Surkärring.. javisst!

Igår.. Fredag! Jippiiiieeee!!!

Äntligen lite fredagsmys... och efter att ha pluggat stenhårt, verkligen pluggat musten ur mig så såg jag fram emot en kväll med min familj, verkligen mysa tillsammans!

Men så blev det inte..

Micke kompisar ringde, och eftersom dom inte ses så ofta så åkte han dit för att umgås lite, och sen blev det en spontan utgång..

Gissa om jag gick i taket!!

Jag står för att jag kan bete mig riktigt omoget i sånna situationer och göra en höna av en fjäder.. klart han ska umgås med sina kompisar, men när MIN kväll med honom blev inställd då går jag i taket! Då är jag garanterat inte den gulliga snälla och förstående sambon som man alltid förväntas vara, och som jag faktiskt alltid annars är!

I can be so mean when I wanna be!!!!

Jag kan lova att han gör verkligen sitt yttersta för att inte visa hur dåligt han mår idag.. och jag kan säga att jag låtsas inte om det! Tänker inte låta en hel helg bli förstörd bara det!


Pics


tjejerna är redo för att baka sockerkaka!


Här är vi på förskolan och har FN-dag.. alla hade med sig bakverk från sitt hemland som alla kunde smaska på! Mycket trevligt! Vi hade gjort en pepparkakssockerkaka :)


Äntligen är det höst!!! Det är jättekul att leka i alla stora lövhögar som finns nu :)


Lillan leker med löv


Systrarna bus, så här ska dom äta frukost.. sittades bredvid varandra.. ibland!


hihi


Så här fin var Linnea på mosters 20 års middag!


Emilia var också sååå fin!!


Moster Rebecka :)

ååååka tullenbaaaans

Yepp.. det är vad vi förmodligen ska göra snart.. tåg in till El stockholmo och sen ner i tullendjungeln och ta oss vidare till Hägersten. Mickes moster fyller 50 och det ska vi såklart fira!
Tjejerna se verkligen fram emot att åka tåg, men jag vet inte om jag är lite förtjust.. uppsalatåget med två barnvagnar.. och vi ska inte tala om tunnelbanan vid 17-tiden! Aj.. min stressmage pallar inte det här.. bäst jag tar ett par koppar mycket starkt kaffe! Då förvandlas jag som hulken när han äter spenat.. eller var det bamse? Poppaj? Honung????

Sak samma..

Plugget går bra, för den som är intresserad.. är ikapp nu! Känns kanon nu när torax snart står för dörren!

En till sak.. förskolan ska ha maskerad nästa vecka! Hur kul som helst att dom gör lite skojiga saker! Men nu börjar alltså jakten på två söta och fina maskeradkläder.. tar några koppar kaffe till!


Måndag.. nej.. onsdag?

Oj oj oj .. sista veckan nu innan jag går ut på praktiken i 4 veckor. Äntligen är båda mina tjejer friska.. eller ja, snoriga är dom men det är ingen anledning till att vara hemma. Och ja, vi har lov den här veckan, men eftersom jag kommit en aning efter så lämnar jag mina damer på förskolan ändå. Vilken gräslig mamam jag är va? hehe

Har inte bloggat så mycket då jag kom på att allting blev för mycket för mig. Jag fixade inte med alla mina måsten så då valde jag att sålla lite här och där.
Får se hur mycket bloggande det blir framöver. .

Börjar iallfall komma ikapp i skolan så det känns grymt bra..

Provet som jag gjorde i fredags kändes faktiskt ganska bra, så jag är väl inte helt värdelös på det här ;)

Har en del bilder som jag vill lägga ut och visa men det kommer när jag får tid över..
Nu ska jag lämna flickorna och sen tänkte jag tjoffsa ihop ett tema till.. blir isånafall mitt fjärde inskickade bara denna vecka.. blir lite stolt över mig själv och det är därför jag tjatar om det :D


Torsdag.. redovisning!

Torsdag.. och barnen är hemma!

Igår var det ju råplugg för min del, men det gick inte som jag hade tänkt mig för kl 13 ringde dom från Linneas avdelning och sa att hon bajsat löst.. 2 ggr! suck suck suck.. Inte så mycket annat att göra än att hämta hem henne, och Emilia såklart när jag ändå var där.

Magsjuka? Nej.. för väl hemma kommer ingenting! Nada! Nu på morgonen har bajset fast igen.. (oops.. glömde varna känsliga läsare, men jag är mamma till småbarn och då är det kiss och bajs som gäller)
Undrar om det är något på dagis som dom inte tål?..

Sen har vi då den underbara katten stellan..
Badrumsmattan är borttagen för längre sen.. och det har varit lugnt på kissfronten. Men i natt har han haft ner en handduk som hängde på badkarskanten och kissade på den.. ????? Varför? Jag fattar ingenting!

Prov i morgon och jag har knappt hunnit öppna boken, mitt monstertema i Geriatriken börjar ta form, jag hinner nog klart med det i morgon kväll.. ingen mysfredag för mig men ibland måste man prioritera vad som är viktigt.

Och idag är det redovisning i sjukvård.. får ont i magen av allt trams som händer just nu. Småsaker som gör vardagen till en pina med massa magont!

Surkärringen är tillbaka.. lovely ;)

pause

Jag blir helt snurrig..

Idag är det råplugg som gäller.. jag ligger inte bra till, så är det bara! Jag har panik överallt.. suck.
Mitt monstertema som vi haft under hela terminen ska vara inne denna vecka..
Gjorde klart sjukvården som skulle vara inne idag och skickade in den i måndags för att kunna sitta och göra klart den förbannade geriatriken.. Men upptäcker till min stora förtjusning att vi faktiskt har ett prov nu på fredag!!!
Vart är den framförhållning som jag hade? När försvann den?
Just nu känner jag bara att jag vill slänga bokfan i väggen, köpa biljetter till ett varmt och trevligt land och fly! Javisst.. så är jag .. en strutts! Stoppar huvudet i sanden när det blir jobbigt! Men det går ju inte.. Jag har ju bara två månader kvar... Annars har jag slösat bort 1½ år på ingenting..

fy blä..

Nä.. nu är min pause slut.. återgår till skolbok!


Morfar!

Igår var det som sagt mosters födelsedag. Eftersom våran pappa inte har möjlighet att komma på lördag då vi firar henne så tog hon saken i egna händer och åkte ut till honom.. En födelsedag utan sin pappa, det existerar inte. (som sagt så är vi mycket för födelsedagar i familjen)

Och eftersom mina tjejer inte fick gå till förskolan igår så passade det utmärkt att vi åkte allihopa till morfar. Barnen har väl inte träffat honom allt för mycket iår.. det har varit både det ena och det andra som satt stopp för det.. jag har jobbat, vi har varit sjuka, morfar har sin hockey.. ja och så vidare..

Men igår var det en jättemysig dag..

Det var alldelles dimmigt, eller dammigt som Emilia sa..
Vi satt i en bod, åt smörgåstårta på papperstallrikar och drack tranbärsjuice från willys.. Enkelt och perfekt!
Man ser verkligen hur morfar lyser upp när han träffar sina barnbarn.. och det gör mig alldells varm i mammahjärtat!!

Lite bilder..


morfar har världens bästa jobb.. leker i en stor sandlåda hela dagarna!


morfar!!


tårta


Moster och Linnea


Morfar igen.. skjorta på jobbet? hehe det var som tusan


Emilia har målat naglarna.. preciiis som moster


Tjejerna står och spanar på moster


Linnea

Hipp Hipp Hurra!

Idag fyller min söta lillasyster Rebecka 20 år!!!!!!



Jättegrattis till dig hjärtat!

Måndag..

Emilia är sjuk igen.. precis vad jag behövde nu när jag ligger "såååååå" bra till i skolan..
Ursäkta min bitterhet.. ibland kan man inte låta bli.

Lös i kistan är hon.. men det kan å andra sidan ha många orsaker, behöver inte vara magsjuka. Jag hoppas att hon ätit något olämpligt och att hon bara blir hemma nån dag. Inte så kul när dom små liven inte mår bra!

Jobbade som sagt hela helgen.. 12 timmarspass så det blev inte mycket pluggade för min del då.. men jag behövde verkligen jobba. Det är kul och jag trivs med mitt jobb.. känner att jag kan rensa huvudet när jag jobbar. (Fyller det med annat)

Ikväll har jag iallfall varit duktig.. fick ihop ett bra tema på bara 3 timmar. Men då har jag slitit och varit totalt osocial mot gubben här hemma. Men han är informerad om spelreglerna nu och han återfår mig när jag ligger bra till igen.

Nu ska jag slingra mig ner i våran 160 säng.. som är full av en sambo och två barn.. alla ligger halvt om halvt på tvären. Funderar stenhårt på att lägga mig i Emilias säng..


Jag vill gadda mig!!! (Mickes arm på bilden)

Chips me bea??

Ikväll blir det fredagsmys på hög nivå! Det inkluderar familjen, en kusin, massa chips och coca cola ;) (nä, inte för barnen.. dom gillar tack och lov inte cola!!!)
Men övrig skit äter dom gladligen.. haha

Ska prova nya chipsen från olw med beasmak.. är en aning skeptisk, men man kan inte säga så mycket förens man har provat :) Kul att dom kommer med lite nytt, ibland lyckas dom ju verkligen!

Blir att titta på Idol ikväll och sen är det bingen som gäller.. ska jobba hela helgen och då måste man vara utvilad så man kan göra sitt bästa!

Nä, nu ska jag ta hand om mina trollungar som är på väg upp ur badet..

PS.. Micke lagade supergoda enchiladas idag till middag! SUPERGOTT!!! Blev positivt överaskad.. han kan om han vill den där ;)

Gubbvarning ! ?

När blir en kille man? Finns det någon övergångsålder då killarna transformeras till män? Eller föds man kanske till man, som att man har ett frö i sig, vissa har det och andra inte..

Det verkar iallfall på något sett som att den där förvandlingstiden ligger i kring 40 års åldern.. Jag kan omöjligt se en man i en 25 åring.. Mognaden och självförtroende finns inte där.

Hur ser en man ut??
Kan han vara lång, smal och spinkig.. ha ljus röst och gilla rosa? Nä, det är ingen riktig man. .
En riktig man är, visst.. lång, hmm.. stabil? hehe håll i er.. skäggig? haha.. Ja men en riktig man har väl ingen moppeskäggväxt eller hur?
Han är stor som en skyddande vägg, han bryr sig inte längre om vad andra tycker och tänker utan gör det som känns rätt för honom och den han älskar. Han utstrålar en säkerhet.




Här är en riktig man!


Klassas han som en riktig man? Hell no!

När Micke fyllde 28 nyligen så frågade han lite skämtsamt om jag skulle byta ut honom mot någon yngre snart..
Svarade snabbt med att han var på väg mot sin bästa ålder..

Vilken dag idag??

Man blir helt förvirrad när Micke är hemma.. känns som söndag varje dag!

Idag har vi faktiskt tagit det jättelugnt.. Emilia och Micke åkte till coop i morse för att handla lite god frulle.. Sen åkte vi hela familjen och veckohandlande! Gick kanonbra! Första gången på länge som vi kunde handa i lugn och ro utan en massa skrik! Skam den dom ger sig eller hur?
Nä, Micke brukar faktiskt åka själv, men ibland vill jag följa med och då får det bli som det blir.. barnen måste ju lära sig sånt också :)

Sen har jag faktiskt tagit mig tid att plugga idag.. kändes som att det behövdes nu och det gick bra det med (fan va allt flyter på, jag blir nästan lite skrämd.. är det lugnet före stormen eller??)

Det är så roligt nu när barnen har blivit lite större, och dom sitter vid matbordet och han riktigt konversationer här hemma!!

Linnea: Min frukost

Emilia: Nej.. Linneas frukost, Pappas frukost, Mammas frukost och Emilias frukost.. eller hur Linnea?

Linnea: Min frukost.. flygplan!

Hahaha..

En annan var när vi satt i bilen och Linnea helt plötsligt utbrister:

-Min apa!!

Så härligt när det bara sprudlar ord ur munnen på dom.. men man börjar ju undra vad det är dom tänker på ibland!


Ankmaffian i Sigtuna!

Idag åkte vi över till grannbyn för att ge deras ankor lite frukost..
Jag överdriver bara lite om jag säger att det var flera flera tusen ankor och gäss där!!! Och när vi kom med frukost så blev dom nästintill galna!

Jag är inte ett större fan av fågeldjur men man få väl offra sig lite för barnen.. Emilia tyckte inte att det varså kul heller.. och jag förstår henne, hon är knappt en meter hög och så kommer den 1 miljon gapande ankor mot henne! Fy!!

Sen var det bara åka hem för det hade närmat sig lunchtid och då är det inte kul att vara borta om man inte har mat med sig.. När barn är hungriga så ska dom ha mat på två röda sekunder annars utbryter ett alarm som kan väcka döda! (gäller det bara min barn eller??) Kanske kan tillägga att det gäller mig med.. mat! NU annars förvandlas jag till en häxa.. på riktigt!










Good Will Hunting

Jag och Micke har pluggat lite tillsammans nu ikväll.. så gulligt av honom att hjälpa mig! Tycker ni inte?
Uppgiften var att se filmen "Good Will Hunting" hehe.. Ska se om han vill fortsätta hjälpinsattsen i morgon och diskutera de "riktiga" uppgifterna till temat.. misstänker att han har något mycket viktigt att göra då! Säkert nån fotboll på tv:n eller så..

Filmen var iallafall kanonbra! Har ju vunnit två oscars så det vore ju konstigt annars.. Hade verkligen ett budskap. Och jisses va unga alla var! Stellan hade en ganska stor roll, sen var Matt Damon, Ben Afflek, Robin Williams och nån mer känd.. om jag inte såg helt galet så var den från 1997 :D hehe.. känns inte som för så länge sen men herregud det är ju 12 år sen!!! Inte riktigt klokt hur fort tiden går.
..om det finns fler som missat den filmen så se den.

Nu ska jag slänga mig i bingen!!


Stockholm

Idag har vi tagit en sväng in till stockholm hela familjen..

Gick och strosade lite och så råkade jag nästan snubbla över den absolut snyggaste och finaste jackan som gjorts.. någonsin!!!! (typ ungefär så)

Och den blev min! woohoo.. nu slipper jag frysa ute!



mmm.. se så fin den är!!! Och bäst av allt är att den är skön också ;)
yupp.. en odd molly men det låtsas vi inte om.. för jag gillar egentligen inte dom. Men vad ska man göra när dom tillverkar den här godingen.. då kan man ju liksom inte låta bli!


Alldeles rosa och fin i armen.. (dom har verkligen tänkt på allt)


Lite fika på åhlens


Mamma, ta kort på mig!!

Sen vill jag bara tipsa om affären där jag köpte jackan.. Mathilde! Fin fina kläder, skor OCH inredning! Kan det bli bättre eller?

Time of my life!!!!

Dagen igår var en av dom bästa i mitt liv!
Oskulden är tagen och jag kan helt klart säga att det inte var min sista konsert!!! Vilken kick! Vilken känsla!

I början när dom sprang ut så stog redan Micke (veteranen jämnfört med mig) och hoppade medans jag satt brevid och "nämen micke".. 2 sekunder senare stod även jag och sen satt jag inte ner förens på tunnelbanan hem 2½ timma senare!

Green Day! vilket band.. det var njutning för alla sinnen, jag lovar! Snacka om underhållning på hög nivå!
Bäst av allt var när Billie joe tog upp fans och lät dom sjunga med! Gud jag får rysningar bara jag skriver om det!!

Glömde inte helt bort kameran men bilderna blev ju totalt värdelösa..


Den enda bilden som inte blev totalt katastrof!
Här har dom precis avslutat Good Riddance (time of your life)



Sååå bra! mmmm


Som sagt, njutning för alla sinnen.. yummie ögongodis ;)

Lördag

what a day! Lovely..

Vaknade tidigt i morse.. eller barnen vaknade tidigt i morse, så då var det bara att kliva upp och se glad ut.
Åt en mumsig frukost (rostbröd och nutella) mmmm

Fyfan säger jag nu... hade skrivit typ 20 A4 sidor om våran dag.. så markerades allt och jag deletade hela rubbet!!!!
Tänker absolut inte skriva om det så ni får helt enkelt nöja er med att våran dag har varit kanon!

Fullt ös på morgonen, micke har varit och fixat bilen så nu bromsar den säkert.. Nu är det fotboll som Micke slaviskt tittar på.. (själv blir jag så jävla nervös så jag klarar inte av att titta)
Smörgåstårtan blev god, trotts att jag fick ett halv utbrott på den och helst ville trycka ner den i soperna! Den blev ful som stryk, men smakade gott så det fick duga. . från och med nu håller jag mig till skaldjur som jag faktiskt hanterar...

I morgon är det konsert!!!! Green Day! Ska bli såååå kul =D Det som maler i huvudet på mig är vad jag ska ha på mig? Jag klär ju aldrig upp mig.. ser ut lika dan varje dag. Men i morgon är det ju speciellt.. i morgon är det en dag jag ska minnas för resten av mitt liv! Typ som bröllopsdagen.. DÅ måste jag se okej ut iallfall.. hmm.. får jobba på det! Lär ta tid ;)

Nä.. nu ska jag slå mig ner i soffan och glutta på fotbollen.. fy..





fulaste tårtan ever... men den var god, så jag låter den komma på bild ändå..
(kan använda den som ett exempel på hur dom inte ska se ut)


Världens sötaste ko? Linnea


Världens sötaste katt? Emilia


Min syster kom tidigare och lekte lite med tjejerna!
Dom avgudar dig lillasyster! Love love


Jag och min söta lillasyster! :D


På tal om ingenting.. Hittade den här ursöta nyckeln i vår nya inredningsaffär här i byn!
Passade perfekt hos oss.. och endast 5:- ;) me like


Smörgåstårtstillverkning!

Idag är det fredag och jag ska strax bege mig mot skolan och geriatriken.. därefter är det bara slänga i sig kycklingsalladen som jag tjoffsade ihop i morse! (tack och lov att jag kom ihåg att slänga fram kyklingen ur frysen i går)

Efter skolan är det bara knata iväg och hämta flickorna som tyvärr tyvärr måste gå länge på förskolan idag.. ursh, gillar inte men så får det vara ibland.

Sen är det bara sätta igång med smörgåstårtan. Ska göra en utan skaldjur, alltså en med mer smörgåspålägg.. hmmm.. får se vad jag hittar på. Kul är det iallfall!



Bra inspiration!

Fy fan!

Nu har jag slitit som en gnu och berömmer mig själv! Pluggar så man mår illa varje dag men det ger resultat gott folk!
Bara två av fyra teman kvar att göra denna vecka.. torsdag idag så det ska ska nog gå!

Hmm.. i morgon är det skola hela dagen, och på lördag firar vi Micke, söndag konsert. Hmm.. kanske är dags att jag lär mig trolla med armbågarna lite?

Nä, nu är det jag som klär på mig och går och hämtar mina änglar! Snuttepluttisarna som gör varje dag speciell!















Lägger upp lite bilder som jag tog när vi var och plockade "svamp" för några helger sen!
Flugsvampsbilden ovan blev jag toknöjd med.. skulle vill förstora och rama in, men jag tror inte att Micke skulle uppskatta en flugsvamp på väggen!

Ny dag!

Så var det torsdag igen..

Barnen är lämnade på förskolan och jag ska strax sätta igång med skolarbetet. Idag är det sjukvård som gäller och Diabetes mellitus står på tur.

Får se hur långt jag hinner men om jag blir klar i tid så kanske jag kan övertala Micke om en sväng till ikea i eftermiddag.. om han orkar så att säga. Han har åkt på en redig förkylning (precis som tjejerna hade förra veckan) men han är på bättringsväg så kan kanske orkar.. om jag flirtar lite.

Nä, nu är det dags..

och by the way. . 3 dagar kvar ;)

Mogge fyller 28!

Yes.. min andra hälft fyller år idag!

Hipp hipp hurra!

Detta firades i morse med frukost på sängen (tänka sig, han skrek inte rakt ut då barnen satt med varsin smörgås i sängen... det artar sig)

Till middag har gubben min bestämt pizza.. ska trycka ner ett ljus där och sjunga lite för honom!

Eftersom det är veckodag och många jobbar så har vi skjutit på firandet till på lördag. Han fyller inget jämt men jag tycker att man ska fira alla födelsedagar ändå, sån är jag.
Så den som vill och kan får komma hem till oss på lördag, tänkte tillverka en smörgåstårta (utan skaldjur;)) så firar vi att Micke börjar närma sig 30.. tihi... tänk er 30!!! då är det bara 10 år kvar till 40!!! Oh shit..
Själv är man ju då fortfarande 24 år, lammkött! hehe

Nä, nu är det råplugg som gäller..







Grattis älskling!

Föräldrarmöte!

Barnen har precis fått i sig föda, idag tillverkade jag Gulashsoppa och ostsmörgåsar! Mumms säger jag, barnen var dock inte lika överförtjusta!

Nu ska jag traska iväg till förskolan för mitt första föräldramöte.. får vi se vad dom har att säga :) Ska bli lite kul (anses jag som helknäpp nu??)

Hur som hellst så är plugg som gäller för mig ikväll! Börja känna lite smått panik faktiskt.. ligger inte så bra till som jag vill.. Får helt enkelt klunka kaffe och inta nattpassen..


Det var lite update det..

so long..

Blinka lilla..

I morse när vi satt och åt frukost så såg jag en stjärna utanför fönstret..
Visade barnen och dom blev helt till sig! Linnea kunde inte släppa blicken och det slutade med att vi hade värsta sångstunden på morgonen.. "blinka lilla stjärna där.." "ser du stjärnan i det blååå..."

Ett litet problem har uppstått här hemma..

Som jag skrev tidigare så har katten Stellan börjat kissa på badrumsmattan. Har kommit fram till följande:

Det är inget fel på varken kattlådan eller kattsanden, eftersom hade både kissar och bajsar där. Men, han har något emot just mattan, för när den ligger där så kissar han på den, tar vi bort den så kissar han bara på lådan.
Enkelt tänker ni, det är väl bara ta bort mattan så är problemet löst!

Men nej, så fungerar det inte här hemma.. jag har ju en sambo som är minst lika envis som katten! Mattan ska ligga kvar! Han tror verkligen att Stellan kommer ge upp efter ett tag..

Någon som har något bra tips?




Lackleggings

Hmm..

För en tid sen när jag och min kära Mogge var och shoppade lite så råkade jag fastna lite väl mycket för ett par lack-leggings..

Micke påpekade mååånga gånger att det var onödigt att köpa dom eftersom jag aldrig skulle använda dom!
Men jooo det är klart jag kommer använda dom här! Dom är ju astuffa!!! Ser du inte? Titta!

Nu har det väl gått en månad sen detta infall och jo.. dom hänger så fint i min garderob, totalt oanvända!
Men när ska dom användas då? Ska jag klä mig i lackbrallor när jag ska hämta tjejerna från förskolan, då lär dom undra om jag extraknäcker någonstans!

Ska man ha dom i skolan!! woohoo. här kommer partypinglan Erika och ska lära lite Geriatrik! iihaaaaa!!

Nä, jag får helt enkelt invänta rätt tillfälle och tills dess hoppas att Micke har glömt bort dom.. vore dumt om han fick känna att han har "vunnit"..

Föresten.. det är ju konsert på söndag.. då kanske ;)


Mys, regn, bullar, farmor och rondeller!

Det var våran söndag i snabbgenomgång..

Mys hela förmiddagen.. (Micke hade dock en dejt med tvättstugen men han hann även med oss)
Efter att barnen sovit så åkte vi till Sigtuna för att hälsa på farmor, farfar och farbror Anders.
Barnen verkligen älskar att vara där och när vi svängde in vid deras hus frågade Emilia om skulle sova där! hehe sötis..

Vi fikade och sen var det lek, lek lek lek lek!!

Tillslut var vi tvunga att åka hem för att tillverka lite middag som bestod av ungskorv med fluffigt potatismos!
Helt ärligt så skulle jag kunna leva på potatismos, det är bästaste som finns! Men man måste vispa det, så att det blir riktigt fluff fluff!

Efter maten kom farmor igen, hon och jag skulle ut och övningsköra lite..
Emilia försökte med:

-Mamma kan köra, Farmor ska stanna här!

Körningen gick föresten väldigt bra.. idag har jag kört bland andra bilar och även i min första rondell!
Och det gick bra, jag tittade så mycket efter andra bilar att jag glömde bort att det var jag som körde och skulle styra bilen.. men allt löste sig och nu gör jag aldrig mer om det misstaget. Fick köra hela vägen hem också och det kändes bra.. det är ju såååå kul!

Nu ligger barnen och sover och jag ska mysa med Micke!


Lilla hjärtat är helt frisk nu, och se.. äntligen ler hon!! Mitt hjärta smälter


Pappsen lappsen, även han bjuder på ett smile ;)


Helt otroligt, jag är med på kort!


Trollungen Linnea..


Blåer ballong!



Lillis


Tänk så kul man kan ha med två ballonger!


Härliga kontraster!

Kanelbullens dag!

Idag är det kanelbullarnas dag! hipp hipp hurra!!! Detta firade vi givetvis med att baka bulls hela eftermiddagen igår, och heela familjen hjälpte till! Jag var i himlen! Såå mysigt

Gjorde ett litet expriment med ena plåten och fyllde bullarna med Nutella, istället för kanel och socker.. dom blev faktiskt helt okej. Men inget slår ju den traditionella bullen såklart!


Chokladbulle och kanelbullar :D


Älsklingen hjälpte såklart till!

Tyvärr fick jag inga bilder på barnen för jag var alldeles för kladdig för att ens titta på kameran när dom höll på.
Men det kommer fler tillfällen


Var ute en sväng på promenad igår och råkade gå in en affär.. oops så var detta fina överkast vårat!


dadadadaaaaaa


Har hunnit möblera om lite här hemma också! Blev jättenöjd faktiskt..
Långt ifrån klart men vi är på rätt spår iallfall..
(alla inredare säger ju alltid att man inte ska trycka in soffan i ett hörn eller mot en vägg. Jag lydde deras råd och dom hade såå rätt)


Ambulans

Typiskt säger jag bara!

Vi kände ju oss så lugna igår, och valde att inte åka in till barnakuten.. men varken balkongen eller bilturen hjälpte och Linneas andning blev bara jobbigare och jobbigare.

Så jag ringde vårdguiden som tyckte att jag skulle få tid hos vårdcentralen, eftersom samma behandling görs där som på sjukhuset. Vi fick tid 10:30 och lillstumpan fick först kortison och sen adrenalin 3 ggr!! Men eftersom andningen ändå inte blev bättre så ringde dom efter ambulans.

Efter en stund så kom dom och jag åkte in med henne. På vägen in somnade hon (inte så konstigt eftersom hon sovit dåligt under natten och sen ingenting på dagen) Väl framme hade andingen lättat och läkaren berättade för mig att kortisonet (som ska vidga luftstrupen) inte verkar direkt utan det tar ett tag..okej.. visste dom inte det på vårdcentralen eller?

Men dom höll henne på observation i 1½ timma och sen fick vi åka hem.

Slutet gott allting gott!

Det som gör mig mest frustrerad just nu är okunskapen på vårdcentralen! Falsk krupp är ju så vanligt bland småbarn.. varför kan dom inte mer??
Dessutom blir man inte direkt lugn som förälder så läkaren tar fram stora läkarboken och söker på krupp då jag först talade om problemet! Jag fick till och med hjälpa henne med att säga att det börjar på f.. falsk krupp!


Falsk Krupp

Linnea har gått och blivit förkyld, och som alltid så kommer kruppen som en beställning på posten!

Lite fakta om falsk krupp?

Orsakas av ett virus och ger inflammation i struphuvudet, som då påverkar andningen och kan ge upphov till både obehag och livshotande tillstånd. (Mycket lustigt eftersom läkaren på akuten var väldigt tydlig med att falsk krupp totalt ofarligt, låter värre än var det är) Men i min lärobok stod det annorlunda!

Symtomen för falsk krupp är framför allt den skällande hostan som uppkommer. Andningen påminner om astma, skillnaden är att en person med astmabesvär har problem med utandningen medan en person med falsk krupp har besvär med inandningen. Feber kan uppkomma och även heshet eftersom stämbanden svullnar vid inflammationen.


Första gången som Linnea fick falsk krupp hade nog både jag och Micke panik, hon var bara några dagar gammal då så det var kanske inte så konstigt. Sista gången hon hade det var i vintras har jag för mig. Då fick vi också lite smått panik eftersom hon hade så svårt att få luft.

I natt har vi tvärtom varit hur lugna som helst. Kunskapen om hur man ska bete sig och agera gör att man inte lika lätt grips av panik.

Vi har lindat in henne i ett täcke och suttit på balkongen.
Man ska låta barnet sitta upp eftersom det underlättar andningen.
Man kan också gå in i badrummet, sätta på varmvatten i duschen och låta barnen inandas vattenånga.
Frisk luft behövs, så öppna föster.
Man ska absolut inte ge något att äta eller dricka eftersom barnet lätt kan svälja fel då struphuvudet är inflammerat.
Och så ska man uppträda lugnt, det är nog det allra viktigaste. Om baren blir oroligt och gråter så påverkar det också andningen.

Känner man ändå att det inte blir bättre utan snarare blir sämre så ska man åka in till barnakuten ändå, även om läkarna själva verkar avsky flask krupp som pesten. Men då skiter jag i deras högfärdighet och tänker såklart på mitt barn istället.

Just nu är Micke och Linnea ute och åker bil, och Emilia har precis vaknat och sitter och tittar på Kipper..
Jag är en aning trött, slut och misstänker att en förkylning är här! klias så enormt i näsan! Blä.. jag har inte tid att vara sjuk..

RSS 2.0