wow

D R Ö M H U S !!!
Synd att det ligger på landet.. SYND att jag inte har det där förpipplade körkorten än!! Synd synd synd!
Men... det finns en mening med allt!.. brukar jag försöka inbilla mig! ...
Men alltså.. kolla tomten!! Där skulle jag verkligen kunna se Emilia och Linnea växa upp!

Och Linneas :) jag kunde ju inte låta bli ...

img_2433 (MMS)

Och Linneas :) jag kunde ju inte låta bli att skratta när jag såg den här! Älskade lilla barn!!


Emilias kärleksfulla teckning!

img_7286 (MMS)

Emilias kärleksfulla teckning!


blöder!

Mitt mammahjärta gråter just nu!

På måndag åker jag och min man till Schweiz.. ska bli jätteskönt att komma iväg bara han och jag, att verkligen få rå om varandra. För även om man gör det bästa av vardagen och umgås när barnen har lagt sig så är det ändå aldrig bara han och jag. Det var snart 5 år sen det bara var han och jag.. (missförstå mig inte, vi har valt att ha barn i våra liv och älskar att ha det just så.. vi skulle inte byta ut det mot något annat i världen)
Visst, tjejerna har sovit borta hos farmor och farfar eller mormor och morfar nån natt.. men det kanske är 2-3 gånger om året.. MAX.. och nu tog jag i. För vi vill ha det så. vi VILL vara med våra barn.. Hade vi fortfarande haft behovet av att vara ute och festa var och varannan helg.. så hade vi inte skaffat barn.. (synd att fler inte kommer till den insikten då de planenrar barn)

Men.. det var ju inte dit jag ville komma..

Måndag åker vi.. och nu jobbar jag.. onsdag-kväll Torsdag-kväll Fredag-kväll Lördag-heldag (8-20:45) Söndag-Heldag!

Jag kommer knappt se mina barn på hela veckan.. och sen åker vi iväg!! Och det skär i mig.. jag känner mig nedstämd och vill gråta! Blä!!

Men.. i morgon när vi vaknar så ska jag hämta stora sagoboken som vi börjat läsa, och så ska vi ligga och mysa och läsa gonatt sagan på morgonen i stället! Ska dra ut på varje minut!



Linnea

Linnea sitter i korgstolen i vardagsrummet och studerar pappa som håller på med dammsugaren..
Efter en liten stund frågar hon mig:

"Mamma.. byter pappa blöja på dammsugaren??"
"är dammsugaren en bebis?"


Lilla funderarn

Vinterrustade!

Igår åkte hela familjen in till huvudstaden och gick loss på vinterkläder!


Det blev en varsin overall.. Har efter mycket om och men bestämmt oss för att overall förmodligen är det bästa, än så länge.. Finns ingen risk att det kommer in snö någonstans. I år ska vi testa didriksons.. så får vi se om de är så bra som alla säger.
(försökte faktiskt köpa i olika färger, men det var fullt omöjligt.. det var bara rosa som gällde)

Hittade även en vinterjacka till mig själv.. Och jag får väl tacka min kära make att den nu hänger här hemma. För av någon underlig anledning så blir jag alltid så snål när det kommer till mig själv.. Ganska vanligt fenomen bland oss mammor tror jag..

 


Lite nya mjukisar från Åhlens egna märke "varfördärför" som är sköna att ha under alla vinterkläder!


Tjejernas vinterskor.. Kuoma stövlar! Ska tydligen vara jättebra..! Förra året testade vi Ecco, men Linnea var iskall om fötterna.. Fick minuspoäng av oss.. dyra och värdelösa!


Hitta färg i tillvaron!

Jag har fått något fnatt.. ja, jag får det lite titt som tätt.. Nu är det färger som jag gått och blivit tokig i! Man blir ju så glad utav dom!


Olika färger på morötter (vi fick från min faster som odlar själv)


Den lila var lite rolig tycker jag


Våran Patrik skulle fyllt 34 igår.. här är Mormor och morfars bukett till honom.. Fina färger!


Linneas röda höstpjucks! Världsbästa bytheway.. (Jag bara undrar.. vad har hänt med höstskorna i år??.. Ska köpa ett par till Emilia.. men jag är väl i vanlig ordning ute för sent, för det finns BARA vinterskor ÖVERALLT! )


klarblå himmel och vackra röda löv!


Idag bakas det muffins för glatta livet!

img_1963 (MMS)

Idag bakas det muffins för glatta livet!


14... J0?bb D;a'g•r  i  s t : r ä c € !!! ...

img_0782 (MMS)

14... J0?bb D;a'g•r  i  s t : r ä c € !!!  Och jag åker iväg för att fixa ett pass ( tänkte att det kunde vara bra att ha inför Schweiz resan)  och visst, vem blir bra på ett passfoto? Men mitt slog nog världsrekord! Det såg ut som "hej kom och och hjälp mig, och ingen kom"


Tisdag

13

kom att tänka på en sak..
Under en av morgonpromenaderna vi hade med Walter så utbrast Linnea:
"titta va stor jag är i min skugga"
"Ja, Linnea.. du ser ut som en 20-åring" svarar jag.. och fortsätter:
"och jag ser ut som en 100-åring"
Då säger Linnea som tittar på Walters skugga..
"och Walter ser ut som en pudding"



Logoped

12..

Sitter just nu och väntar på att klockan ska bli 10.. Jag och Micke ska åka och träffa en logoped..

Vi har faktiskt aldrig tyckt att vår dotter stammar så att det varit ett problem, utan mer att hon har så otroligt mycke ord och meningar som vill ut.. och när alla ord och meningar kommer på en gång så blir det stop, såklart.. så blir det även för mig.

Men vi tycker också att det är bättre att ha gjort för mycket, än för lite.. allt för att förebygga något som kan bli problem i framtiden.

Nu får vi se vad dom säger. .men som dagt, vi är inte ett dugg oroliga!



otryggt!

En man skjuten i halsen i märsta, norrbackavägen.. några hus ifrån oss!

Det är verkligen på riktigt.. Och jag skulle kunna packa ner hela vårt hem, rycka loss hela lägenheten från betongstommen och i en lyftkran köra iväg vår trygga borg långt långt härifrån.. hellst redan igår!
Jag vill inte bo här.. fan! Det är B A R N som är ute och leker här på gården, det är små barn.. och det spelar ingen roll om det är uppgörelse allt det här handlar om, för det finns barn runt omkring! Jag blir rädd..och arg!
Kör ut i skogen och ha ihjäl varandra.. fine.. men inte såhär, bland barnfamiljen och allt..
Jag känner mig inte trygg i mitt hem.. tjejerna sover i våran säng i natt, och jag kommer sitta bänkad på hemnet i fortsättningen (som om jag inte gjort det tidigare) Nu måste vi bort..!

Amber igen..

Igår träffade vi sweetisen Amber igen.. kan ju kort och enkelt konstatera att jag blir lite smått tokig bland bäbisar! Skulle kunna massproducera dom! (inte riktigt, nu tog jag i en smula)


Hon är ju så sööt!

Mitt hopp ligger på mina småsyskon.. lär blir det närmaste bebisgos jag får komma de kommande åren!


söndagsmorgon..

dag 11..

Söndagsmorgon.. uppe med tuppen, druckit ett gäng koppar kaffe.. tjejerna leker i sitt rum..gubben städar (vad annars?) och jag tog mig lite tid att fillidutta med lite kort.. Så kul, även om jag inte fattar hälften av allt skoj man skulle kunna göra med en kamera och photoshop..

(hett tips.. ikväll sänder kunskapskanalen första avsnittet av "Mästerfotografens hemligheter"..kl 21:00) Jag kommer garanterat sitta bänkad!


sötnöten Walter har lämnat oss.. skönt, för att min man numera kan andas normalt här hemma.. sorgligt, för att han spred så mycket glädje den lilla lurven!

Eftersom folk undrar hur jag tänkte när jag tog hem en hund till min allergiska man så ska ni få ett par alternativ.. välj själv!

1. Jag är en fruktansvärd hemsk människa och tänker bara på mig själv.. brydde mig alltså inte om att min man var allergisk

2. Jag försökte helt enkelt ta livet av honom

3. Jag frågade honom om det var okej, vi testade att ha walter hos oss en natt och dag vilket gick bra, och sen blev Micke dunderförkyld några dagar innan Walter kom vilket gjorde att han blev ännu mer känslig..

Så.. nu hoppas jag att vi fått det ur världen..


Ute i skogen och leker! Finns inget bättre!


Lördag igen?

Dagarna rullar på i en takt som inte går att beskriva! Lördag igen? Jag är lite off.. och det har sina förklaringar..

Familjen är ledig så vi har njutit av en mysig frukost tillsammas.. om några timmar åker jag till jobbet igen.. Säger inget mer om det.

Igår fick jag träffa min söta kusinbebis Amber.. alltså..nu måste ju bara det här komma ut.. men våran släkt måste ju vara otroligt duktiga på att producera söta små ungar! Titta bara!!
Söta söta Amber!
Synd att jag bara hade mobilkameran med mig!

Nu ska jag dyka in i duschen och sen ut och leka i det fina höstvädret!

Den här fina asken fick jag av Jenny som t...

img_0220 (MMS)

Den här fina asken fick jag av Jenny som tack för att jag hjälpte henne med söta lilla Walter när hon var på semester..


Fått fina teckningar av Emilia <3 den ena ...

img_4492 (MMS)

Fått fina teckningar av Emilia <3 den ena är ett flygplan, och den andra en massa hundar :)


Doften av nybryggt kaffe  ligger tung hemm...

img_7078 (MMS)

Doften av nybryggt kaffe  ligger tung hemma hos oss.. Mitt emot mig har jag två sjuklingar! Nu har förkylningen gått över gränsen enligt mig, så nu får tjejerna vara hemma och krya på sig! (man kan ju inte vara hemma så fort det rinner lite snor i snoken)


Våga?

Törs jag? Tycker ju att det är så galet snyggt med "rött" hår.. det här är ju mer kopparrött, men ja.. tänk tänk tänk!
Vad tycker ni?

Vardag och rutiner!

Nästan..

Första veckan nu efter semestertiderna.. Eller, ja.. Mickes semester iallafall.. Tjejerna fick många veckor i sommar. Först 3 med mig, sen 1 vecka tillsammans.. och sen 3 med pappa.
Men nu är vi iallafall i fas igen.. Men man märker att det har varit skönt med lite ledighet, man har ju fått gått runt i pyamas lite längre på morgonen än nu.. Linnea ville hemskt gärna gå till förskolan i sin spindelmannen-pyamas idag.. Men där gick gränsen va?
Jag brukar låta dom välja själv ganska mycket.. men pyamas.. nä..
Sen bär det av mot jobbet.. arbetar ihop lite timmar genom vår vikarieförmedling så idag är jag någon annanstans på huset. Spännande!
Arbetar ihop timmar.. vet inte om jag har förklarat hur det fungerar här.. men det är många som frågar, och många som inte förstår när jag säger att jag jobbar genom vikarieförmedling..
Så här fungerar det alltså..
Jag jobbar 87% på schema.. och förra året så erbjöd våran kommun att de som vill ha "ökad sysselsättningsgrad" alltså gå upp i tid, (som man egetnligen säger) skulle få det. Jag valde att jobba 100%.. krukset är att man inte får sina ökade timmar på schemat man redan jobbar efter.. utan man får komma in och jobba extra när man är ledig.. för att täcka upp för övriga anställda som blir sjuka eller har semester..
Så jag jobbar 87% på schema och 13 % i en vikareförmedling.. (21 timmar extra varje månad) och en 100% lön!
Nöjd med lönen, absolut.. det gör ju skillnad.. men jag gillar inte att inte kunna planera mitt liv, då man oftast blir bokad dagen innan..
Men sånt är livet, jag har ju valt det själv..

Mina fina nejlikor som jag fick igår av ma...

img_4000 (MMS)

Mina fina nejlikor som jag fick igår av maken på årsdagen! Tyckte det var lite gulligt av honom att köpa just rosa nejlikor som jag hade i brudbuketten!


Familjen perfekt??

Illusionen

Vi hade precis kommit hem från en mysig stund i skogen. Vädret var perfekt för en liten skogspromenad, sådär lagom kallt att man kunde ha en kofta på sig.
Tjejerna hade med sig varsin hink och började genast samla på sig massa kottar i olika storlekar.. Även de som var halft uppätna av små ekorrar!
Walter var som allra lyckligast, han sprang runt och nosade och skuttade.. dock lite förtvivlad över alla granar som han var tvungen att skvätta lite på..
Väl hemma satte vi oss kring tjejernas skrivbord, plockade fram lite målarpenslar, målarfärg och tänkte pyssla.. Vi målade kottarna som vi nyss plockat, vi skrattar så som man gör i en familj och livet är alldeles underbart!
Verkligenheten

Linnea har skrikit hela vägen hem för hon är HUR trött som helst efter att ha varit uppe alldeles för länge och vaknat alldeles för tidigt.. hon totaldäckar i våran säng. Emilia vill gladeligen måla sina kottar så vi sätter oss och målar en stund.. efter en stund är hon klar, men jag låter sakerna ligga kvar eftersom Linnea såklart också vill måla när hon vaknar..
Millan börjar leka med någonting annat och jag passar på att tvätta av Walter lite, man ser knappt hans vita päls efter skogspromenaden..
Att få en blöt hund att torka är något nytt för mig.. han gillar det dessutom inte.. så en halvblöt hund springer runt i lägenheten, samtidigt som någon glömt stänga dörren in till tjejernas rum.. Hund ser katt, katt blir rädd och hoppar upp och lägger sig på skrivbordet.. där de nymålade kottarna ligger.. katt=väldigt färggrann på magen!!
Jahopp.. bara duscha av katten också då!
Sen vaknar Linnea och vill också måla!
Egentligen har jag bara lust att kasta ut varenda kotte genom fönstret men biter ihop och lägger fram allt igen till Linnea..
Så.. "Nu har vi varit duktiga" tänker jag.. Målat med barnen.. och katten..

Walter

Nu har lille Walter bott hos oss i 4 dagar!

Första dagen var nog en omställning för hela familjen, och inte minst för Walter.. Han var vaken HELA natten.. tassade runt och tassade runt! Inte så konstigt.. han saknade ju sin matte!

Nästa dag kändes om möjligt ännu mer hopplös.. Jag hade åkt och jobbat, Micke var hemma och hade semester med tjejerna.. Och vad händer?
Jo, har får en värsta sortens allergireaktion!! Kan knappt andas och puffar till sig hjärtklappning med sin Bricanyl!
Ni anar inte hur det snurrar i huvudet på mig! Vad i helvete ska jag göra??
Micke kör iallafall Walter till mitt jobb, så får vi komma på en lösning tills jag slutar!

(ska kanske tillägga att Micke hade åkt på en riktig förkylning innan Walter kom, samt att kan känner av "nåt i luften" just nu.. Han hade puffat kanske en gång om dagen veckan innan Walter kom)

Hur som helst så provade vi att stänga av tjejernas rum, så fick Micke sova hundfritt om nätterna..

Walter har fått fortsätta följa med mig till jobbet, och det fungerar jättebra! Ni skulle se hur de äldre lyser upp när dom ser honom komma strosande! Ett leende som går från ena örat till det andra, jag blir alldeles varm i hjärtat. .

Sen skickade jag också iväg Micke till farbror doktorn för att hämta ut mer medicin.. och nu.. *peppar peppar* så är han bättre.. mycket bättre!

Och Walter verkar kommit in i familjen bra, han kommer med sina små leksaker och vill leka, tjejerna håller honom i kopplet när vi är ute och det fungerar bra med katterna.. Dom ser lite småless ut när han kommer och nosar dom i rumpan.. men det är ju bara två veckor, så dom får kort och gott stå ut!


Lilla snuffe Walter

Mustig köttgryta!

Min Ernst bjöd familjen på god köttgryta idag! Mycket gott, det bara smälte i munnen på en! Pricken över i:et, ett glas rött!

Så nu sitter vi här, lite smått övermätta.. ni vet sådär på gränsen till att man bara säger "Tack och hej" och bäddar ner sig i sängen och jäser.. nästan så!


Nea njuter av maten

Och på tal om ingenting.. Jag har märkt att min text liksom krymper ihop när jag lägger upp inläggen.. mellanrader försvinner.. Så jag ber om ursäkt för att det är lite svårläst ibland.. ska försöka komma på någon bra lösning!

Idag var vi hos bestemor och moffen ♥.. Fick låna en bok av mormor som jag genast slängt mig in i..
Morgan Alling - Kriget är slut
Kunde knappt lägga ifrån mig boken, den trollbinder en.. Av olika skäl så kan jag känna med honom..
Ögonen blir alldeles blötlagda när man läser om hur hans uppväxt varit.. helt ofattbart!

Sen passade jag på att fota deras gamla symaksin som dom vill bli av med..


Intresserad? Den är otroligt vacker!


Millans nya pose! Hahaha.. min lilla moviestar! Så fort hon ser en kamera så slänger hon upp ena armen och vinklar foten lite!

 


Lågavlönad??

Vet ni vad jag har för yrke?
Jag arbetar som undersköterska på ett särskilt boende för äldre, på en avdelning där det bor människor som drabbats av olika former av demens. Ett fruktansvärt sjukdomstillstånd!

Kan rekommendera en otroligt bra utbildning om demens! gå in på ---> HÄR
Vem som helst kan gå in och göra utbildningen, och jag tycker vårt samhälle vet förlite om just demens..
Men nu kom jag av mig lite..
Mitt jobb..
Jag är stolt över mitt yrkesval och anser själv att jag har världens bästa jobb!
Jag har möjlighet att se till att dessa människor kan få det så bra som möjligt under deras sista tid i livet, för det är så det är.. Jag "tar hand om människor i livets slutskede"  och det kan ta år.. År!! Det är ingen väntan på döden, det ska vara en bra tid.. fylld med glädje och livskvalitet!
Många kan mena att resurserna är för dåliga, det saknas pengar.. blä och bla.. säger ja!
För vet ni.. ? Det kostar ingenting att gå in till en person på morgonen, vinkla persiennen lite.. sätta sig på sängkanten och ge en lätt smekning över kinden och säga "god morgon"
Det kostar ingenting att ta en promenad varje dag för att få känna doften av hösten som är på ingång, ta fram paraplyet för att ta en sväng i duggregnet, höra hur det dripp-droppar ovanför huvudet..
Sitta och dricka varm chocklad och äta ostsmörgås på kvällen..
Jag älskar mitt jobb, och jag åker dit med ett leende på läpparna VARJE dag!
Men, för första gången under mitt liv som undersköterska så har jag kännt mig något sämre än alla andra..
Min lön räcker inte till, enligt en viss banks kalyl.. lågavlönad!
Det roliga är, att jag aldrig kännt mig lågavlönad.. men det är väl olika hur man ser det..
För mig så har man en bra lön när man kan se till att det finns god mat på bordet..
Man har råd att betala sina räkningar..
Man har råd att köpa kläder när det behövs..
Man har råd med det som är nödvändligt i livet..
Resten kostar ju inte.. det bästa i livet kostar ingenting!
Men.. i samhället, så spelar det ingen roll.. för man ser NER på undersköterskor.. och ännu mer om du jobbar på ett äldreboende..
Du är mindre värd om du jobbar med människor (som egentligen har någon betydelse)  än om du jobbar med papper och siffror!
Oj oj.. jobbar man med pappersjobb i Sverige då är du något att se upp till.. wow.. sjukt..
Jag skakar på huvudet och undrar än en gång vart denna sjuka värld är på väg...

Lady gaga

Lite smått förälskad i Gagas "nya" låt You and I... å skön!!
Lyssna.. !!!
(är inte lika förtjust i hennes video.. dom är lite.. udda, lindrigt sagt)
Ni kan ju spola fram 1 minuter ungefär.. så slipper ni det konstiga introt..

RSS 2.0