Våren

vår

Jag har fångat våren på bild! Börjar likna sommaren nu!! Helt fantastiskt!!!

Lillis

linnea




Valborg

God morgon!

uppe med tuppen.. trodde faktiskt i min vildaste fantasi att barnen skulle sova till 7 idag eftersom dom var vaknat efter 20 igår!! Men nej nej.. man kan ju inte ge mamma sovmorgon heller, det vore dumt! hihi busungar!

Sängen är iallfall bäddad, barnen leker tillsammans och jag funderar på om jag ska fixa lite frukost, och vad det ska bestå av i sånna fall? Vi har ju handlingsdag på torsdagar så idag ekar det rätt bra med bröd och annat! Suck.. har väl lite rostbröd i frysen och det får väl duga!

Och så är det valborg idag, vad ska man då hitta på?
Att vara ute och festa går ju bort när man har småbarn..
Hade de varit lite äldre så hade tivolit varit kul, men ja, vi får se.. kanske går och kikar på nån brasa eller nåt :p

Nä, nu måste jag ta tag i dagen.. 

Dagen idag är en bra dag!!

Hade planerat att ta med barnen på en liten utflykt till min gamla kompis Jenny som bor i Norrtälje, men det blev inställt i sista sekund.. och då menar jag att vi redan var på väg! Men det gjorde ingenting för vi ändrade färdriktningen mot Sigtuna och Linda istället! 
Och vi har haft en urkul dag tillsammans!
Emilia blev ju överlycklig för att träffa My igen

Först när vi kom fikade vi lite, sen hade inte barnen tid längre så vart det lek för hela slandet medans jag och Linda pladrade på. 
Sen blev vi bjudna på lunch, och normalt brukar tjejerna sova en stund efter lunch, men vem vill sova när man har som roligast? 
Fick iallfall linnea att somna en liten stund och efter hon vaknar gick vi ut och lekte i lekparken! Full rulle kanelbulle! Måste lära mig att slappna av lite, barnen klarar av mer än vad jag tror!! 

Hur som helst så tog vi 15 bussen hem och som slocknade Emilia som en stock! Då önskade jag att jag hade en syskonvagn för Emilia ockuperade såklart vagnen så jag var tvungen att bära hem Linnea! 

Tack igen Linda för att du räddade våran dag! 

Linda

My

Philip

Emilia

Linnea

mammsen

Pluggeliplugg

Shit.. nu är det räserfart på mig!

Har lämnat in två teman idag och är snart klart med ett tredje! Bara en uppgift kvar där! phu.. jag ser verkligen ljuset u tunnen nu! Snart är den här asjobbiga terminen klar! trallalalalaaa

Fick ett brev idag från mitt sommarjobb.. har äntligen fått schemat och det såg fin fint ut! Skulle vilja ha lite fler pass i juni och juli dock men har lite andra jobb på G så vi får se... vi får se...

Ska hämta barnen kl 14 idag istället, och sen har jag lovat Emilia att vara ute och leka hela eftermiddagen! Ska bli fint väder så det är bara passa på, i morgon blir det ju regn.. blä! Fast det behövs ju också..

På tal om regn.. har ni märkt hur grönt det börjar bli ute?? Snart är det sommar och man blir så lycklig!

En till kul grej som hänt..
Micke har bara tagit ut två veckors semester i sommar för han tänkte spara till hösten eller vintern. Hade inte förväntat mig så mycket eftersom Micke tycker om att vara hemma och ta det lugnt. Men igår när han kom hem från jobbet så sa han att det skulle vara kul att åka iväg i höst hela familjen och kanske hyra stuga någonstans!!
Whaaaat??? Jätte jättegärna!!! Skulle vara hur kul som helst! Jag älskar att åka bort!
Det bor väl en tattare i mig.. (min farfar påstår att hans släkte är tattare) börjar nästan tro på vad han säger då jag alltid "är på väg" någonstans.

Nej, om jag ska få klart min sista uppgift och få temat inskickat?

Lycklig!

Ibland blir man så glad så man har lust att hoppa runt i lägenheten och sjunga massa glada sånger! 

Vad nu? Vart tog negativa märta vägen??

Fick godkänt på båda proven som jag slet med förra veckan!!!! Jag är sååå glad och stolt över mig själv! Fan, jag verkar ju kunna mer än vad jag tror! Imponerander!

Har precis längt i mig lite pastagratäng och nu har jag slösat tillräckligt av min dyrbara tid, måste plugga mer mer mer.. snart är det dags att hämta barnen!

Ny vecka.. IGEN!!

Shit.. vart tar tiden vägen?? POFF så vaknar man och POFF så ska man gå och lägga sig igen! 

Igår var vi i Sigtuna hos farmor och farfar.. pärlan skulle få på sig sommarpjucksen! 
Åt lite god paj och jag tog årets, eller kanske ÅRENS första cykeltur.. har inte cyklat på flera år, men det gick bra, och Emilia som satt i barnsadeln tycke också det var kul!
Vi lekte och lekte och sen var det dags att åka hemåt. 

Efter barnen somnat var det bara sätta sig vid skolboken igen.. känner lite smått panik hur jag ska hinna med allt. . snart ärdet ju sommarlov!!

på tal om det.. dags att öppna skolboken! 

Lördag

vilken dag det har varit!

Vi hann med att springa i tvättstugan, borra upp ståltjofräser på balkongen och hänga upp gardiner på balkongen, storstäda och typ allt annat man kan tänkas göra.. 

Sen bar det iväg till min mormor och morfar som bjöd på lunch idag.. mummsig smörgåstårta! Tack så mycket underbara ni!! 

Efter vi smarrat där begav vi oss till Norrtälje.. urmysig stad enligt mig, Micke håller inte med.. Vad jag än sa för positivt så tyckte han att lilla Sigtuna var bättre.. hahaha.. fick tillslut påminna honom att han faktiskt var Märstabo nu! 

Hur som hellst så strosade vi runt, lekte i en rolig lekplats och åt massa bullar!! Sen träffade vi min gamla vän Jenny som var på väg till Banditkryssningen! 

På vägen hem svängde vi förbi plantaget som är min absoluta favoritaffär just nu, och shoppade loss lite! Köpte mig en solros denna gång! och några nya krukor och liteplädar och.... osv osv.. 

Till middag blev det grillat, Micke är GUD på grillat när han har kolen på sin sida.. 
Nu sover barnen och vi sitter på balkongen, jag smuttar på en sommrig jordgubbscider och Micke en öl.. 

Nu ska jag vara lite trevlig mot min gubbe.

Phuuu

Så var provet gjort och nej, jag har fortfarande ingen bra magkänsla.. men vi får se... vi får se!

Nu är det iallfall HELG och det är såå skönt!! I morgon funderar vi på att åka till Norrtälje och mysa lite, hade värsta övertalningsplanen men Micke gick med på det på en gång.. hihi.. ibland förvånar han mig :) positivt då. 

Sen var det ju det där med tvättmaskin.. känns inte som att man har någon större lust att åka runt i affärer när det är så fint  väder som det faktiskt ska bli i helgen! 



Fredag idag!

Sista provet för den här veckan och jag kan inte direkt påstå att jag har bra magkänsla.. Det sitter inte som jag vill att det ska sitta!

Ska strax lämna barnen sen knatar jag iväg.. hoppas på att få sitta och läsa lite nu på förmiddagen! 

Vad händer ikväll då? håll i er, jag ska plugga!!! ovanligt va?
MEN jag tänker iallafall ha en liten myspys kväll med barnen innan dom somnar.. ska nog köpa hem lite ostbågs som vi kan festa på!



hmm

Ikväll var Micke iväg och veckohandlade, och det slutade på den mumsiga summan 1300:-.. för en veckohandling! Ska man behöva leva på nudlar för att få ner matkontot eller?? 

Pluggandet har väl gått sådär idag, det var ju greys och det får man bara inte missa!! Världens absolutaste bästaste serie. nånsin!

Har det hänt något mer kul idag? 

När jag hämtade flickorna på dagis så var alla barnen överallt ute på gården, och så hittar jag Emilia och Linnea sitta ensamma tillsammans i sandlådan och leker. Då bultade mammahjärtat lite extra! 

Nu ska jag sova så att jag är utvilad i morgon när jag har prov!

Bra!

Mötet med Linneas gick jättebra, hade visserligen inte förväntat mig något annat heller.. 

Hon berättade hur duktig Linnea var och att det är lätt att glömma bort att hon bara är 1 år, för hon kan så mycket mer! Och det håller jag abolut med om. 

Sen fick jag höra att hon tyckte att både jag och Micke var jättebra föräldrar och vi hade såå fina flickor. Att vi skulle fortsätta så som vi gjort hittils! 

Kändes sååå skönt att höra och jag blev så stolt över oss! Har aldrig tvekat på oss som föräldrar men det är verkligen en bekräftelse när man får höra det från andra också!!

Nu ska jag gå och rota i kylskåpet och se om jag hittar någon lunch.. flyger väl ut en mal på mig bara.. ekar där inne just nu!

God morgon

Ny dag med nya möjligheter!

Idag ska jag på "möte" med förskolan, inget speciellt egentligen men det är något som måste ha lite då och då. Vi pratar så mycket annars när vi ses och sen har ju inte Linnea hunnit gå där så länge.. Men mig gör det inget, jag tycker om när dom berättar hur det går för barnen! 

Nu ska jag och flickorna äta lite frukost och sen bär det av.. ska försöka lägga in lite bilder idag om jag får tid över. 



Dela på mig..

Tänk om man hade möjligheten att dela upp sig på tre.. eller fyra vore ännu bättre! Så skulle jag lägga en varsin Erika bredvid barnen om kvällarna, så slapp dom vakna och väcka varandra (precis vad som hände ikväll, blev världens kallabalik) Sen skulle jag placera en Erika i soffan bredvid Micke, så han fick lite sällskap.. Sista Erika skulle få sitta framför dumburken och plugga.. kanske skulle haft en femte som fick ligga och sova igen massa nattsömn?

Hur som hellst så sover min lilla familj nu. . jag sitter uppe och ögonen börjar ge upp.. så det är väl lika bra att jag gör detsamma. 

Natt...

Ett litet frö..

Vilken dag.. 

Idag fick jag besök av linda och philip, jättemysigt och kul att se dom igen.. måste vart minst 100 år sen.. ungefär! Tänk så veckorna springer iväg!! Vi pratade på som vanligt om allt och ingeting.. Och föresten.. Linda, om du läser detta så har jag lyckats med sockerkakan nu, så vill du ha en bit får du allt pallra dig hit i morgon med hihi!!

Strax efter hon gått ringer Dennis som frågar om han kan få komma över på en kaffe.. Javisst, varför inte? Han ska flytta till dalarna i helgen så gäller väl att passa på, nu lär det ju gå några år innan vi träffas igen.. han kommer väl ner när bilen pajjat kan jag tänka mig :D

Innan Dennis har fikat klart så ringer Sandra min lilla kusin och frågar om hon får komma över och låna skrivaren.. Den boven ska till mexico med sin pojkvän i morgon och behövde skriva ut biljetterna. Självklart ställer kusinvitamin upp. Pratar en stund med henne också och jag ju lite snabbt tillägga att jag VERKLIGEN inte är avunsjuk på henne som får åka till solen och njuta! nej nej.. absoluuuuut inte! (fndsjkfnjkn)

Sen var det bara traska iväg och hämta mina änglar! lovade millan att vi skulle baka sockerkaka, men väl hemma upptäcker jag att mjölet är slut.. jahapp.. bara klä på barnen och gå iväg till affären.. lovat är lovat, spelar ingen roll om hon hade glömt bort det efter någon minut eller två. 

Väl hemma får jag prova på livet som ensamstående eftersom Micke skulle jobba över.. kan bara medela alla att detta absolut inte var något för mig. Jag tycker om när man är två och kan hjälpas åt :D Tur att det bara handlade om en timma och inte varje kväll!

Pratade med Jenny idag också.. om lite allt möjligt.. och hon sådde ett litet frö hos mig värt att tänka på.. hon vet inte om det själv än.. återkommer sen nån gång i framtiden om det. 

Nu är det plugg som gäller.. och även om min dag sett ganska så fullpackad så har jag faktiskt hunnit plugga en hel del. 



Nemas problemas

Var som sagt till läkaren idag och det gick ju bra, det bästa var väl att jag blev tagen på allvar.. och detta händer väl inte allt för ofta. Tycker mest att läkaren tittar på en som om man vore helt dum i huvudet som gick dit..

Hon klämde iallfall på magen och kände inte det där hårda som jag känt i flera månader, antar att det är normalt då, men däremot ska det inte göra ont. Hon misstänkte att det var ökad produktion av magsyra, som i sin tur kan orsaka magsår (om jag förstod henne rätt, var inte så lätt att tolka allt)  så nu har jag fått ett läkemedel som jag ska ta i två veckor och sen får vi se om det blir ordning på mig.. annars ska jag tillbaka och då skulle hon göra ett ultraljud. Hmm

Fick också göra massa andra tester som jag skulle få svar om på onsdag, gissa om jag satt och råstirrade på undersköterskan när hon tog blodproven på mig!! Hahaha, spännade och det såg så enkelt ut! Hade lust att fråga om jag fick prova själv men det kunde jag ju inte göra.. eller? 

Resten av dagen har gått bra, barnen har varit som änglar och Linnea somnade som en stock.. Emilia var liiiite trög men det var så mysigt att ligga och halvsomna bredvid henne ikväll så det gjorde ingenting.. 

Nu har jag precis pluggat en del och är nöjd med min dag.. nu ska jag krypa ner i sängen och sussa! 


Pust och Stön..

Har väl kommit en bit på väg iallfall.. men det ser mörkt ut, riktigt mörkt ut.. 

Snart ska jag iväg till läkaren, är inte alls nervös längre.. hade ett kort samtal med min lillasyster och vi konstaterade att det bara är gaser :D hahahaha

Sitter och lyssnar på lite James Blunt och han har väl bara världens fantastiskaste röst.. så skör!

Plugg plugg plugg plugg..

Kära nån.. kan ingen skänka mig mer hjärnceller!! 

Nu är det självdiciplin som gäller.. 

Har teman som ska in denna vecka, pluss prov på både torsdag och fredag! ljuvligt!! 
Jag måste verkligen verkligen fokusera nu!!!

Nä, varför sitter jag här och skriver massa skit när jag ska köra ner huvuder i den knasiga alternativmedicinboken!!! 

Jädrans kalle anka företag!

Just nu och kanske jämt är jag fruktansvärt irriterad på våran hyresvärd!! 
Vi har tröttnat på att springa i tvättstugan och har varit och tittat på tvättmaskin och torktummlare.. problemet är att vi inte har något vanligt uttag i badrummet utan bara en dosa där man sticker in kablarna.. 
Om vi köper tvättpelare så måste vi alltså kapa kablarna direkt! Det har man ju ingen större lust till eftersom vi inte tänker bo här föralltid. Visserligen går det väl att återställa.. 

Hur som hellst så ringde jag och frågade om vi kunde få dosan utbytt till vanligt uttag.. 
Men nej, det fick vi inte.. 
Frågar då om vi kan göra bytet själva om vi anställer en elektriker.. 
Ja det kunde vi ju göra, men då måste vi återställa det sen när vi flyttar!!!

Jävla puckon!! 



Ge mig styrka

Det är inte lätt att natta en 1 åring.. 

Jag måste säga att det är måttligt roande att få en armbåde i revbenet, örat halvt avslitet och mitt hår ska vi inte tala om.. Jag kommer snart se ut som skallepär!!!
Och det gör inte saken bättre av att hon efter 30 minuter börjar sjunga "mmm mmmmmm mmmmmmm"

Underbara älskade Linnea.. sooooooov!!!!! 

45 minuter tog det idag, får väl vara lite glad över att det inte tog 1 timma som det gör andra gånger!
Försökte i fredags att låta henne somna själv, och det tog inte mer än några sekunder så kom hon med Emilia i handen.. efter 10 gånger så gav jag upp och la mig brevid henne.. 

Uppdatering om helgen kommer, men nu ska jag plugga

föresten.. imorgon ska jag till läkaren för att undersöka något hårt som jag har i magen, har haft det ett tag men nu har det börjat ömma när jag nuddar vid "det".. läskigt, men det ska nog gå bra, bara jag som oroar mig i onödan.. 



Helgen

Igår, fredag, hade jag och flickorna en supermys dag.. 

Vi satte oss på pendeltåget och åkte till upplands-väsby (Emilia var helt överförtjust i att få åka tåg, och ALLA tåg vi såg var hennes och det var STOORA tåg!!)

Hälsade på en gammal vän till mig, och man inser verkligen hur länge sen det var vi sågs när hennes flickor kom hem från skola/förskolan och är liksom två stora flickor och inte två bäbisar som de va sist vi sågs ungefär!
Shit vad tiden går fort!! Läskigt!

Vi pratade på om allt och inget och flickorna lekte för fullt, Emilia är ju överförtjust i stora flickor (typ 5 åringar) så henne såg jag inte mycket av.. Linnea däremot hade fullt upp med att jaga både katt och hund! hehe.. har en del fina bilder som jag lägger ut sen..

Idag ska vi bege oss iväg mot.. hmm.. ee... landet.. till Maria och Colle som är gammla (jäättegammla, över 30!!!) jobbarkompisar till mig.. har kollat på en karta så det ska nog gå bra! Ska bli urkul att träffa dom igen också! 



Besök av mor

I morse fick vi besök av min mor vilket var jättekul! Blir så glad när hon kommer och hälsar på!
Hon följde med och lämnade barnen sen gick vi hem och åt en brakfrukost och pratade om allt, precis ALLT och det var såå skönt!!

Nu har jag precis plockat upp i lägenheten och sitter och pratar med en gammal väl som jag inte haft så bra kontakt med på evigheter!! Känns jätteskoj och i morgon ska jag och barnen åka och hälsa på henne!!! woohoo! På tiden tycker jag!

Nu är det plugg som gäller

Sötnötter

Mina små prinsessor är nog för söta.. 

I morse innan vi gick til förskolan hann Linnea plaska i toaltetten (byte av kläder) och strax därefter sitta och plaska i Stellans vattenskål (åter igen byte av kläder) 

Snacka om att vi är i behov av en tvättmaskin! Ingen som har lust att skänka bort en till oss? 

Emilia är inne i en supertrotsålder.. Om mamma inte säger något som är roligt så är det dövöra som gäller
Och om man skulle råka knäppa hennes skor så får hon ett vredesutbrott som heter duga för att hon inte fick göra det själv.. samma sak gäller att sätta på tandkrämen på tandborsten, hjälpa till med strumporna, blöjorna, byxorna osv osv.. 

Känner att min rygg börjar ta lite smått slut av att bära båda två upp för våran trappa bara för att Emilias ben viker sig när hon inte får som hon vill.. visst, hon är bara två år och det kanske är svårt att förstå att man inte kan ligga och sova i vagnen som står i vagnförrådet.. 

Dom har sina sidor om man säger så.. men snart är dom 25 och hör aldrig av sig så det är bara passa på att njuta medans som åtminstånde är liiite kramgoa 

Nu är det sovdags som gäller.. 

Snark

Plugg plugg plugg.. det är min eviga syssla varje kväll! Längar verligen tills december då jag är FÄRDIG med detta!
Oftast så tycker ju att det är kul, men just nu har jag ett jobbigt Tema som jag inte riktigt förstår mig på! Och det gör inte saken lättare..

Jag läser och läser och läser men jag förstår inte vad dom skriver.. jag börjar lite smått misstänka att det är något fel med min inlärningsförmåga?! 

"För att beskriva begåvningen och hur den arbetar delar forskaren Gunnar Kylén in den i tre huvudfunktioner. Begåvningen:
* ordnar tankar och intryck
*använder - "ordnar om" - Whaaaaat????
* förstår symboler, exempelvis utvecklar ett språk"  ???

Jag har förmodligen dumförklarat mig själv nu men detta är något min hjärna inte alls klarar av! 
Jag får skylla på att klockan är mycket!! 

Temat ska vara inne i morgon.. tre uppgifter kvar! Yeeeeh

By the way..

Vi har köpt ny soffa.. igen! 

Är väl inne på 5:e soffan på 3½ år.. dyr ovana men nu är vi faktiskt supernöjda! Och Micke har förbjudit mig att ens NÄMNA byte av soffa igen! 


Påsken

Vi åkte tidigt till farmor och farfar i Sigtuna. 

Barnen fick ett varsitt påskägg och lite roliga leksaker som blev favoriter här hemma. 
Underbart väder var det och barnen ville ut i trädgården direkt.. (tänk att ha en egen trädgård)

Vi lekte och vi lekte och sen var det dags för lunch. Vi åt massa ägg som farfar hade färgat rosa, janssons frestelse, wasabirullar, curryröra, köttbullar och prinskorvar, omelett!

Efter en stunds vila var det dags att gå ut igen och leka leka leka!!! 

Låter bilderna tala för sig själv..













En bild på Therese och sidan av hennes Daniel
Tess 25

Lite andra bilder på barnen också..







Tisdag

Nu är det tisdag igen och allt ska vara som vanligt.. 
och ja.. det blev det ju

Micke åkte till jobbet, jag och tjejerna åt en bamsefrukost.. klädde på oss och gick till förskolan
Linnea blev lite ledsen, men det var kanske inte helt oväntat.. hon har ju varit hemma i över 1 vecka.

Själv ska jag plugga idag.. woohoo.. måste ta en sväng nånstans och köpa vantar till barnen! Misstänker att det är en aaaaningen varmt med vintervantar nu. 

PS: TACK JENNY OCH CAMILLA!!!!! Ni två har vunnit min vänskap för evigt.. (ni var dom ända!!!! som gav mig era nummer när min mobil har pajjat) Vet inte riktigt hur jag ska tolka detta.. hehe var det inga fler som ville att jag skulle höra av mig?
jaja.. jag får en billig telefonräkning iallafall om man ska se något positvit med det hela. 

snabb update

Helt superkanonunderbart har det varit denna lååånga helg!! 

Var hos farmor och farfar i lördags, vi åt massa god mat och lekte hela dagen ute i solen! 

På kvällen åkte jag till Tess som fyllde 25 och det var hur kul som hellst att umgås med henne igen! Får verkligen inte gå så lång tid tills nästa gång vi ses!! 
Fick en ersättningsmobil av henne så nu har jag en mobil som man kan se displayen på iallafall! Tack så mycket! :D

Emilia påskkärring
Emilia påskkärring

Linnea tyckte inte det var såå kul att vara kärring
Linnea påskkärring

Påskkärringar


Min goda påsktårta
påsktårta

Sötnosen
sötis

Påsk

Ska så fort jag orkar lägga in lite bilder på mina ursöta påskkärringar!! 

Hihi, jag kunder ju bara inte låta bli att "spöka ut dom" som micke så fint kallar det!
hehe.. det första han sa när han kom hem igår efter jobbet var:

-Vad har mamma gjort med er??

Idag har vi haft en superduper mysig familjedag! 

Bjöd över min mormor och morfar på smörgåstårta som blev kanongod!! Sen tog vi en promenad genom halva märsta för att leka lite i en rolig lekplats.. träffade också min mor och lillasyster Emma

Nu på "kvällen" har vi vårstädat balkongen och suttit och myst där..

Barnen sover gott nu och jag och Micke ska bara njuuuuta av att båda är lediga tillsammans! 

juste.. 

Imorgon bär det av mot Sigtuna till Mickes föräldrar, och lite senare på kvällen åker jag hem till Tess som fyller ett kvarts SEKEL!!!

Grattis i förskott din supergamla tant!!! :D



Sorgligt!

Javisst.. det har hänt något tragiskt och fruktansvärt!

Min mobil har blivit akut sjuk och ligger nu i respirator.. hjärndöd!! 

Har dessvärre inte ett ändaste nummer kvar så om du känner att du är en person som jag borde ha nummer till får du mer än gärna ge det till mig! 

Du kan skriva det här i bloggen, jag kommer inte att göra det synligt för andra, eller skicka ett mail. 


Nu så.. till lite roligare saker!

Tandläkarbesöket vart inte alls så farligt igår, hade bara hjärtklappning 2 gånger! Dessutom hade jag inga hål!! 
Har inte varit till tandläkaren på 6 år och inga hål!! Det är bra gjort, och det sa hon också! Jag har starka tänder! 
Dock hade jag lite tandsten som hon fick bort och därav hjärtklappningen! Kändes som att skrapan skulle fastna någonstans och slita ut mina tänder! 
Men allt gick bra och endast 390:- gick det på! (eftersom jag är så "ung" hade jag rabatt) woohooo

Barnen var undertiden hon mina underbara mormor och morfar som ställer upp i vått och torrt!! 

Sen tog jag bussen, med barnen såklart upp till eurostop och letade efter vårmössor.. sen lekte vi i "lektjofräsen" som finns där!
Vi skulle veckohandla idag så vi väntade in Micke, och han fick nåt fnatt och shoppade lite kläder till tjejerna! Ska lägga ut bilder sen.. kan bara konstatera att min gubbe har klädsmak! Så är det bara!

Nu ligger flickorna och sover, och jag väntar på att en av mina systrar ska komma förbi med ett rött läppstift (påsk-kärringtajm) 


Tandläkaren!!!

Ursh.. idag är det dags!! Jag ska till tandläkaren.. och jag har nog lite smått panik!! 
Har inte varit där på tusen år och lär ha 1 miljon hål med tanke på hur mycket sött jag äter!! 
Dessutom lär det kosta en hel förmögenhet också.. men men.. man måste ju om man inte vill vara tandlös när man är 40! 

Har ingen aning om vad vi ska hitta på idag.. det är ju inte alls fint väder! Inte för att barnen bryr sig, dom älskar att vara ute även om det regnar!



Bilder

Nu har jag pluggatr klart för idag.. är färdig med ett grymt jobbigt Tema.. har visserligen en pytteliten fråga som jag är osäker på men jag känner att det är lite väl sent att ringa runt till nära och kära för att rådfråga. 

Tänkte bara lite snabbt lägga lite bilder..

Ett stycke Linnea som myser i gungarn..
trötter

Hemma hos mormor och plus morfar, äter massa grädde!
Äter grädde

Emilia och Isabella
Emilia och Isabella

Min cooling 
cooling

Massa vanilj/kokosmuffins och en suddig Diana
Muffins

Busfia
Lillis

Linnea och jag 
Linnea och mamma

Millan gungar
Gungar

Syskonkärlek!!!!
syskonkärlek

En superglad Emilia
gladfis

Linnea in action
Lillis leker

Lövbild
löv

Tisdag

Idag hade vi tänkt att åka till simhallen och bada med flickorna.. men när jag ska kolla öppetider ser jag att det är stängt idag.. STÄNGT!!! hur kan man ha en barnbasäng STÄNGD???? 

Jättebesviken blev jag.. tur att flickorna är så små, det var bara hitta på något annat och det accepterade dom direkt!

Så vi tog bussen till sigtuna och promenerade vid strandpromenaden, strosade runt och tittade på ankor och fåglar och bäst av allt.. vattnet!! Linnea gick med raska steg mot det pyttepyttelilla "staketet" och mitt hjärta gjorde en frivolt.. tur att man är snabbare än henne för jag fick tag i henne innan det hände en olycka! 

Sen fikade vi på Myntet.. 

Emilia åt en chokladboll
Linnea en kanelbulle
Moster Rebecka kladdkaka 
Mamma Smörgås

Alla har sina favoriter! 

Sen lekte vi på en jättekulig lekplats som ligger mitt i Sigtuna, visste knappt att den fanns men herregud så barnen lekte!

Efter det somnade barnen och vi begav oss hemåt.. Men dagen var inte slut där inte!

Vi gick hem till min mormor och morfar och smaskade i oss ännu mer bullar, och efter det var det bara traska ut och leka ännu mer!! 
Helt fruktansvärt att sitta inne i det här fina vädret!!! 

Nu är klockan strax 16, och jag har såklart glömt plocka fram fisken ur frysen som vi skulle äta idag!! Typiskt!! 
Får dra till med pannkaka idag istället!

Oh herregud!

Nej nej.. jag har inte gått och blivit troende på gamla dar.. icke!

Men nu har jag suttit ett par timmar och läst läst och läst och pluggat och jag har återigen lärt mig massor! Så himla kul och jag är såå glad över att jag fått tillbaka lusten till det här! 
Lyckades kanske inte så långt som jag hae plannerat men det går bra ändå! 

Flickorna har sovit kanonbra ikväll, ingen av dom har vaknat en endaste gång.. funderar på om jag ska gå in och kolla om dom andas!! 

Mickes anding är det då inget fel på.. har drar STORA timmerstockar här bakom mig! Otroligt nog har jag inte hört dom förens jag slutade plugga!! 

Imorgon kommer min lillasyster över och vi ska åka och bada med barnen!! Ska bli så himla kul!!! Har längtat efter att åka till simhallen med tjejerna! jipppiiie

Bäst jag avslutar nu innan jag somnar sittandes.. 

Natti

Underbar dag!

Har haft en helmysig dag idag! Och vi har hunnit med hur mycket som helst!

Gick i morse med flickorna till affären för att köpa lite grejer till lunchen, Emilia drog kundkorgen jättefint genom hela affären och hjälpte mig lägga i alla varor.. 

Sen knatade vi hemåt för att baka lite muffins! Mumma.. hade såklart min nya favorit kokos i!!!

Diana kom över vid halv 11, och när barnen sov så hann vi plugga en del.. och äta miiinst 5 muffins var och en jädrans massa kaffe!

När barnen vaknat gick vi till sätunaparken för att leka av oss lite! Emilia var överallt och ingenstans och Linnea strosade runt och tyckte allt var jättekul!

Hemgång och plugga lite till, blev dock inte så mycket för min del då Emilia och Linnea mer än gärna vi ha mamma med sig på alla upptåg! 

Nu har vi ätit massa mat och håll i er... BLODPUDDING!! JAG har ätit BLODPUDDING!!!! Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle stoppa det i min mun igen men Micke har ju lyckats få mig att äta både det ena och det andra så egentligen borde jag inte vara så förvånad! 

Pratade lite med min pappa idag också.. 
han nämnde bland annat med stor förtjusning att han skulle få en ny grävmaskin/lastmaskin på jobbet

http://www.youtube.com/watch?v=ClIeBasGV8s <------ Denna närmare bestämt.. och jag tycker att det är såå häftigt!! 

El-hyderalik till och med! Så han var lycklig som ett barn på julafton.. och det smittar av sig så nu sitter jag också här och ler!! 

Hur ser då våran kväll ut.. Micke har en date med tvättstugan och jag ska plugga! Rolig kväll men så får det bli ibland.. 



Krockat!!!

Micke ringde mig nyss

-Gissa vad jag har gjort!!

-eee.. nä jag vet inte.. 

- Krockat!

-VAAAA??? Hur lyckades du med det!?! 

- Nä, men det var inte jag.. 

Efter mycket om och men kom det iallfall fram att han hade fått kärringstopp (absolut bilens fel, den är ju så gammal)
Och att en bil bakom inte hann stanna för han hade tittat ner?!? !! 

Bra morgon.. det blidde tyligen BARA några små repor i bak och det gör ju ingeting eftersom bilen är så gammal..

Jag säger då det, Micke!! Du är alldeles för snäll ibland! Själv hade jag vrålat som en tiger! 

Alla inblandade mår iallfall bra och det är ju huvudsaken!

Nu ska jag göra i ordning oss här hemma sen ska vi uuuut :D

Kul att plugga

Plugga

Så här roligt var det att plugga ikväll..

Men efter att godisbilarna kör ner i gapet på mig var jag riktigt duktig!
Klockan är nu 22:55 och jag har gjort mig förtjänt att slänga mig i sängen och halvdö!

I morgon är barnen hemma med mig eftersom jag gav dom påsklov! Underbart!
Dessutom kommer en klasskompis över, tänkte jag skulle bjuda på lite luch och så ska vi gå igenom lite krumelurarbeten till skolan.

Nej, nu känns sängen väääldigt lockande!

Natt natt..

Helgen är över!

Dagen har gått snabbt tycker jag.. 

Hade en bra dag på jobbet idag med, dock var det inte lika fint väder som igår och det är ju alltid tråkigt! Men man känner ändå att våran ligger i luften! Och det bästa av allt.. SOLEN VÄRMER!!

Hade som sagt en dam här idag som kollade på soffan och hon verkade ganska positiv, hon skulle iallfall hem och mäta lite och tänka på saken och det får hon mer än gärna göra.. hon skulle höra av sig i veckan i vilket fall som helst! 

Nu sover barnen och jag ska sätta mig och plugga.. tråkigt men ett måste! 



Städartag!

yupp yupp.. idag vaknade barnen strax efter 6.. men det gjorde ingenting för dom har sovit så bra inatt så jag känner mig riktigt utvilad ändå! 

Efter frukosten fick Micke något fnatt och började storstäda, konstigt nog hände jag på och efter ett tag stod vi båda två med dammstrasa och skurhink! Det var till och med roligt att städa idag :D 

Barnen har det varit full rulle på, dom "körde bil" på skohyllan och hade jättekul.. hehe.. inget fel på deras fantasi minsan!

Ska snart iväg till jobbet igen sen är det raka vägen hem för en dam ska komma och titta på våran soffa :D hihi 

blidde bra!

jamenvisst.. 

Dagen artade sig och blev rikitigt mysig faktiskt!

Vi åkte och lämnade lillebror sen körde Micke mig och barnen till jobbet. 

Det var en bra dag även där, och vi var ute på en promenad i det underbara vädret! Vad som gjorde dagen var att jag fick en bamsekram och en puss på kinden.. sen fick jag kommentaren att "Nu kan du inte tvätta dig!!"

Micke har haft en hel dag hos sina föräldrar och dom har lekt hela dagen! Och när jag slutade jobbet plockade dom upp mig och vi åkte hem och lagade korvstroganoff.

Nu har jag precis badat med tjejerna och det är dags för bollibompa! Micke står i duschen och jag ska plugga lite snabbt! 

Resten av kvällen består av lugn och ro och vila.. (har en del att ta igen efter nattens bravader)



Vart ska detta sluta?

Skulle ljuga om jag sa att allt var bra.. 

Min lillebror sov som sagt hos oss i natt, så vi hade båda barnen inne hos oss hela natten.. 
kl 23:30 ungefär vaknar Linnea och är otröstlig! Väcker såklart Emilia som också börjar gråta.

Vet inte hur länge det håller på men efter nån timmar känner jag på täcket, okej, Linneas blöja har hamnat på sniskan och hon har kissat igenom!! KUL.. bäddar rent och Micke ger barnen välling i hopp om att dom ska somna.. 

Men icke!!! Precis när Linnea somnar in så är det Emilias tur att vråla och vara otröstlig!! Väcker Linnea.. 

Så fortsätter natten.. dom växlar av varandra.. 

Runt 6 tiden på morgonen.. barnen har sovit i kanske 2 timmar.. då vaknar jag av att Emilia nu har kissat igenom!!! 
Fan fan fan fan.. vad är det med liberos blöjor?? 

Jag ser mig själv med ruffsit hår, blodsprängda ögon och mungipan ner till fötterna!!! 

Det är bara bita ihop och bädda om.. igen.. 

Ställer Emilia i duschen som är helt förtvivlad och inte förstår vad som hänt.. men efter det här så somnar vi inte om!

kl 7 var det dags för tvättstugan!! Micke går ner och kommer upp igen och skrattar!

Ena tvättmaskin är trasig!!!! YEEES!!! Bra dag det här!!! 

Sen händer småsaker som att, spisskyddet går sönder... 

Underbar dag!!

Dessutom känner jag mig som en 6 åring känner sig utanför!! Tänk på det!! 

Fredag!

Vaknade i morse, micke fixde välling och åkte till jobbet.. Jag fixade i ordning allt här hemma och gick för att lämna Linnea på förskolan, vidare till min mormor och morfar som skulle passa en sjuk Emilia igen!! Tänk att hon aldrig kan få vara frisk!!! 

Sen sprang jag iväg mot bussen (brukar vanligtvis gå men hann inte denna morgon!!) 

Sen hade jag två stycken tvåtimmars lektion.. vi hade vår kommuns MAS (medicinsk ansvarig sjuksköterska) på besök och det var jätteintressant! 

När jag hämtat båda knoddisarna spenderade vi hela 2 timmar utomhus! Så himlans skönt väder nu, så vi har plockat pinnar, kasstat småsten i en vattenbrunn och lyssnat på ploppljud, vi har gungat och lekt med lera! 
Gissa om det var badtajm när vi kom hem igen!!! Lyckades få mina lortgrisar på kort så jag ska visa er sen när jag behagar mig ladda in korten i datan! 

Ikväll är vi också barnvakt åt min lillebror Emil, som ska sova över här! Emilia är överlycklig! Så nu är Micke iväg för att köpa lite gott tills ikväll!

I morgon är det jobb som gäller för min del, Micke åker med barnen till sina föräldrar.. 



vi kan om vi vill..

Idag så har hela familjen varit och storhandlat.. (veckohandlat) 

Lyckades hande mat för en hel vecka, inkl blöjor! och håll i er nu! under 700:-!!!!!! shit.. och då har vi ändå handlat massa ekologiska varor! 

Ibland flyter det på minsann! 

Nu sover barnen och jag och micke ska ta lite te och krypa ner i soffan.. heeeelt slut är vi! 

YES!!

Fick tillbaka mitt Tema som jag lämnat in förra veckan! Godkänd utan kompletteringar!! woohoooo!!!

Det är bara för underbart.. blir lika glad varje gång.. man får en bekräftelse för att all den tid man lägger ner på arbetena är värt det! Det är VÄRT det!! Fan va bra jag är!! 

Bara för att jag är så bra så ska jag nog ta och städa lite nu! Göra Micke lite glad också.. hahaha

stetoskop

Skolan..

Nu är skoldagen över och det gick bra.. hade halvtidsbedömning med ena läraren och ja, allt såg bra ut för mig! Kanon! 

En två kompletteringar som ska in bara, men dom har jag tänkt göra under påsklovet.. har visserligen gett barnen påsklov samtidigt men det löser sig!! 

Har föresten fixat ett sommarjobb nu också!! Känns superkanon kul, för jag fick mitt förstaval!! Ska sommarjobba där jag praktiserade i höstas!! Smet in på avdelningen igår för att hälsa på alla och det kändes kanon det också! När man saknar ett ställe när man slutar så betyder det att man ska vara där.. förstod ni den meningen? hehe.. blir lite invecklad och känslig ibland.. 

Nu ska jag plugga, sen hämta barnen.. tänkte passa på att vara ute med dom.. funderar på vilket lekplats vi ska besöka idag.. våran här utanför är full med kattbajs så den undviker vi!! Jobbigt att förklara för barnen varför dom inte får leka där bara!



Skola idag!! Jippiiiie

På riktigt!! Jag har faktiskt längtat tills vi ska tillbaka till lektionerna igen! Man har noll kontakt med lärarna under praktiken och det är lite jobbigt.. Med lite mer kött på benen vet jag att distansplugg inte är något för mig! Men nu är jag redan inne i smeten och då är det lika bra att fortsätta! 

Morgonen har varit väldigt lugn, ingen Linnea sittandes i fönstret och krafsa ut jord, ingen Emilia som kissat ner alla leksaker.. och ingen stellanbellan somhaft ner någon blomkruka! Väldigt lugnt har det varit! 

Ska strax sätta på barnen kläder och traska iväg till förskolan, och själv beger jag mig mot skolan! 



Varsågod Rebecka!!!

Stellans ställning

En bild på Stellans klätterställning.. en grotäsk sak i inredningsögon, men ack så omtyckt av både Stellan och oss (vi slipper nu en sönderriven tapet i hallen)

Stellan

Här hänger han i en av pungarna.. 

Tänkte göra detta inlägg till ett fotoinlägg.. känner att jag ligger lite efter!

Emilia och Moa
Emilia med sin kompis Moa leker för fullt!


Linnea provar skyddsglasögon!

Linnea

Stellanbellan!
Busstellan

Vårtecken!!

Vårtecken!

Moster Rebecka var med på promenad
Moster Rebecka

Jag och Linnea gungar
Mamma och Linnea

Moster Rebecka och jag.. lika?
Rebecka och Jag

Millan letar stenar
Millis


Millan och hennes Stellan
Millan och Stellan

Shhhhhh!!
Lillis



Jag lyckas med det mesta!

Igår när jag satt och lekte med barnen kom jag på en lysande idé att göra en koja under Linneas säng.. 
Så jag bökade mig in där under och Linnea hängde på.. Emilia severade oss mat bestående av byggklossar! 

Vi hade jättemysigt, men när heffaklumpen sen skulle ta sig ur kojan lyckas jag med något konstigt.. 
Jag skjuter ut mig så gott det går, men missbedömmer lite och när jag ska resa mig upp så slår jag i axeln i sängen och det bara small till..

Jag har då rest mig upp så fort så det känns som jag åkt på stryk av barnsängen! Nu är det såklart världsasyndast om mig!!

Men annars är allt bara bra.. Linnea ska till förskolan idag, E4:an under snoken är borta!



RSS 2.0