Drömmer mig bort..

Nu när jag har tagit bort mitt facebook så måste jag ju såklart spilla min tid på andra onödigheter..

Ett drömhus till exempel!!

Titta på länken här så förstår ni vad jag menar -----> DRÖMHUS

Hade jag ett par miljoner i bakfickan så hade huset varit vårat!
Men nu har jag ju inte det, och det finns faktiskt inga planer på ett hus än på länge..

Tänk så underbart att bara kunna öppna dörren och låta barnen springa ut och leka.. slippa oroa sig för bilar och mystiska människor!

Igår jobbade jag dubbelpass.. från 7:30-20:45.. så då passade jag på att ta ett kvällspass idag så jag fick bli människa igen innan jag åkte till jobbet..

Lite roliga grejer:

Emilia sitter på toaletten och sköter magen och utbrister..
-Mamma Mia!!!
Hahaha.. jag höll på att dö av skratt i köket!

Emilia har själv bestämmt kläder som hon ska ha på sig idag.. till min fasa hittade hon lillasysters paljettleggings!! Hon kan ha dom, men det är kanske inte så passande på dagis. Men, som den kloka mor jag är så väljer jag att inte ta den fajten.. vill ha glada miner idag!
Jag frågade lite försiktigt om hon verkligen skulle ha dom byxorna på sig och fick till svar:
-Jag varnar dig mamma!!


Linnea då.. ja hon pnular på för sig själv mest.. hon går in på morgonen i sitt rum, vrålar till när det inte går som hon vill sen fortsätter hon! Hon har blivit jättepussig och kan komma och slänga sig i min famn och sen har vi pusskalas! Underbara unge!!




Söndag!

Vilket vackert väder vi har!! Snön ligger som ett tjockt täcke över marken, måste ha kommit minst 2 meter den här vintern!! Vi var ute en sväng idag, mitt på dagen och det var helt underbart att se lite sol!!! Tänk att man kan bli så glad av solen.. förstår att vi blir lite depp på vintern!

Vi gick förbi affären och köpte lite fika och sen fortsatte vi till min farfar.. han blir så glad när vi kommer förbi. Passade på att tvätta lite åt honom också.. känns bra, vi var där i flera timmar!
Men när vi skulle knata hem hade det börjat bli riktigt isigt ute igen.. Emilia fick åka snålis på vagnen för vi ville hem fort!!

Nu har vi ätit god mat och flickorna ska snart hoppa i säng!


Tyvärr så glömde jag kameran hemma så ni får njuta av bilder från januari!


Lite suddig, men jag gillar den!


Emilia ser något kul

Tjooohooooo!!!

Idag är det fredag! Det är det absolutaste bästaste med att jobba måndag till fredag.. Fredagen får en helt annan betydelse då!

Men först måste jag bara få skriva av mig om något som retar gallfeber på mig!

Ni vet alla telefonförsäljare, dom idioterna som ringer kl 21 och tycker att det är helt okej och tror att man blir glad när dom ringer.. dom, just dom har gett sig ut på gatorna nu och knackar dörr.. jävla terrorister!
Igår kväll ringde dom på efter kl 20.. jag stod i duschen och fick hjärtat i halsgropen när det ringde på dörren. .
flög upp och ringlade en handduk runt kroppen, när jag flög ut ur badrummet  hade Micke (världens trevligaste människa) tackat och sagt att vi inte var intresserade..

Jag morrade lite om att han måste snäsa ifrån ordentligt, annars kommer dom tillbaka! Nog om det, efter 40 minuter kom nästa dåre och ringde på..
Eftersom jag satt i nattlinne så fick Micke ta emot även denna dåre..

Jag fattar inte varför dom ska ut och bråka med folk sådär.. jag tycker att dom har gått över gränsen nu! Funderar på att sätta nål på ringklockan :D


Men nu lägger vi ner alla negativa tankar och fokuserar på ledighet!! Micke är och veckohandlar och köper hem lite Mc Donalds också.. Sen blir det fredagsmys i soffan!


rödöga

Jag är trött... trött trött trött!!!

Vill inte att klockan ska ringa på morgonen och jag minns inte när sov en hel natt sist! Även om barnen sover bra så ligger jag halvvaken, drömmer och tänker.. 
Förbannat dumt om jag får säga det själv, sånt kan man väl göra när man är vaken.. eller hur!

Sen tror jag iof att jag fortfarande håller på att ställa in mig på att jobba, måndag till fredag är lite annorlunda än att plugga på distans i 1½ år.. och innan det så var jag ju mammaledig i 1½.. och lite till..

I morgon är det torsdag och sen fredag.. sen är det lördag och då tar jag ut en sovmorgon från min sambo.. som för övrigt ligger och snarkar i sängen brevid mig.. och då är kl 19:30!! Barnen sov innan kl 18:00 idag.. hehe.. hela familjen är visst trött idag!


Emilia


Linnea


Linnea


Tjejerna ska ut på promenad

Fettodagen!!!

Idag är det dagen så man med gott samvete kan trycka i sig allt gott man kan tänka sig.. fett som sött!

(helt ärligt så har jag ingen aning om hur vår fettisdag har uppkommit, men det finns nog en bra orsak)

På vägen hem från jobbet sprang jag in på ica och köpte lite saker som man kan behöva om man vill baka semlor, knatade hem.. och jag vill lova att mitt huvud är så fullt med tankar just nu, för när jag gått rakt fram ett bra tag kom jag på att jag glömt svänga av för att hämta barnen!! Ingen större skada skedd.. det handlade bara om 10 steg ungefär.. men ändå!!

Hemma så körde vi ogång med storbaket.. mycket kul att vi och det roligaste var nog att färga grädden rosa! Det uppskattades..




Linnea hugger in


Emilia gillar inte att vara kladdig


Linnea har däremot inget emot lite kladd..

Alla stjärtars dag!

Micke smyger upp på morgonen.. tar bilen och åker iväg till coop för att köpa hem god frukost med nybakade frallor.. Jag och flickorna sover fortfarande när han kommer hem och han kan i lugn och ro duka fram en brakfrukost med alla tänkbara pålägg..

Jag väcks sen av en puss på munnen och hela familjen praktiskt taget dansar in i köket, det hörs ljuv musik från cd-spelaren och vid min tekopp ligger den rödaste rosen!

Sen vaknar jag på riktigt av att väckarklockan ringer och jag trycker snabbt på snooze.. två gånger, och beger mig sen av till jobbet!

Nu är jag hemkommen igen och vi håller på med en favoriträtt.. rotgrönsaker i ugn.. (potatis, morötter och rödlök, alla andra rotgrönsaker är äckliga)
Till det ska vi ha fläskfilé och beasås.. mmmm!!


funderar på att skaffa sillisar.. vad tycker ni om dom här??

Lördag

Mysdag!

Vi var en sväng till tippen med massa "skrot" som jag var tvungen att skilljas ifrån.. har resat lite i barnens rum, har till min förskräckelse slängt lite gossedjur!! Känner mig som värstaste massmördaren! Jag gillar gossedjur.. men dom fanns i alltför stort antal och samlade mest damm..

På vägen hem somnade tjejerna i bilen så vi tog en lite sväng i kommunen.. ut på landsbygden och snurra lite. Fy för att bo där på vintern.. man skulle nästan kunna åka skridskor på vägen, för det var bara is!!

Sen åkte vi hem, åt lite lunch och sen gav vi oss av ut igen.. Det var kallt, men vi hade ändå hur kul som helst! Inga sura miner idag och det tackar man för! Emilia slängde sig i snön och skulle göra snöänglar.. Linnea skulle såklart göra som storasyster men missuppfattade det hela och slängde sig med ansiktet neråt!

Väl hemma igen så fick vi sysselsätta oss med att baka lite.. Micke gjorde kokostoppar och jag och tjejerna slängde ihop en kladdkaka.. (jag bakade och flickorna åt)

Nu inte väntar vi melodifestivalen och sen blir det sova! Jag ska jobba lite extra i morgon så jag behöver söömmn!


"du har alltid ett val"

Jag skriver många gånger hur fort tiden går, att den inte räcker till och så vidare.. Och när tiden går så fort så är det ännu viktigare att välja hur man vill att ens liv ska se ut. För till stor del så väljer man själv.

Du väljer själv vad du vill lägga energi på, du väljer själv om du vill tro gott om folk eller hela tiden ha förutfattade meningar fulla med misstro!
Du väljer själv om du vill slänga iväg din tid med dina barn, och sen en vacker dag vakna upp och inse att dom är stora och du missat det viktigaste av allt.. att lära känna dom.
Du har ett val, där du väljer människorna i ditt liv. Vilka som betyder något, och vilka du vill avstå.

Allt är upp till dig själv..

Ikväll är det jag som slår mig ner i soffan med mina fina barn och mannen i mitt liv.. Jag ska njuta av den här fredagskvällen!


Bild från i sommras på Micke!


Lilla Linnea


Emilia, min stora tjej!

Galen

Kan den här snön och vintern försvinna någon gång.. den för bara med sig massa olyckligheter!
Nu är jag hemma.. igen, Emilia har gul vattenavföring (ursäkta äckelnivån).. kissade också på sig två gånger i natt, vilket inte är likt henne.. hon har ju haft problem med magen, klagar på magont och vill inte äta..

Ringde vårdguiden i morse bara för att kolla om den gula avföringen var "normal" eller om jag skulle oroa mig.. men hon sa bara att jag skulle ringa vårdcentralen.. så nu sitter jag och väntar på våra kära vårdgivare ska vakna till liv och pallra sig till jobbet så jag kan ringa och fråga vad jag ska göra! Eller nej, jag ska kräva en tid så dom kan undersöka henne.. har ju hunnit googla både det ena och det andra medans jag väntat! Det kan vara allt från lever, galla, infektioner till allergi.

Läste i aftonbladet förra veckan att just nu vabbar svenska folket som mest, vi är deprimerade av mörkret och snön.. Men jag skulle snarare vilja påstå att vi blir deppiga av alla förbannade sjukdomar som kommer hela tiden.. Ingen, och speciellet inte jag (som är "ny" på jobbet) vill vara hemma nu.. jag vill jobba och visa hur duktig jag är.. så jag kan få en anställning någon gång.. typ om några år om jag har tur! Dessutom blir man ju fattig av att vara hemma.. ursh..

Nu är det bara 27 minuter kvar..



gult.. är precis vad det är

Linneas kalas

Idag har vi firat våran lilla tvååring och det blev ett jättelyckat kalas!
Hade nästan alla nära och kära här och både chokladtårtan och min debut på cheescake blev helt okej..
Mina bullar var också omtyckta, och det mina vänner beror på att jag kommit över ett hemligt recept som jag fick av min lillasyster som fått det av någons farmor eller mormor! Mmm, dom är verkligen goda!

Skruttan fick massvis med bra presenter, mycket fina kläder, ett fint paraply som hon önskat sig så länge, en egen pippiväska och pippipussel.. men favoriten tror jag ändå var när lilla morbror Emil kom med en JÄTTEGOSSE HÄST, som han köpt för sina egna pengar till Linnea. (han är 11 år) Det tyckte jag var så sött!

Nu håller vi på att varva ner, tjejerna kommer nog däcka när som hellst! Sen blir det melodifestival i soffan.. om jag orkar hålla mig vaken!

Tack igen alla som kom!


Tadaa... tårtan


Nea blåser ljusen


Mammas farfar Åke


Farmor Eva


Morbror Krister


Moster Rebecka


Mammas mormor Barbro


Emilia och Linda leker


Ett par läckra paljettleggings av moster Rebecka såklart


Linnea fick en "herr Nilsson"


Emilia

Simma lugnt!

Magsjukan är över hos oss.. vi är pigga och friska, eller ja.. Linnea snorar lite och har fått den där gräsliga hostan som resten av Sverige har, men annars är det fullt ös!

Skönt att vara tillbaka på jobbet och låta vardagen rulla igång.. blir dock en kort vecka för oss! I morgon är det redan torsdag!
På lördag ska vi ha kalas hemma för Linnea och på söndag ska Emilia på kalas!

Ikväll har jag däremot varit och simmat! Det var min bästa vän som frågade om jag ville med, och lite tid med henne tackar man inte nej till nu när man aldrig hinner ses (nackdelen med att jobba dagtid måndag-fredag)
Och att jag dessutom fick en hel skopa motion var inte helt fel! Känns som jag tillslut har hittat en träningsform som passar mig! Man blir helt slut, men slipper svettas! Perfekt.. och inte dyrt heller! Me like!!

Nu ska jag ta mig kropp som egentligen ligger och sover i datastolen, det är bara mina fingrar och hjärnan som är vaken nu..

ZzZzZzZz

Linnea 2 år!!

Idag är det ingen vanlig dag för det är Linneas födelsedag HURRA HURRA HURRA!!!!

Tänk att det redan är 2 år sen som jag gick med värkar heeela dagen, utan att vilja förstå att det var hon som ville ut!
Det var inte förens jag fick en uppmaning av en vän om att OM vi skulle åka in så borde vi åka i tid för det var snöstorm! hehe.. Och det vill jag lova, det har ALDRIG tagit så lång tid att åka in till KS.. vi körde i 60 km/h..
Minns inte när vi kom in, men jag vet att allt gick väldigt fort, barnmorskan och narkosläkaren bråkade.. jag hann inte få något smärtlindrande, vattnet gick 19:55 och Linnea flög ut 20:20..

Minns att vi kom hem och Emilia blev genast en stor flicka i våra ögon.. trots att hon bara var 1 år!

Men nu är hon som sagt två år, hon har humor och humör.. och det sägs att hon är ganska lik sin mor!




Vill ni läsa om dagen då Linnea kom så kika in på min blogg inlägg från februari 2008 Länk

Vinterkräksjukan är på besök!

Fy säger jag bara vilket skit..

Linnea kräktes som sagt i fredags, men den var det lugnt på kvällen och inget mer på lördagen.. Vi började pusta ut och misstänkte att det kanske var en förkylning eller nåt..

MEN.. när jag vaknade i går, söndag så kändes det som om jag levt på sprit i en vecka.. Jag mådde så fruktansvärt illa! Var till slut tvungen att stoppa fingrarna i halsen för att "lätta på trycket" Blev liggades hela dagen, kunde inte äta och fick tvinga i mig vatten.. Mot kvällen mådde jag lite bättre men hade dock träningsvärk i tarmarna!!

I natt var det resten av familjens tur.. Jag vaknar av att Emilia ligger och kräks i sängen, ropar på micke men får inget svar.. han är nämnligen på toan och kräks han med!!

Man får väl se det positiva och tänka att nu har vi det här avklarat iallafall..

I morgon fyller Linnea år också.. min lilla tvååring!

RSS 2.0