Basic

Älskar färgen på min nya tröja som jag har på jobbet. Skön är den också. Och billig. 49:- på Maxi. Tips.


Sömnbrist

3 timmars sömn på 48 timmar, och dessutom jobbat 21 av dom, är ingen bra kombination. Hoppas att jag lyckas somna nu när jag kommer hem, annars vette tusan vad jag gör. Det är läskigt och intressant att se och känna hur kroppen fungerar i olika situationer. Sömnbrist ger i mitt fall illamående, huvudvärk, "muskelslapphet", suddig syn och en körig mage. Ursh och fy. Men nu vet jag ju det iallafall. Nu bär det av hemåt.


Vitt är bra grejer det!

Igår svängde jag och maken förbi Ikea. Köpte en ny uppsättning handdukar. Vita. Jag envisas med att vitt måste vara den perfektaste färgen när man har småbarn, då SER man ju när det behövs tvättas. Här gömmer vi inte lorten surru surru. Lite annat smått och gott inhandlades också.. En matta på Mio till Linnea, en taklampa, matlådor, ny tv, matlådor.. Sa jag tv? Jo.. Och maken var ungefär lika lycklig som barnen på lördagar med deras lördagsgodis.


Vitt är bra grejer det!

Igår svängde jag och maken förbi Ikea. Köpte en ny uppsättning handdukar. Vita. Jag envisas med att vitt måste vara den perfektaste färgen när man har småbarn, då SER man ju när det behövs tvättas. Här gömmer vi inte lorten surru surru. Lite annat smått och gott inhandlades också.. En matta på Mio till Linnea, en taklampa, matlådor, ny tv, matlådor.. Sa jag tv? Jo.. Och maken var ungefär lika lycklig som barnen på lördagar med deras lördagsgodis.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/348182/images/2012/pic_501235e09606ee439a0009db.jpg" class="image">


Vitt är bra grejer det!

Igår svängde jag och maken förbi Ikea. Köpte en ny uppsättning handdukar. Vita. Jag envisas med att vitt måste vara den perfektaste färgen när man har småbarn, då SER man ju när det behövs tvättas. Här gömmer vi inte lorten surru surru. Lite annat smått och gott inhandlades också.. En matta på Mio till Linnea, en taklampa, matlådor, ny tv, matlådor.. Sa jag tv? Jo.. Och maken var ungefär lika lycklig som barnen på lördagar med deras lördagsgodis.


Här var det klippt

Passar på att ta hand om gräsplätten innan jobbet.


Inga barn hemma

Igår åkte vi och lämnade tjejerna hos farmor och farfar som fortfarande har semester. Känns bra i mitt mammahjärta att de kan vara där i några dagar istället för på förskolan. Tre dagar blir de borta, och idag skulle de cykla till badstranden. Lyckoungar. Här hemma är det tyst, för tyst. Men det är bra att få sakna varandra också. Linnea var väldigt ivrig med att få iväg oss igår.. Efter middagen och efterrätten så frågade hon mig och Micke.. "har ni glömt att åka hem eller?" Väl hemma passade jag på att röva med maken på en liten kvällspromenad, sånt som är svårt att få till annars.


Tack Linda!

Jag fick ett lugn i hela kroppen av dina råd. Såklart att jag ska vända på det och belöna bra beteende! Ibland är det så enkelt att man inte kommer på det själv. Tänk vad man ska krångla till det. 
 
Vi har pratat igenom här hemma och tjejerna tyckte att det här var en bättre idé. 
 
Alltså. Vi börjar med tom påse. Och varje dag så går vi igenom allt bra man gjort och så får man lägga lite "godis" i påsen. tusen tack igen Linda. 
 
I morse bäddade tjejerna sängarna tillsammans. 

Straff och hot

Hur lätt är det inte att dra till med ett hot när barnen inte lyssnar eller beter sig illa? 
Hur ofta vräker man inte ur sig något i stil med "Om du inte lyssnar på mig nu så blir det ingen bolibompa ikväll" 
 
Man hotar med något som man vet att barnet vill ha. 
 
Jag vet inte vad jag tycker om det. Helt ärligt, men det slinker liksom ur munnen på mig. Jag kan ångra mig redan när jag öppnat munnen och orden flyger ut, men då är det redan försent. 
 
Men, oftast får man väldigt snabba resultat. 
 
TYVÄRR (med stora feta bokstäver) så är lördagsgodiset något som mina barn ser fram emot. 20 st godisar får de lägga i sin påse. Och ja, vad ska jag säga, ibland kan man tro att det är deras lyckligaste stund i veckan. Helt sjukt, och det är jag som förälder som är den skyldiga till det. 
(det är lätt att vara efterklok) 
 
Hur som haver. Godiset är, som ni säkert kan räkna ut, något vi hotar med. Om man beteer sig illa, så ryker en godis ur påsen. 
Vi har tillsammans kommit fram till "regler" Exempelvis om någon slåss eller gör illa någon, så åker en godis. 
 
Men jag är i konflikt med mig själv. Jag vill inte att mina barn ska låta bli att göra illa någon på grund av att de vill ha godispåsen, jag vill att de låter bli att göra illa någon på grund av att det är fel. Vi lägger fokus på fel sak. 
 
Eller är jag för djup? Kommer de att förstå det viktiga ändå när de blir lite större? Är det en fungerande lösning för att vi vuxna ska få som vi vill? Barn som gör som vi säger. 
 
Säg gärna hur du tycker, jag tål kritik. 
 
 

Gulligt

Kan inte låta bli att tycka synen är lite gullig


Fridfullt

Det är alltid så lugnt på söndagsmorgnar! Sista jobbdagen nu, sen blir det lite ledigt med ungarna igen!


Prinsessbakelser

I morgon ska Emilia och Linnea på kalas hos en av grannflickorna som fyller fem. Och när det är kalastajm så brukar jag oftast höra med föräldrarna vad dom tänker bjuda på, så att jag kan ta med något likvärdigt åt Emilia. Denna gång står det prinsesstårta på menyn. Eftersom att jag har planerat dåligt så fick jag slänga ihop dom här ikväll efter jobbet. Två chokladmuffins, skar av toppen, delades på mitten. Lite grädde med sylt. Färdigfärgad marsipan, färdigrullade rosor och blad. Tadaaa här är Emilias minitårtor!


Stellan då

Jävla översittare, det är vad han är!


Bussburna

I morse fick vi åka buss för första gången till förskolan.. Tog lite längre tid än vad vi är vana vid (vi bodde 30 sekunder från förskolan) Men det är bara några veckor, sen byter Linnea förskola och Emilia börjar förskoleklass i skolan. Vi är förväntansfulla! Under tiden njuter vi av våra små äventyr på morgnarna. Tänk att det kan vara så kul att åka buss när man är liten!


närproducerat

Tänk att öppna dörren, knata 30 meter åt vänster, plocka på sig lite kantareller som räcker lagom till middagen och även ett gäng smultron till efterrätten. 
 
Hur bra har man det inte liksom? 
Jag lever min dröm just nu
 
Kantrarellsås
 
 
 
Och som om inte det var nog så kom min faster idag med sin hemmagjorda flädersaft. 
 

Tanken var att vi skulle haft en halvdag i skogen, så vi packade med oss picknick och gick. En liten detalj bara, skogen kryllade av myror. Våran skog är myrornas huvudstad. Vart man än tittar så är det jättestackan Alban liksom. Det är högstackar och småstackar och stackskrapor.. dom har till och med arkitektritade stackar! Så vi gick hem och picknickade på gräsplätten.
 
Arkitektritad myrstack. 
 
Sen kunde tjejerna lägga sig i gräset och måla ett par stenar.. 
 
 
Härlig dag. I morgon kliver jag på helgpassen. 
 
 

Stellanbellan

Knaskatten


En ensam kopp i gryningen

Så var semestern slut och här sitter jag ensam och dricker en kopp kaffe innan jag ska lunka iväg mot jobbet. (bussen) Blandade känslor, skönt att ligga och dra sig i sängen åtminstone till kl 7:30.. Men i och med att jag faktiskt trivs med mitt jobb så är det inte så jobbigt. Ska bli kul.


Ny kökslampa

Pappan dumpade av familjen i Märsta idag och åkte sen för att köpa lite lampor. Trot eller ej, men det blir bara mörkare och mörkare. 
 
Medans pappan shoppade, så vattnade vi lite blommor, åt glass och hälsade på min farfar. Dit kom även moster Rebecka och lilla Noel. Myspys dag!
 
(bilden är från när vi lånade Noel i veckan) Det har fått tagit lite tid, men nu har Linnea accepterar Noel, hon har förstått att han inte är här för att stjäla moster. Dessutom är han ganska mysig att hålla i.. iallafall en liten stund. 
 
Jag är toknöjd med min makes val av kökslampa. Enkel. Nästan så att man skulle kunna slänga ihop en egen. 
 
en närmare titt
 
 

Kartonger

Jag tyckte att vi gick igenom allt när vi flyttade, men nu sitter vi ändå här och "rensar" sånt som ska användas eller inte.. Går nu igenom "arvlådorna"


Ser lovande ut


Sista semesterveckan

Jag tänker inte ens nämna vädret, för ni vet ju själva hur det har varit de senaste veckorna. (okej, värmen har iallafall kommit, och sista veckan har varit skaplig..jo, nu blev det väder iallafall) Sista veckan.. Och idag åkte vi för första gången till badstranden. Tjejerna var överlyckliga och stod i badrummet och bytte om till badkläder, när Emilia tittar ut så ser hon hur det vräker ner, hela himlen har öppnat sig, och min stora tjej brister ut i gråt. "vi åker ändå!!" vrålar jag i ren förtvivlan.. Tur det, för regnet varade inte länge och vi hade en trevlig eftermiddag på stranden. Linnea ritade fjärilar och tillsammans byggde vi vallgravar med fötterna i sanden.


Linnean

Jag är fullkomligt kär i den här bilden på min dotter. Älskar skorna. Älskar klänningen. Älskar ungen.


Bebistjuv

Vi har kidnappat Noel idag.


En tandlös tös

"äntligen har jag tappat min tand" "jag röck ut den själv på toaletten" "nu ligger den i ett glas med vatten" "i natt kommer tandfen och tar tanden och ger mig en guldpeng" Så lät det i samtalen till Barbro och Moffen, farmor och farfar och moster Rebecka. (vi försökte ringa mormor men hon var inte hemma) Det var en stolt 5 åring som somnade med ett leende på läpparna ikväll, och en söt liten glugg.


Kalas

På tisdag fyller Jenny år, så idag bjöd på in till kalas. Smörgstårta och massa trevligt folk (samt några bebisar som jag fick gossa med) är en bra kombination.
 
 
Emilia och Linnea var glada över att träffa Walter igen. 
 
Walter var också glad, han sprang fram och tillbaka av ren lycka. 
 
mmmmm.. skulle helt klart kunna tänka mig att gå på en smörgåstårtsdiet.
 
"nää..jag tigger inte.. jag.. bara.. tittar"
 
En festklädd Noel med sin mormor
 
Trött Emilia efter att ha lekt med Walter.. 
 
Linnea var inte sämre hon. 

Målarbok

Emilia använder sin målarbok på ett nytt sätt


Home

Vårt hem börjar ta form. Skönt. Jag gillar inte att bo med kartonger
(kan ha att göra med att jag började packa ner vårt hem tre månader innan vi skulle flytta från lägenheten) 
 
 
Gardiner har kommit upp. 
 
Nya utemöbler.. efter en evighet av letande. 
 
Här äts många måltider. Visst smakar maten godare ute?
 
Här är Stellans nya favoritplats, men bara i smyg när ingen ser.. för egentligen får han inte vara på bordet. 
(mina hortensior håller på att dö, jag misstänker att Stellan tar sig en mumsbit när han ligger och spanar på fåglarna, men det kan lika gärna vara något annat. Tips någon? Vill inte att dom ska dö. Jag håller dom fuktiga och dom står inte i direkt sollljus, dessutom håller ena på att bli rosa? Den var ju blå för en vecka sen) 
 
 

Glada miner

I fredags hade vi bästa Jenny på besök. Tillsammans mumsade vi i oss tacos på uteplatsen och drack lite lagom rose och hade det mysigt. I tjugofyra år har vi kännt varandra hon och jag, så vi har en hel del massa minnen som oftast kommer upp till ytan när vi ses. Många skratt blir det. 
 
Så här glada var Jenny och Linnea 
 
 
 
 

Glass på vofflan

Eller utanför.. Vi valde att inte tränga oss ner i grytan utan satte oss utanför där vinden kunde kyla ner oss en aning.


Gröna Lund

"Idag ska ni få en överraskning" 
 

Vi tog tidigt tåg in till stockholm, åt lite skräpmat och tog sen en promenad mot slussen. Linnea trodde först att överraskningen skulle vara att åka till moster och Noel. Men när vi kom till Stockholm så ändrade hon sig. Det var väldigt spännande att gå förbi slottet, men vakten var så läskig att vi inte kunde stanna särskilt länge. En snabbtitt och sen gick vi vidare. 
 
Emilia spanar på vakten.. 
 
Vi gick och gick, utan ett endaste gnäll, hoppade på lilla båden mot djurgården och for iväg. När Emilia såg karusellerna utbrast hon:
 
"Ska vi till GRÖNA LUND!!!!" "Det här är den bästa dagen i mitt liv"
 

Efter några snabba blickar på "uppskjutet" (eller vad det nu heter) så bestämde Emilia sig snabbt för att när hon blev stor så skulle hon aldrig bli vuxen, hon skulle åka barnkaruseller tills hon blev 50. 
 
ett varsitt åkband och sen fick tjejerna åka hur mycket dom ville
 
Stora tjejer som åkte det mesta själva. Förutom nyckelpigan och tekopparna. Nyckelpigan var tydligen lite läskig för när vi gick därifrån sa Linnea:
"den där gillade jag INTE, nu är jag jättearg"
 
 
Jag tyckte det var skitkul att bilarna såg ut som taxi, mycket verklighetstroget när ungarna körde runt som dårar
 
Vi hälsade på hos pettson och findus. Jättemysigt litet hus. 
 
På båten hem
 
pappan och Emilia. Blit lite lycklig av hand-i-hand bilder. 
 

Äntligen!!!

Äntligen har sommaren kommit! Äntligen kan man sätta på sig ett linne utan att frysa tuttarna av sig. Äntligen kan bränna sig på nästippen. Äntligen får man tjata på ungarna att dom ska dricka ordentligt med vatten. Äntligen kan man vara ute en hel dag, från morgon till sent på kvällen utan att ens märka att dagen har gått. 
 

idag har vi verkligen haft en toppendag. vi hade hela familjen Jägstad här, vi grillade korv till lunch, ungarna lekte i plaskdammen, vi vuxna satt och tittade, njöt över hur lyckliga barn vi har. Noel och Moster kom på besök. Åt även middag ute, cyklade ett par varv runt huset, lekte i lekparken och hade kiosk med grannbarnen, fick farmor och farfar och Anders på kvällsbesök. 
 
Barnen somnade på två röda sekunder ikväll.. 
 
Jag Är Lycklig
 


Vi har även pysslat lite på gräsplätten idag
 
Linnea varvar huset ett par gånger, och hejar på grannen ungefär varannat varv. 
 
Lite kvällspyssel hanns även med. Emilia tillverkade en skylt, helt själv till sitt rum. Grön är hennes nya favoritfärg.
 
 

Provisoriskt

Drömmer om en stor och fin walk-in-closet. Med mjuk matta, massa små egentligen onödiga finesser att hänga upp saker på. Jag tycker det är fint med walk.in-closetar. 
 
Tillsvidare får jag nöja mig med dessa..
 

En sann djurvän

Emilia, min lilla goa älskade unge. 
 

Att hon är en sann djurvän har vi alltid vetat, men under de senaste dagarna har hon verkligen toppat sig själv och bevisat sin enorma kärlek till alla djur. 
 
Våran plaskpool som står på gräsplätten, medför en del "svinn" i insektsriket. Emilia har nu i två dagar skapat en slags "rädda-världens-djur-organisation" Alla djur ska räddas ur poolen, inget liv är mindre värt. 
 
När hon räddade nyckelpigan Fia, så tyckte vi att det var ganska sött. Hon hade den där halvdöda nyckelpigan i handen i 30 minuter, sen repade hon sig och flög iväg.. Fia alltså. 
 
Men när hon i morse "räddade" en geting som låg på rygg och flöt så tyckte inte mamman att det var lika charmigt.. inte heller tvestjärten (eller trestjärten som Linnea säger) 
Till getingen byggde hon ett bo i en hink, fylld med gräs och stenar. Där fick getingen ligga och sola sig en stund, rena rama rehabiliteringen. Sen flög även den iväg. 
 

Emilias rum


Bilddagbok

Mysdag med Moster, Jimmy och Noel.
 
Lite fix på gräsplätten på förmiddagen
 
Sen åkte vi och tog en lunch på kopparkiteln 
 
 
Glass i stora lass.. 
 
Sen åkte vi hem och plaskade lite
 
Så här tyckte Noel om att få vattenstänk på sig
 
 Nöjd Noel myser hos mamma
 
Medans Jag och Micke passade på att snosa bebis så fick moster och Jimmy göra av med lite extra energi på Emilia och Linnea som gärna leker kurragömma i evigheter. E v i g h e t e r. 
 
Lilla familjen åkte hem och den här familjen tog en liten cykeltur i området. Linnea håller fortfarande på att lära sig cykla utan stödhjulen. Hon kan, men blir helt tokig och skäller ut den som släpper taget om henne. 
 
Lite bilder från i fredags när Noel med familj var här och grillade
 
 Noel studerar sin mamma
 
 

Grillen

Minns ni att vi hade köpt en jättefin grill från Rusta för ett tag sen? För att jag menade att köttet inte blir bättre för att grillen är dyr.. 
 
Micke satt och skulle skruva ihop den där grillen för någon dag sen, och så fort han petade på den så började det lossna färg.. och när det dessutom saknades skruvar fick min make nog. Slängde in grillen i kartongen igen och drog iväg för att lämna tillbaka den. 
 
Nu står en Weber här hemma. 
 

RSS 2.0