Pyssla

Vi är inne i en pysselfas nu!
Och i helgen som var kom Jimmy och moster Rebecka till oss, och tjejerna fick en varsin liten kopp med tillhörande målarfärg! Mycket uppskattat!!


Ser ni Linneas otroligt fina regnbåge?
och Emilias charmiga filur?


Annars då?

Dagarna rullar på..

Idag var det dags för Emilia att ta lite blodprover för att kolla upp hennes celiaki, glutenintolerans..

Eftersom att Emilia tycker att all form av sprutor och nålar är fruktansvärda så har vi förberett henne riktigt ordentligt i en veckas tid.. Hon har fått fråga och undra hur det går till..
Jag hat ritat hur man tar ett blodprov i armen, tydligt visat att nålen bara används en mycket mycket liten stund.. Vi har kollat på narkoswebben.se som är riktigt bra för barn som ska besöka sjukhus och ta prover eller opereras! Rekommenderas varmt!!

Men trots våra förberedelser så fick Emilia riktig panik när det väl var dags.. Sköterskorna bestämde sig ganska snabbt att ta blodet från fingret istället.. Vilket resulterade i rena rama blodbadet.. Nästan! Emilia vevade med armarna och skrek... Minnena från förra gången då hon tuppade av gjorde sig påminda..
Tack och lov så var det över på några minuter!

Det är galet hur hjälplös man känner sig när det kommer till ens egna barn..

Fick med mig tipset om att köpa hem en doktorsväska och leka doktor med henne så hon får bearbeta det här på ett lugnt sätt. Jag ska leda leken, och få henne att prata om det som är jobbigt..

Nu.. Sova, i morgon.. Jobb!


Kroknar

Så lider Januari mot sitt slut.. Tänkt att en hel månad har gått på det nya året!

Och vi har redan hunnit med tre husvisningar och varit med på två budgivningar..
Inte så illa pinkat av en trähäst..

Mindre kul är att vi i vanlig ordning inte räcker till.. och jag går och trampar som en otålig ande och vill bara att det ska bli vår tur snart.. Jag tappar mitt goda humör!
Vi får väl snart se oss om efter något liknande???



Mumma!

Idag introducerade jag bruna bönor för tjejerna.. Emilia skrek rakt ut, Linnea lovade att smaka.. Vilket Emilia också fick göra..

Till min förvåning så var det Nea som nästan blev grön i ansiktet och vägrade äta mer (vilket hon såklart slapp göra.. ) Medans Millan mmmm:ade och tog en till portion..

Jag älskar bruna bönor! Erkänner att det inte ser så trevligt ut, men gott är det!


Hus?

Ja.. hur blir det nu då?
Har inte berättat för er..
Nä.. det går inge vidare faktiskt.. Vi har ju varit med på fyra budgivningar sen vi började vår jakt.. men det är ALLTID någon som drar det längsta stråt..
Men skam den som ger sig.. En vacker dag är det våran tur.. (undra hur många gånger jag sagt den meningen till mig själv.. Egentligen har jag lust att kasta hela Hemnet i soptunnan och ge upp drömmen om ett hus och en egen liten trädgård.. Jag är less!!!)
såå.. nu känns det lite bättre..
Vi ska faktiskt på en visning redan nu i helgen.. och blir det inget där så funderar jag på att gå och knacka dörr i attraktiva områden och kanske hota en och annan att flytta.. skrämma dom lite?
Fick ett tips idag.. tyckte det lär lite kul (sadisktisk)
Så lagom till alla hjärtans dag.. eller mors dag.. så kunde man lägga ett glatt litet kort i brevlådan och skriva "Grattis på mors-dag.. /din hemliga dotter.. " Eller nåt liknande
tadaaa.. och ett hus kommer ut på markanden? Inte?.. nähäpp..

Vackert

Står och väntar på att tiden ska bli tillräckligt så vi kan knata iväg till förskola och jobb.. Medans tjejerna sitter och ritar så står jag och beundrar en teckning som Emilia gjort på förskolan!
Jag blir så lycklig av att se vad hon åstadkommer varje dag!

Ska såklart inte glömma nämna att minstingen förundrar sin mamma hela tiden också!!


Sjukling.. Igen

Jag inser nu vilken otrolig tur vi haft under barnens första år.. Dom har verkligen hållit sig friska.

Våra vab-dagar har ungefär legat på 2-3 gånger per år!!
Men nu verkar verkligheten komma ifatt oss..
Emilia vaknade inatt, hade ont i kroppen och med en temp på nästan 40 grader..
Igår fick hon sista vaccinsprutan på BVC så det är mycket möjligt att det är på grund av det. . Men hur som haver så är vi hemma idag..

nu måste jag lära mig att vara hemma.. Så mycket som vi har vabbat det senaste halvåret, har vi aldrig gjort tidigare..blä

Men det är ju något som kommer med föräldraskapet och det är bara gilla läget.. Barn blir sjuka..


Helg!

Med tanke på inlägget nedan så kan jag väl erkänna att min humor inte är den bästa.. men jag skrattade så jag nästan pinka på mig.. japp.. åt mitt egna skämt!

Tjejerna är med mormor och morfar på fyris i uppsala och badar! Härligt för dom att få bli lite extra bortskämda ibland..
Själv passade jag på att övningsköra lite i vårt härliga vinterland! Fick nästan nippran när vi åkte ut på landet.. smala landsvägar, halt och dessutom möten med andra bilar. . Men det är bara ta tjuren vid hornen och lära sig hantera skiten. . Övade lite extra på att hitta det dära dragläget i uppförsbacke.. inte det lättaste på en hal grusväg.. men tillslut så fixade jag även det.. Jag äääär såååå duktig!
Helt ärliglt, så har det inte varit en bra övningskörningsvecka.. eller kanske, det beror väl på hur man ser på saker och ting.. Jag kände flera gånger att jag bara blev sämre och sämre.. tappade liksom fokus och fick hjärnsläpp bakom ratten.. läskigt.. Men det är bara "göra om och göra rätt" som en del säger

Nu inväntar vi våra små flickor så jag får mysa lite med dom innan jag drar iväg på något riktigt skojsigt! Återkommer med det..



Humor

We got three cocks in the kitchen!


Har lämnat mina favorittjejer på förskolan och tagit en promenad till Anne-Sofie och hennes Tassimo.. Snart åker vi mot en ny arbetsdag! Tjo och hej


helvetesjävlaskitdag!

Jomenvisst surru surru!
Idag har vi en SÅN dag!
Började redan igår kväll då jag inte kunde somna.. ni vet så att man bara ligger och snurrar runt och aldrig hittar den där sköna sovställningen..
Sen började jag drömma helgalna drömmar! Min chef hade annordnat matätartävling.. med falukorv!!! ?!
Upp tidigt för att hinna iväg till läkarmottagningen för Emilia.. lite problem som jag väljer att inte skriva ut här.. Och efter att ha kollat och haft sig så kommer man inte fram till något.. förutom att Emilia har jättestora halsmandlar? Tog halsprov som inte visade någonting, och jag ska numera hålla kolla på henne om hon har andingsuppehåll på nätterna..
Sen hann vi gå igenom hennes celiaki lite, och vi ska tillbaka om två veckor för att ta blodprov för att se om allt är som det ska...
Bra bra.. färdig där, och vidare över gatan till kommunhuset för att lämna in papper inför skolvalet.. och lite annat tjaffs..
färdig där, och vidare mot förskolan! jippiiiii.. dom är ute när vi kommer! Emilias favorit.. eller inte! Hon hatar när dom är ute på en gång..eller ska gå ut direkt när vi kommer.. Så jag vet, redan i förväg att det kommer bli en jobbig lämning.. och inte nog med det så har dom varit hemma en längre tid, och bara det ger ju inte goda förutsättningar!
Som pricken över i:et så är den 1 pedagog från tjejernas avdelningen.. och typ hundra vikarier som bara står rakt upp och ner och inte fattar vad dom ska göra.. Så jag står där, försöker locka tjejerna med några ispölar, lite snö? "ska ni inte gå och kolla vad dom gör där bort?" Inget hjälper.. det är bara mamma som duger.. Vikarierna står fortfarande bara och stirrar.. som ett gäng fån! Inombords har jag lust att ställa till en scen! Ifrågasätta deras val av yrke, och bara skälla på dom.. men det hade ju inte gjort saken bättre.
Tillslut kommer "våran" pedagog, omfamnar tjejerna..så jag kan gå.. Emilias gråt hörs hela vägen hem..
Nu sitter jag här.. med en tebalja fast med kaffe i.. och försöker infinna lugnet innan jag åker till jobbet.

Smart!

Pedanten har lyckats igen!
Jag började faktiskt undra vart skarvsladden i barnens rum hade tagit vägen.. Men idag hittade jag den! Uppsatt med en kattstrypare under linneas säng!

Han är så smart att jag nästan blir tårögd!


Friskförklarade?

Idag är vi piggare! Så pigga att jag orkat storrengöra badrummet!
Att gnugga bort kalk från ett 40 års gammal badrumsgolv var inte det lättaste! Men jag hade proffs hjälp.. Linnea stod och torkade rent i badkaret, och jag låg under badkaret.. Nu är det fint.. Så fint det kan bli iallafall!

Efter en välbehövlig dusch gick jag in i tjejernas rum och ja.. Ni ser ju själva! Orkar man vandalisera ett rum sådär.. Så orkar man gå till förskolan i morgon!
Visst, dom låter fortfarande förkylda.. Men man måste väl ändå gå på barnens allmäntillstånd?


Mysigt

Idag har vi mysardag.. Tjejerna sitter och läser böcker.. Och jag sitter bredvid och bara njuter av vilka fina barn som jag och min man lyckats få till! Vi är lyckligt lottade!

Vi får se om vi piggnar till på eftermiddagen så vi kan gå ut.. Än så länge har jag inte fått av mig min pyamas!


Sunday

Så var denna vecka slut.. Avslutade med en jobbhelg, men det gjorde ingenting.. Har ju världens bästa jobb såatteeee !

Förkylningen härjar här hemma också.. Linnea i fredags, Emilia snörvlade i lördags när jag kom hem (typiskt, hon som var på kalas., säkert smittat hela bunten) och jag börjar idag, söndag, att täppa igen.. Är faktiskt ganska sänkt, om jag får säga så..
Det verkar ibland som att det är något fult att säga att man inte är riktigt okej.. Man får inte klaga eller gnälla.. Man ska le och vara glad och inte nämna ordet hängig.. För då tycker man bara synd om sig själv.. Eller?

För övrigt så är allt bra.. Övningskör ju så fort tillfälle ges... Vilket är såå kul :) märker ju själv hur man förbättras.. Även om jag har en bit kvar..


Lägger upp en bild jag tog från jobbet.. Vi gjorde rotgrönsaker, och jag tyckte det var så vackra färger


Dagbok torsdag

Har precis slängt mig i soffan bredvid en liten förkyld Linnea!

Idag var vi lediga och passade på att ta oss till andra sidan Stockholm och hälsa på Jenny och lilla Walter.. (ni vet hunden som vi passade i september förra året)
Två timmar tog det från dörr till dörr, men det var det värt! Jenny är min äldsta vän och vi ses alldeles för lite!
Dessutom fick vi träffa en annan gammal vän till mig, Alek och hennes 3 månaders flicka Love <3 sååå söt och med dom ljusblåaste bebisögon jag sett..
Tjejerna var överlyckliga över att träffa Walter igen, och jag tror han också var glad att se oss!
Jenny bjöd på mumsig lax till lunch.. Inte så komplicerad heller, sånt gillar jag gott och enkelt :)
Sen var det dags att åka hem, eftersom det tar sin lilla tid!

Gräddade lite pannkakor och fick farbror Anders på besök.. Trevligt!

Och nu ligger vi som sagt i soffan. . trötta och smått sega.. Ska väl ta och förflytta oss till sängen strax..


Tid är pengar

Att vara två heltidsarbetande småbarnsföräldrar är ett pussel! Det gäller att ta tillvara på tiden som ges..

När tjejerna badar och jag sitter badvakt så hinner man alltid med en hel del viktiga saker!
Som att blogga till exempel.. Bajsa! (ja, man får ju ändå aldrig skita ifred så man kan lika gärna passa på medans ungarna badar)
Städa badrummet! Sortera bland alla krämer som man köper hem mot allt från rynkor till påsar under ögonen, som man använder 2 dagar och sen har man glömt bort dom.. Och när man kommer på dom igen har dom antagligen blivit gamla!!


Morgonstund

Här sitter vi, kl 6:16 och leker med Barbies!
Livet är underbart ibland..

Minus är att katterna hade världsmaraton nu på morgonen.. Och våran säng var typ hindret nr one!! Jag hade väldigt onda tankar om våra katter...


Sova

Okej.. Nu är det dags för allvar igen!
I morgon börjar verkligheten.. Tjejernas ryggsäckar är packade, kläder framplockade och dom somnade dessutom innan kl 20! Wiihuu

Nu är det bara jag själv som ska somna i tid, sova bra och sen kommer allt gå som en dans!


Bara för att

Bara för att...

förbereda sig mentalt?

Visst är det väl så, att när man planerar för att köra diet eller sluta med godis, dra ner på kaffet eller ja.. vad som hellst egentligen.. Så måste man nästan (säkert omedvetet) trycka i sig i, för att kompensera för allt man kommer gå miste om i framtiden.. visst! Säg att ni är likadana..

Igår när vi köpte hem lite lördagsgodis.. så fick jag nästan hjärtstop när jag såg hur mycket vi köpt för.. 100:- ?? Vaaa?? Och det bästa var att när den chocken lagt sig.. så insåg jag lite senare på kvällen att vi faktiskt tryckt i oss hela skiten! What? Det händer nästan aldrig här hemma.. tjejerna har alltid godis kvar i sina påsar som slängs på söndagen.. och samma gäller oss.. och om vi inte slänger godiset så räcker det alltid till typ torsdagen veckan därpå.
Men inte igår.. vi satt som en hög geleklumpar i soffan.. och jag lovar att det inte bara var jag som mådde illa..
Ungefär 3 veckor kvar tills vi sätter igång.. Så då hinner vi rensa bort allt som vi inte ska ha.. och köpa hem massa bra saker!
Ska testa baka ett Lchf bröd.. gjort på keso? Ska bli spännande.. och det bästa med det (om det blir bra) är att Emilia också kommer kunna äta det..! Lchf = inget vetemjöl.. woohoo
passade på att äta lite hemgjorda hamburgare..


käkade rostbröd med nutella på!! nomnomnom.. blir bye bye sen!



ute

Passade på att ta oss en promenad ute i det härliga vädret medans vi väntade på att tvättmaskinerna skulle bli klara..
Vi riktade in oss mot en lekplats, men i vanlig ordning kommer vi aldrig så långt.
Och det är det som är så mysigt med små barn.. dom hittar alltid massa saker på vägen.. lite frostade löv, en pöl som blivit till is.. en backe blir plötsligt en rutshkana.. Det gäller att låta barnen utfoska och leka med det som deras ögon ser.. ta sig tid att bara vara...
helt plötsligt la dom sig ner.. båda två..





huliganmamma?
fin balans
här tog Emilias humör slut.. det blir lätt så när man är fem och det inte går som man vill. . Hon blev jättesur för att hon inte klarade av att gå balansgång på stubbarna.. så sur att hon inte skulle följa med oss hem..
Och vad gör man?
Jo, man säger såklart.. sitt här du, men vi går hem nu.. för man vet ju att dom kommer efter..
sagt var gjort och vi började gå.. och man nästan vred huvudet ur led för att kolla så att hon verkligen följde med oss.. Vilket hon inte gjorde..
Vi gick runt bakom ett hörn för att gömma oss, och när Micke tittade efter henne.. var hon borta! Ni anar inte vilken smärta det kom i mig.. Det var som att någon slet hjärtat ur mig..
Tur att vi klätt våra barn i mycket färgglada kläder.. Emilia hade gått åt andra hållet, och gömt sig bakom en sten! och hennes overall lös ganska fint bakom allt grått och vitt..

Sen gick vi hem.. men jag kommer ALDRIG låta henne sitt kvar någon gång.. hur sur hon än är.. Hemska saker händer så fort, och det finns mycket sjuka människor ibland oss.. (ja, jag vet att jag låter lite halvstörd nu.. men så är det.. när det kommer tills ens barn så är man inte naiv)






Slöardag?

Söndag.. Sista dagen av min semester.

10 dagar har gått och det har varit en perfekt start på det nya året. Tjejerna har givit mig sovmorgon till 8:00 varje dag! Helt otroligt när jag tänker efter..
Och vi har inte haft några som helst måsten.. Bara tagit dagen som den kommer, jag har inte ens tvättat en endaste maskin den här veckan (varpå vi har ett klädberg som ska tas hand om idag) tvättstugan, here we come!


Linneas önskelista

Linnea, mitt lilla hjärta, vilden nummer ett här hemma. . Fyller fyra år snart!

Tänkt att för fyra år sen så stånkade jag runt med en kanonkula på magen och en liten ettårig Emilia på höften.. Härlig tid.. Och jag saknar faktiskt just att vara gravid.. Nog om det..

Idag berättade Linnea vad hon önskar sig i present.. Så här har ni, alla våra nära och kära. .

- Barbie (som om dom inte hade nog, men jag vet hur det var.. Man vill ha måååånga)

- studsboll

- sminkdocka

- en bok, som man kan läsa

- svart målarfärg

- trummor (får hon av oss.. Ja, jag vet.. vi är galna! Men vad gör man inte för sina barn)

- trollerilåda

- en egen toalett.. ??!?

- baddräkt

- en ny monsterbarbie.. Den gröna?


Kallt

Idag är det kallt och härligt.. Men vi har nog blivit lite bortskämda men värmen, för idag frös jag häcken av mig! -3 grader liksom.. Hur ska detta sluta!

Ska åka och köpa lördagsgodis nu!


Återintagit sovrummet..

Fick fnatt och tog tillbaka sovrummet..
Mickes fina sovrum..


Mitt sovrum.. tadaa

vilket skulle ni valt? Ärligt!

Bokmalar

Jag och min man är periodare, när det gäller böcker.. Och sätter vi väl igång så är vi fast..
Lite mysigt om jag får säga det själv..

Mannen läser bara biografier av rockstjärnor..
Jag läser allt möjligt.. Har till och med tagit min gamla "medicinsk grundkurs" och gosat ner mig under en filt. .


Lek o bus och fluffpannkaka

Hemma igen efter en heldag med moster Rebecka.
Fråga mig inte vart från jag fick den dumma idén att vi skulle åka till Lek o Bus.. under jullovet, när precis allaandrajävlarvardär.. men så får man ju inte säga.
Tjejerna jublade högt när jag berättade att vi skulle åka dit, och vi hade ju faktiskt kul där. Trots allt folk, barnskrik och svettiga pappor! Men det är kul.. jag ser faktiskt hellre en svettig pappa som leker med sina barn, än någon som slår sig ner på en stol och låter barnen leka själva.
Barn tycker det är KUL när vuxna är med och leker, och vem vill inte vara en närvarande förälder? Det ska vi nog inte gå in på.. kommer inte kunna sluta skriva då.
Efter lek o bus fortsatte vi göra som alla andra i stockholms norrort.. åkte till IKEA! Jomenvisst.. vi fortsatte i samma anda. Tog lite fika först bara, laddade batterierna för att stånka oss in bland folkvimmlet. (så farligt var det faktiskt inte)
Moster skulle köpa lite saker till bebben i magen, men gick tomhänt därifrån.. tur att hon har god tid på sig.
Själv fyndade jag en liten grön matta till tjejernas "bio-hörna" för 49:-
Väl hemma slängdes det ihop en fluffpannkaka!
..som jag alltid misslyckas med.. den blir alltid för tunn och bränd.. och så går det så lång tid mellan gångerna att jag glömmer bort att jag måste göra en dubbelsats för att det ska bli bra.
Fluffpannkaka med böldpest.. smaklig måltid!

Katrin Zytomierska

Säg vad ni vill om denna kvinna, men jag nästintill avgudar henne.
Delar kanske inte alla hennes meningar, men hon är så klockren att jag nästan blir tårögd.. Hade jag en tiondel av hennes skinn på näsan så vore jag lycklig. .

eller nja.. tog i lite väl kanske, men ni förstår vad jag menar?
Hon är grym helt enkelt, härligt ärlig och rå!

Har hela veckan väntat på att hennes bok ska dimpa ner i brevlådan, och idag kom den! woohoo.. har redan hunnit igenom halva boken och jag bara längtar efter att få sätta igång..
Det är lchf jag pratar om.. och jag borde kanske förtydliga det redan från början.. Jag gör det inte för att banta..
Jag har ju liksom ingen anledning till att banta.. jag är ju redan smal.
Men däremot så tror jag att man mår lite bättre med denna livsstil.. och vad jag mest ser fram emot är ett liv utan socker..
Den 1 februari sätter jag igång.. Får se om jag får med mig maken..
Dags att bli smal, LCHF på mitt sätt - Katrin Zytomierska

Utslag

... na... Utslagna! Hehe

Tjejerna somnade utan trams och skippade till och med "hålla handen grejen" ikväll..

Varför?

För att vi var iväg på en mycket trevlig middag hos min mormor och morfar, eller Barbro och Moffen som vi säger..
Min kusin Sandra och hennes Joel (och våran egna Flynn Rider.. Från trassel.. Dom är jättelika.. eller lite iallafall.. ) och en av mina bröder var också med.

Mormor bjöd på en jättegod ugnsbakad lax, helt nya smaker med senap och kummin tror jag det var och massa annat gott.. Mumma!

När vi slukat i oss efterrätten fick tjejerna värsta sortens sockerkick! Jag skojar inte när jag säger att dom nästan studsade upp och ner värre än en bumbibjörn!! Dessvärre drabbades även jag och Joel av det också! Det blev lek med tjejerna, monsterleken.. En blandning av kurragömma och skrämsellek.. Hehe.. Övriga vuxna hamnade i matkoma i soffan som man normalt gör!

Lite kaffe på det och sen bar det av hemåt!

Nu är det sängen som kallar, jag är uppe på övertid... 22:35!!


Hundis

Hundis är Linneas käraste ägodel.. Han ligger alltid tätt intill henne när det är sovdags..
Men under en längre tid så har hundis mått lite dåligt, hans mage har krånglat och tillslut så sprack den..
Nu ligger han på operationsbordet, och vi har mycket goda förhoppningar om att allt kommer gå bra!


Badvakt!


På sofflocket

Har precis kommit in efter att ha vädrat lungorna i vårt vackra vinterväder!

Lekt i lekparken och rört lite på oss.. En favorit just nu är "kom alla mina små kycklingar"
Den lessnar dom aldrig på..

Nu inväntar vi pappan som snart är på väg hem från jobbet (vilket påminde mig om att jag strax måste kliva upp ur den här varma och gosiga soffan och köra lite panikröjj innan han kliver innanför dörren.. Vet inte hur jag lyckas, men det ser alltid ut som ett bombnedslag när jag är hemma om dagarna) men brukar alltid hinna få undan det värsta innan kl 16. . Hehe


Kort

Och medans jag och Linnea fixar lunchen, så har Emilia ritat kort till hela familjen.. Och skrivit allas namn utan hjälp!!


Laga lunch!

Har världens bästa hjälpreda i köket!


Google

Visst är det inte bara jag som är lite smått (helt fanatiskt gigantiskt) beroende av google!

Allt finns där! Och med en Iphone slänger man snabbt upp minsta lilla fundering! Jag googlar ord som jag inte kan stava ordentligt med (nej, jag är inte världsproffs på stavning)
Tips på maträtter och recept!
Och nu till själva grejen.. letade efter tips på att få en fyraåring att somna.. Hittade då en blogg där nån tipsade om att stå brevid och hålla handen.. Testade, och gissa vems fyraåring som somnade efter 10 minuter? Kl 20 sov hon!! Woohooo

Älskade googel.. !!!

Nu hoppar jag i säng, för i morgon blir det garanterat ingen sovmorgon!


sömnproblem?

Nej, inte jag.. jag somnar som en klubbad säl så fort jag lägger huvudet på kudden.
Men Linnea har tappat allt som har med rutiner att göra.. ända sen julafton. Hon är inte längre trött på kvällarna och kan lätt hålla sig vaken fram till efter 21..
Visst.. jag klagar inte över att hon också sover längre på mornarna, vilket ger mig sovmorgon till 8!!
Men det kanske inte är så där jättebra när vi ska tillbaka till vanliga rutiner om en vecka.
Så hur ska man göra?
Vi håller fortfarande våra kvällsrutiner med bad och nattsaga.. Men när det är gjort, och dom ligger i sina sänger så tassar hon upp minst sjuttielva gånger innan hon tillslut somnar.
Igår kväll gick hon upp för 5:e gånger för att kissa.. efter några minuter går jag för att titta till henne och ser hur hon står och torkar rent med ett papper kring handfatet.. "det var blött här mamma"
Jag skulle lätt kunna lägga mig brevid henne, bara för att få henne att somna i normal tid.. men då är jag rädd att vi får börja om helt från början med att hon ska somna själv..
Ibland önskar jag att jag var en sån där supermorsa.. som vet exakt vad man ska göra vid alla tillfällen..

fixat och donat

Idag har vi haft en riktig mysdag!
Till en början iallafall.. sen fick jag något fnatt och började tokröjja! Det är en sån skön känsla att få ordna upp saker och ting.. som att rensa tjejernas skrivbord (som flitigt används och varje dag ligger det 29 nya teckningar där) och har man börjat någonstans så är det lätt att bara fortsätta.. och min make (pedant nummer ett) hakade på med glädje!
Vi fixade iordning tjejernas rum, la undan lite leksaker som inte används så mycket just nu, rensade bort julen.. upp med fina gardiner!
Allt känns så rent när man fått undan allt julpynt tycker jag! Älskar att få upp pyntet.. men det är minst lika kul att få ner det igen!
Imorgon tar jag resten av lägenheten.. får säkert hjälp av mina flickor också!
Deras egna biohörna.. (som man inte kan kolla på tv på.. utan bara film)


julen är väck!


den här hörnan är inte klar än.. och den retar gallfeber på mig! Ser ut som på ett barnsjukhus där man ställt in ett par stolar, slängt på en filt och tror att man gjort något mysigt! pah.. nej nej nej... men jag ska nog hitta på nåt kul!



2012

Första dagen på året är snart slut..

Nyårsafton firade vi stillsammt hemma, bara lilla familjen.. Åt god mat och spelade spel och mös!
Tjejerna hade fullt upp med att hålla sig vakna.. De ville ju så gärna se raketerna vid tolvslaget!
Emilia somnade 22 i soffan.. och Linnea somnade i mitt knä kl 23.. Sen var det totalt omöjligt att väcka dom små liven..

Jag fick skåla in det nya året med min make och det var fantastisk många lyckolyktor som flög runt på himlen. Nästan lite magiskt!


Älskade lilla flicka är nyårsfin!




pappsen var också så fin i fluga och allt



Så vad har då det nya året att bjuda på? Ska bli spännande att se.. Jag är förväntansfull!

♥ I Maj kommer våran lilla kusin till världen
♥ Emilia kommer börja förskoleklass till hösten
♥ Förhoppningsvis blir vi med hus detta år
♥ och kanske.. så fixar jag körkortet! 

Mitt nyårslöfte detta år (och detta är välplanerat vill jag lova)
Jag ska bli mer ordningsam.. planering och jag kommer bli bästa vänner!
Jag ska ha ALLT under kontroll.. Jag ska inte längre stå där samma dag och upptäcka att det är planeringsdag och förskolan är stängd, eller hoppsan.. fyllde hon år idag?
2011 var ett underbart år, och samtidigt det mest stressade året någonsin.. och jag upptäckte ju själv att jag inte fixade stressen.. jag fixade inte att inte ha kontroll på vad som hände.. för det hade jag tillslut inte.

Men nu så.. Har påbörjat matlistan för hela januari (jepp.. jag går ALL IN)


Lite fler bilder från vår Nyårafton!




röda naglar.. dagen till  ära!


halva familjen.. Det ÄR inte lätt att få ett kort på hela familjen samtidigt!




syskonkärlek?

Stellan blev livrädd när han såg mig så här.. reste ragg och drog iväg som en avlöning!
(jepp.. jag böt om till myskläder INNAN tolvslaget.. fördelen med att fira hemma, själva)




2011 i mobilen

Bilder från mobilen 2011..
GOTT NYTT ÅR


RSS 2.0