shit!!

Nu är praktiken över, fyra veckor har redan gått och jag måste säga att det känns jätte tråkigt! Jag trivdes ju så himla bra där.. visserligen kommer jag få den tid som jag behöver till skolan, men det kommer nog ta ett tag innan jag slutar tänka på gamlingarna! Man fattar ju tycke för dom, och personalen!

På tal om ingenting, jag måste bara få skriva av mig om en sak som jag var med om igår!

Jag var på väg hem från praktiken, kl var runt 15:45 och jag möter en mamma med sina två små barn. Den stora kan ha varit 3 år och den lilla 1½. Helt plötsligt hör jag hur mamma står och vrålar

-Du är så jävla dum i huvudet!!! fattaru?? helt jävla dum i huvudet är du!!! åååh du är sååå dum i huvudet!!!!

Först tror jag att hon pratar i telefon, men upptäcker ganska snart att det är sin äldsta son som hon står och vrålar åt!! Jag får världens klump i magen! Fattar inte riktigt vad som händer framför ögonen på mig!
Trotts alla fula ord som mamma spottar ut på sin son så står han med sträckta armar mot sin mor och säger: komma!!! komma!! Han vill upp i famnen hos sin mor!
och vad gör kärringen??? jo hon fortsätter att vråla

Nej, jag tänker fan inte lyfta upp dig! För du är så jävla dum i huvudet!!!

Och det tar inte slut, hon fortsätter och fortsätter och fortsätter..

Helt plötsligt har jag gått förbi, utan att göra ett jävla skit! Jag bara traskar på, men oerhört chockad och med gråten i halsen. Känner att jag nästan vill börja springa hem, hem till mina egna barn!

Det är klart att man kan bli irriterad ibland, när barnen står och skriker och gråter och man är trött och hela dagen går åt pipan, men inte fan säger man att ens barn är dum i huvudet?!???? Jag har aldrig ens tänkt tanken!!! kommer aldrig göra det heller!! Brukar bita mig i läppen och räkna till 5.. sen får det vara bra!

Staten borde införa ett test som alla fick göra för att kolla om man var lämplig som förälder! För det är ju helt uppenbart att alla inte klarar av den rollen!

Shit

klockan är strax efter 6 en lördags morgon.. jag sitter och halvsover på bussen till Sigtuna, praktiken. Plötsligt vaknar jag till när busschaffisen lägger plattan i botten!! Bussen skakar och skumpar och han måste köra minst 200km/timmen! Jag märker att vi är på raksträckan över bron till sigtuna, den stora bron.. Och jag förstår ganska snart att om chaffören tappar kontrollen så kommer denna buss ligga under vattenytan!!
Jag tittar omkring och letar efter en utväg, utifall det värsta skulle hända..

tag hammaren, slå sönder glaset, så står det på fönstret bredvid mig. Vilken jävla hammare??? Jag tittar runt och den där hammaren måste ha fått fötter och dragit iväg som en avlöning! Jag börjar leta efter andra alternativ.. och kommer på att jag kan pressa mig ut genom vädringsfönstret.. OM det skulle behövas!

När bussen har åkt av bron, och jag förstått att jag skulle överleva slumrar jag till igen..

jag? störd? jo ibland så :p

vilken helg!!!!!

Ja den har varit helt fantastisk.
I lördags var vi till mickes föräldrar en stund på förmiddagen, satte på vinterkängor på bilen så nu åker vi tryggt på vägarna!

Lite senare på kvällen, eller efter maten rättare sagt åker micke iväg till sigtuna för att umgås med grabbarna. Då passar jag på att bjuda över kusinen som jag inte träffat på ett tag. Det var en kul kväll, vi söp oss dyngraka och kollade på stjärnor på is. Hade riktigt kul.

Strax efter tolv kommer micke hem efter en lugn kväll med "boysen". Jag hade redan gått och lagt mig när han kom hem men han var tyst som en mus när han kom in och la sig försiktigt i sängen utan att väcka linnea som låg brevid mig. 

Dagen efter lekte vi hela dagen och micke var inte alls bakfull. 

PS: Ta allt jag skriver i denna blogg på största allvar, för jag skämtar aldrig och jag är aldrig ironisk! 

Praktik

Jag har då börjat praktisera nu på ett äldreboende.
Shit tänkte jag från början, jag som aldrig jobbat med människor, hur ska jag klara av det?

Tidigare arbeten: Cateringlastare på Arlanda, Lager-råtta, verkstadsmontör.. ja ni ser ju!

Och hur skulle jag klara av att gå omkring och vara glad och trevlig hela dagarna samtidigt som jag torkar gamlingar i röven?? Den inställningen har totalt förändrats kan jag säga!
Jag trivs som fisken i vatten!!! Jag tycker det är skitkul att åka till min praktik, personalen är underbar, de boende är urgulliga! Detta gör mig så taggad till mina studier!

Och på tal om studier, jag lägger ner hela min själ i mina arbeten som jag lämnar in, jag sitter på biblioteket och lusläser faktaböcker för att få ihop ett perfekt arbete, sitter sent på kvällarna för att allt ska klaffa! Och idag när jag fick tillbaka betyg på min senaste inlämnade rasade min värld.

Läraren vill att jag skriver i en speciell ordning, jag ska skriva mer fakta!!, inte mina egna åsikter.. osv osv!! Jag har bara lust att sätta mig i en garderob och gråta! Jag kan alltså skriva samma sak fast i en annan ordning?!?
Vet inte om det är min trötthet som gör mig extra känslig, eller nej, jag är alltid extra känslig!

åh får ont i magen och har lust att sätta mig nu på en gång och göra om hela skiten, men jag orkar bara inte! Och jag som hade sett fram emot en lugn och skön helg med familjen, min fina fina familj! Mikael, Emilia och Linnea!
Blir kvällsplugg hela helgen! suck!

Nä, måste skaka av mig detta nu, det får jag ta itu med i morgon..

Ska gå och pussa på mina barn sen ska jag krypa ner i sängen och förhoppningsvis få en välförtjänt sömn!

Älskade Emilia


Älskade Linnea

RSS 2.0