gör dom, men på ett helt annat sätt)
 
Ska jag börja från början? 
Jag gick industriprogrammet i gymnasiumet, där var vi två tjejer och resten killar. 
Sen har jag arbetat i olika verkstäder, som cateringlastare på Arlanda och på olika lager. Alltid mansdominerande yrken. 
 
Nu jobbar jag inom vården.. 99% kvinnor! Och dra mig baklänges in i en fågelholk, men satan i helvete vad det kan snackas skit om varandra. Vilken skillnad det är! Det är som att det pågår ett krig mellan kvinnorna, det är som oskrivna lagar att inte se varandras styrkor, och för allt i världen, om du ser dom, så låt ingen annan få veta det. Och nu gäller det här inte bara på mitt jobb, utan generellt..
Klart att det finns undantag, men de är nog rätt få. 
 
Varför är det så här? Varför ska man hela tiden bräcka varandra? Istället för att stötta och lyfta varandra? 
 
Sjukt är det iallfall! 
 

Vecka 11

29 veckor kvar då.. 
 

Numera kallas den där i magen på mig inte längre för embryo, utan för foster! Det är alltid nåt, och jag är glad för det lilla. Alla små steg framåt i den här graviditeten är spännande. 
 
"på grund av ökad blodmängd och ämnet hCG så kan din hy se slät och fin ut"... 
 
Men hallå.. (jag pratar med mina hormoner och min blodmängd, för de har inte gjort sitt jobb) Ni glömde bort en mycket viktig sak, mina rynkor skulle bli slätare och inte fler, och mina finnar skulle försvinna och inte föröka sig! 
 

Men jag mår fortfarande bra, så jag ska inte klaga..egentligen. 
 
Nästa vecka är det inskrivning på Mvc, spännande! 
 
 

Slut på helg

I morgon väntar en ny vecka!

I helgen hann vi inte bara åka fylla vinterklädeslagret!

Moster Rebecka fyllde 23 år igår, så vi var såklart där och firade henne! Mumsade i oss hennes makalöst goda bullar och marängtårta! Och så hann mysa med Noel!

Idag hade vi också bästisarna Linda och Lars på besök. Jag slängde ihop en äppelpaj som vi kunde fika på, ungarna lekte. Vi snackade familjebilar, bebisar och utlandsresor!

Lite senare utökades vår familj, åtminstone för ett tag. En helvit liten katt sprang runt i vårt område förra veckan. Våra grannar tog in den till sig och gav den mat då den nästan var utsvulten, sen blev den kvar. Hon är polisanmäld som upphittad. Polisen är kontaktad och lappar är uppsatta, men ingen verka sakna denna lilla tjej.
Så nu är det våran tur att hjälpa till, eftersom vi redan har katt så får hon lite sällskap när vi jobbar, hon är extremt sällskaplig.
Så liten och så tanig! Kan inte förstå att hon skulle vara helt osaknad av någon familj? Någon måste väl sakna henne?
Polisen hade inte fått in något om en saknad katt.

Hur som haver, så får hon stanna hos oss tills vi hittar ägaren, om denna nu är värdig att ha hand om ett djur!


Den där Karin

Nu har hon en sån där fin tävling igen, och jag har kommit på en sak, om man aldrig är med och tävlar så är ju risken v e r k l i g e n  noll att man vinner något. Och blir man inte lite glad av att vinna saker.
Jag blir glad för vinst varje gång
 
Nu tävlar hon alltså ut fina saker från Elodie Details, testa du med vettja. Tävla gör du HÄR
 
 

Vinterrusta

Idag åkte vi tidigt in till Stockholm och Åhlens för att hinna roffa åt oss lite vinterkläder till barnen innan allt är slutsålt. Men jag misstänker att vi ändå är ute för sent i år. Åhlens hade inte mycket att bjuda på, inte heller NK som brukar ha bra vinterkläder till barn.
Slutade med att vi gick in på Intersport och hittade ett set till Emilia iallafall, det fick bli Didrikson, sista storleken! 
 
Skor ska beställas, i år testar barnen Sorel. Så får vi utvärdera i våren vad vi tycker om dom. 
Ecco gillar vi inte, testades 2010
powerboots orginal, varma, men väldigt knöliga för barnen att få på, innerdelen lossnade hela tiden testades 2011
 
Pappan i huset är redan rustad, men jag står i vanlig ordning och letar skor till mig själv. Köpte även Powerboots till mig själv förra året, men de skickades tillbaka ganska snabbt då dom var feltillverkade. 
 
Så nu väljer jag mellan dessa.  
 
Merrell
 
Sorel
 
Timberland
 
Någon med erfarenhet av dessa? 
 
                                                 tjejernas 

Fredagsmys med vänner!

Kom precis hem från en kväll med goa vänner!
Mumsade på den obligatoriska fredagsmiddagen Tacos, tänk att jag aldrig tröttnar på det! Lika gott varje gång!
Tjejerna lekte tills de praktiskt taget stupade, vi vuxna pratade oss igenom hela kvällen. Tänk hur fort tiden går när man har kul!

Jag hittade ett vitt vin på bolaget idag, 0% alkohol såklart. Det var riktigt gott, smakade lite som flädersaft. Men det är svårt att hitta nåt som är helt alkoholfritt, många flaskor är 0,5% och det kan tyckas vara lite, men personalen på bolaget hade fått information om att det inte är okej för gravida.
Egentligen kan jag lika gärna dricka vatten, eller juice, men det är lite kul att dricka annat också, som vid festligare tillfällen.


Vecka 10

30 veckor kvar.. Det är väl inte så långt?

Jag mår iallafall toppen, är sjukligt trött bara men det är inget att klaga på.
Jag har fått tillbaka mina tuttar som jag inte sätt röken av de senaste fyra åren! Jippie! Ni anar inte vad två fettsäckar till bröst har livat upp mig! Jag känner mig hel igen! (Även om jag vet att dom förmodligen är borta om ett år igen)


Morgonstund

Det är inte varje dag som jag har båda tjejerna hemma på morgonen. Oftast åker Emilia med Pappan till skolan tidigt på morgonen.
Men idag är det inget fritids, så då passar vi på att ta det lugnt och vardagslyxa lite.

Vi tände upp ljus i huset, gjorde varm choklad och satt länge och åt frukost!
Vi hade tid att prata om ditt och datt. Jag verkligen ÄLSKAR lugna morgnar.

(Men tro för allt i världen inte att det är så här jämnt. Normalt så brer man ett gäng smörgåsar och kastar ut dom likt frisbees till ungarna som sitter i soffan och tittar på Barnkanalen, samtidigt som dom klär på sig kläder, japp.. Sån är jag)

Men kanske därför så är det inte heller så svårt med vardagslyx, lite tända ljus och frukost tillsammans så är det klart.


Bebismys med Gustaf

Idag har jag äntligen fått mysa med lille Gustaf!
Blev såklart även mys med mamma Mia och pappa Patrick.

Men den där lille pojken alltså, så fin så fin, och så välkommen! Han vet inte ännu hur efterlängtad han är, av hundratals människor, som följt hans väg till livet och till sina föräldrar! Världens bästa Mia och Patrick!
Jag är så glad för eran skull!

Han är så liten och luktar så gott! Jag hade nästan lust att lägga ner honom i väskan och ta med honom hem.
Men fick nöja mig med att sniffa på honom, i vetskap om att om några månader har jag (förhoppningsvis) en egen bebis att gosa med!

Nu blir det lite bilder.


Enormt tack!

Hela familjen tackar och bockar över alla gratulationer till den kommande familjemedlemmen!

Bloggen kommer som ni förstår handla en hel del den här graviditeten, hoppas ni inte blir uttråkade.

Tusen tack igen!


Jag bär på en hemlighet..

Den är ungefär lika stor som en vindruva, och växer inom mig. 
 
Ja, ni har så rätt.. Vi går i väntans tider! 
 
Är bara i vecka 9 nu, och vi är medvetna om riskerna som fortfarande finns. 
Men jag kan inte hålla mig längre! Jag får anstränga mig för att inte försäga mig hela tiden, så nu ger jag upp. 
 
Nu vet ni. 
Och ja, det här var planerat, och ja, min man var helt med på det, jag lovar. 
 
I slutet på maj är det beräknat. 
 
Linnea önskar sig en lillebror, och Emilia konstaterade att Linnea skulle bli storasyster och att vi behövde ett till rum.
 
Det är lycka här hemma nu! 
 
(nej, vi behöver inte flytta. Det finns möjlighet att bygga till ett rum) 
 
Liten som en vindruva..

Pappan fyller 31!

Idag har vi firat pappan i huset!
Min älskade man blev 31 idag.

På morgonen stod vi och dekorerade smörgåstårtorna, en stor vanlig och Emilias glutenfria. (tyvärr så glömde jag fota hennes)

Vi hade våra nära och kära på besök, mumsade på tårta, fikade och bara mös ihop.

Måste bara skriva här att Micke fick en fred Perry piké av oss, det skriver jag för att om ett år så har jag glömt det.


passar på

Tjejerna är på kalas, solen skiner ochdet är fantastiskt höstväder idag. Jag borde vara ute och lapa lite sol. 
 
men, istället passar jag på att sitta och gå igenom en väldans massa foton som jag länge velat göra. 
 
Vi ska göra lite förstoringar från bland annat bröllopet (som vi fortfarande inte har en enda bild av uppe) 
 
Sitter och tittar igenom alla dessa tusentals bilder och skrattar för mig själv. Minns den dagen med glädje. Det var bara glädje! Till och med när dragkedjan inte gick upp på klänningen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dublett

Det här blir lite repris för er som också har Facebook. Men det var ju så roligt!

Minnesanteckning till mig själv:
"fråga aldrig en främmande människa som kommer ut från en längre vistelse på toaletten, om jag verkligen törs gå in där"

Ja, jag frågade det, och nej, han förstod inte mitt skämt.


Mitt lilla fejs och jag!

En efterlängtad beställning kom idag!

Nu du, ditt lilla face, ska det bli ordning på torpet!

Jag har ju alltid haft "problemhy" de Lux
Alltid nån finne på gång eller fler, lite glansig på ena stället och torr på ett annat.
Jag har heller aldrig gjort någon direkt ansträngning för att slippa skiten.

Klart, jag har ju i omgångar lekt duktig och köpt hem lite saker.. Men de flesta har gett ungefär samma resultat som tvål och vatten. Alltså inget resultat.

Men nu har jag iallafall bestämt mig för att göra ett nytt försök att vårda mig själv, vill gärna inte se ut som 60 när jag är 40.

Så, nu ger jag de här grejerna en chans.

Inge mer handkräm i ansiktet nu! (jo, ni läste rätt, men det var bara en nödlösning)



Körkortet då

Jag är så glad idag!
Man skulle nästan kunna tro att jag tagit självaste körkortet, men det har jag ju inte.

Däremot så har min make äntligen blivit godkänd som handledare åt mig!

Så ur vägen alla människor! För här skall köras bil!!!

Dadadadaaaaa


Aj caramba

Maken har gottgjort mig med en ny reflex och chokladkaka, han är helt klart förlåten för att ha sovit så gott i natt.

Förlorad nattsömn kommer dock alltid ikapp en, hur mycket man än försöker stå emot.

Så nu ligger jag på golvet, på en madrass mellan ungarnas rum.. Är trött som en "jag-vet-inte-vad"..



Mordisk

En sån härlig natt jag har haft, sovit som törnrosa! Känner mig riktigt utvilad..,

Eeeeehhhhh.. Nä.

Somnade 23, vaknade 02 av att sängen var överfull av familjemedlemmar, varav den minsta snarkade likt tre fullvuxna karlar!
Så jag slingrade mig ur ormgropen och la mig i Linneas säng.. Sen låg jag där och dansade balett med mig själv. Vet inte hur många piruetter jag hann göra mellan 2 och 4:45 när klockan ringde.

När jag smyger in i resten av familjen så ser jag hur dom ligger och myser och har inga som helst problem med att sova. "Det är orättvist" tänker jag och vill gärna ställa mig och hoppa i sängen, mest på Mickes sida!

Som lite grädde på det här moset så upptäcker jag att maken (som redan ligger på minus) har slängt min nyinköpta reflex!
Såklart inte med mening, men det har ingen betydelse denna morgon!
Den där människan, som sover så gott på natten, har SLÄNGT min reflex.. Vänta bara, tills jag blir påkörd., så ska vi se hur gott han sover!!

(ni som känner mig vet att ni kan läsa detta med ironi, ni som inte känner mig, läs detta med ironi)

Jag sitter iallafall på bussen nu, så jag blev inte påkörd ändå. Tur det!


RSS 2.0