Takida och laktosfritt???

Det var en tid sen jag uppdaterade här och mycket kul och spännande har hänt sedan dess!!

Kan börja med den gladaste nyheten (om någon av någon anledning missat det) Jag har fått ett vikariat på KS som gäller ett år!! Det blir på Thoraxkliniken där jag utförde min praktik! Det är nästan för bra för att vara sant, jag blir nästan lite osäker.. tänk om jag har drömt det här! Snacka om pinsamt..
Nä, jag har ett vittne, min lillasyster var här när chefen ringde och gav mig det glada beskedet! Hon kan intyga om mina stuttsar jag gjorde i köket efter jag lagt på luren.

I fredags hade jag min bästaste vän över på middag. Det var urmysigt och vi tillverkade lövbiff med klyftpotatis och beasås. Mumms!! Pratade om allt mellan himel och jord, som vanligt, lyssnade på bra musik och bara var! Jättetrevligt verkligen och jag hoppas vi gör om det snart!!

Lördagen bestod av TAKIDA!!! Jag och Micke och ett gäng andra riktigt goa människor åt lite pizza tillsammans för att sen åka iväg till hovet. Eftersom jag hade lillasyster med mig (som förvisso är 15, men ni vet, en lillasyster är ALLTID en lillasyster) så hoppade vi över alkoholen och bänkade oss i stället med lite cola och en varsin påse chips..Mycket bra!
Konserten drog igång och det var bra drag! Snacka om att den mannen kan sjunga!!
Nu är det ju faktiskt så att jag precis varit på min första konsert, Green Day, och ingenting kan mäta sig med den upplevelsen. Så jag tänker inte ens jämföra dessa två band.
Det var iallfall hur bra som hellst!

I söndags, igår, hämtade vi hem våra brudar som varit hela helgen hos farmor och farfar. Dom hade haft en jättemysig helg och bakat bullar och lekt och grillat korv.
Emilia ville inte sova i sin säng igårkväll.. och det gjorde mig inte så mycket. Det var ju så gossigt att ha henne brevid sig när hon varit borta så länge! Linnea kom dessutom intraskades runt 2 tiden så då var jag världens nöjdaste mamma!

Emilia har haft en ganska uppblåst mage en längre tid, vi har egentligen inte reagerat så mycekt på det. Små barn kan ju ha lite putmage, men nu har hon börjat saga att hon har ont i magen. Så jag ringde bvc och vi ska nu prova två veckor med låglaktos eller laktosfritt. Till en början så ska vi bara ändra mjölken och yoghurten så får vi se hur det blir. Och jag mitt arsle gav mig ut i laktosdjungeln igår.. köpte på mig 5 liter svindyr laktosfri mjölk som vi ska ha hemma.. och till middagen börjar jag läsa på förpackningen och ser att det står (utmärkt till kaffet och matlagning, för dricksmjölk rekomenderar vi vår vanliga mellanmjölk) KUL.. vad är det vi har hemma då? Grädde????


Linda


Mikaela, Tess lillasyster.. med.. eumh.. whiskey? (jo hon dricker lagligt)


Tess gör ett tappert försök att få med så mycket som möjligt på kortet


Danne provkör massagetjofräsen.. (grymt skönt kan jag säga)


Sanna


Sannas man Chistoffer


Mina gullungar!!! Syskonkärlek eller vad?

Mina barn!!

Nu på morgonen har vi haft "möte" på förskolan. Heter det så? Sak samma.
Och jag gick därifrån och ville bara gråta.. av lycka såklart! Jag blir så stolt över tjejerna! Dom är så otroligt duktiga och framåt och att andra också ser det gör mig stolt som en tupp!
Linnea hade sitt möte förra veckan och hon fick lika mycket beröm som Emilia. Tänk att jag har lyckats med två sånna otroliga tjejer.
Emilia håller på att lära sig skriva bokstäver, och är inte ens tre år! Linnea är helt otrolig på det mesta hon gör och det är lätt att glöma bort att hon faktiskt bara är 1 år och 10 månader.
Stolt stolt stolt.. mitt hjärta bankar!!

Lite nya bilder på mina töser!


Mina fina fina tjejer!


Maskeraddags!!


Emilia delar med sig av sin prinsessklänning..


Tjejerna skriver med bokstäverna


"baka baka lite kaka"


Emilia lider av "pappasyndrom" och gillar inte att vara kladdig


Man får se ut så här när man bakar


Linnea tycker det är jättekul att cykla


Emilia cyklar på sin "fyrhjuling"

Helgen

Jaa.. tiden går fort när man har kul!

I fredags var det mys med familjen och min lillasyster var också med. Det blev ost och kex och Idol!!
Man var ju något slut efter en femdagarsvecka så både jag och Micke somnade strax efter 10.. (lillesyster  hade gått hem)

Sen vart det lördag och då passade vi på att baka lite chokladbollar och tog med dom till sigtuna och farmor och farfar. Var där en stund och Emilia passade på att sparkcykla och Linnea körde bil.

Mickes pappa kollade lite på våran bil som låtit mer som en ångbåt den senaste tiden och upptäckte att kul-lagret (vad det nu är???) var helt slut och satt löst. Vid längre streckor kunde visst bilen bara tvärnita om det ville sig illa.
Kuuuuuul!!! Vad kommer härnäst?? Jag skulle inte bli förvånad om hela motorn rasade ner i backen en vacker dag.

På kvällningen efter barnen lagt sig traskade jag över till en  väns vän och drack två glas vin. Vi pratade massor (mest om förskolor av någon anledning.. en och annan bajsblöja kom väl också med.. lustigt hur det kan låta när tre mammor är i farten)
Som sagt, två glas senare gick jag hem till min gubbe som hade suttit och läst en bok hela kvällen. hehe.. min gamla gubbe.

Idag söndag var vi uppe kl 6 hela familjen.. vilken sovmorgon va? Men uppe var vi och strax innan 10 gick jag ut med tjejerna, hade lovat att dom skulle få cykla. Och cykla blev det vill jag lova.. båda trampade på som om de hade eld i baken!
Micke åkte ungefär samtidigt till uppsala för att köpa lite grejer till bilen och han har varit borta sen dess.. hehe var nog lite större jobb än vad man trott från början.

Emilia ligger däckad i soffan.. kl 17.. och linnea sitter i mitt knä och är rätt trött hon med..

I morgon är det praktik igen.. upp kl 05:99 :)

Torsdagen den 19 November.. en dag att minnas

Idag har jag sett en lunga fyllas med luft, för att sen tömmas igen.. Idag har jag sett ett hjärta slå!
Idag var den bästaste dagen i mitt liv, för det här året.. Idag har jag sett min första operation!!!

Jag blir helt lyrisk bara av att tänka tillbaka på dagen som gått.
Kirurgen började med ett fint snitt över bröstkorgen, han använde en elektrisk kniv som nästan "lödde" huden, säkert mycket fördelar med det.
Eftersom jag stod vid patientens huvudända så såg jag allt mycket klart, och kände dessutom ganska mycket lukt. Men eftersom jag faktiskt har en industriutbildning i bakgrunden med en del svetsande så tyckte jag mer att operationslukten påminde om en verkstad.

Själva operationen handlade om att byta en aortaklaff som var igenkalkad och nästintill slut. Kirurgen utförde också en by-pass. Alltihop var så maffigt och det kändes helt magiskt!

Kan ju erkänna att jag blev lite paff när man drog fram värsta sortens "motorsåg" och sågade upp bröstbenet. Allt gick så snabbt, så jag hann väl bara spänna upp ögonen och sen var det klart.
Strax därefter fick jag se.. ena lungan.. och hjärtat! Åh.. jag blir alldeles rörd!

ca 4 timmar tog allt och under den tiden stog jag på en pall. Efter tre timmar hade mina lilltår domnat bort.. och min nacke var något så grymt stel eftersom jag fick titta ner hela tiden. Dessutom var det svinkallt där inne (för att microorganismer inte ska trivas, om jag inte minns fel)
Men allt det där låtsades jag inte om.. jag ville ju inte missa något!!

Kan säga att jag fortfarande har ont i mina fossingar, och att jag nu ska krypa ner i sängen och vila upp mig. Kl 05:00 ringer klockan!


I morgon...

Javisst.. i morgon är det den 17:e november.. vilket betyder att det är exakt en månad kvar tills jag fyller 25!
(man blir faktiskt så  här när man har en lite tjej hemma som pratar om sitt kalas hela dagarna)
(nej, jag var absolut inte så här födelsedagsfixerad innan jag blev mamma)


Idag när jag åkte tågen hem från praktiken blev jag sjukt åksjuk.. av ett tåg!! Och då satt jag tillochmed åt rätt håll. Får göra som min kära vän sa till mig och köpa lite åksjuketabletter.. fy, mår illa bara jag tänker på det.. eller var det datastolen som gungade lite..

I morgon ska jag lunch med min faster och lillasyster! Mysigt :) Sen bär det av mot praktiken igen.

Fortsätter.. brum tut brum tut

Idag har jag övningskört igen och kan numera bocka av:

"få motorstopp med en miljon bilar bakom mig"

"lägga i backen men åka framåt"

"titta mer på hastighetsmätaren än på vägen"

Det här kommer gå lysande, tror ni inte?

Idag har vi varit barnvakt åt My och Philip och jag kan lova att barnen har lekt.. och lekt och lekt och lekt! Vi provade alltså på livet som 4 barnsförälder och det var faktiskt urmysigt. Barn har så otroligt mycket glädje av varandra, och jag är helt säker på att de bra stunderna överväger de jobbiga.
(men nej, vi ska inte ha fler barn.. inte just nu iallfall)

Ikväll blir det plugg, och sen sova.. i morgon är det "vardag" igen och med det praktik! :)

"Hallååå hallååå.. det är lördag idaaaa!!"

Lördag och SOVMORGON!!!! Jag är absolut en morgonmänniska och har i hela mitt liv praktiskt taget flygit upp ur sängen när jag vaknat.. men den senaste tiden har jag bara haft lust att dunka väckarklockan i väggen när den ringer!! Man är ju som en zombi halva vägen till KS.. sen vaknar man upp och undrar hur man hamnade där.. ungefär!

Idag är det Emiliadagen, och jag och Linnea har tillverkat en sockerkaka som vi ska mums på idag. När jag försökte förklara för Emilia att det var hennes dag, hennes namnsdag sken hon upp och skrek..
"HURRA, jag fyller tre år idag!!!! Vi ska äta tårta!!!!"
När jag förklarade för henne att det var november så förstod hon.. hon fyller ju år i december! hehe

Ikväll blir det jobb för min del.. är ju inte helt fel att få in lite stålar till december! Ska bli kul faktiskt, jag har inte varit på det jobbet sen i somras ungefär. Mycket kul :)


Goddagens

Shit vad tiden flyger fram.. torsdag redan och jag har knappt något minne av tidigare dagar har passerat!

Praktiserar som vanligt, idag hann jag också hämta barnen tillsammans med Micke. . händer inte ofta vill jag lova. Fick ett par timmar tillsammans med tjejerna innan dom skulle sova! Åååh vad jag saknar dom, man har ju knappt något tid alls med sina barn när man jobbar! Fy.. me dont like.. jag vill kramas med mina barn jämt!

Mitt fördjupningsarbete om akut lymfatisk leukemi, ALL, har väl också påverkat en del. Man SKA verkligen vara tacksam för varje dag man får vara med sina friska barn!

Har suttit och pluggat nu på kvällen och fick in ett tema som skulle vara inne igår! Inte likt mig att lämna in sent, men men.. så är livet ibland, jag prioriterade att gå och lägga mig kl 22 och vara utvilad till min praktik.

I morgon är det fredag.. "då är det FREEEDAGSMYYYYS, om det så är det sista jag GÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR"


Svårt..

Kan omöjligen hålla mig borta från min egen blogg..
Det är ju så kul att få skriva av sig lite då och då.. Så jag tycker att vi glömer bort mitt förra inlägg :D

Det har varit en morgon med fullt ös vill jag lova.. att jag är trött som en gnu hjälper inte mycket!

praktiken rullar på och jag älskar det!!! trivs verkligen och känslan av att se en person åka därifrån och faktikt må bra och ha god framtidsutsikt är en enorm kick!
Jag förstår verkligen att personer som arbetar inom sjukvården INTE gör det för pengarna! (även om dom förtjänar guld för jobbet som görs)

Stellan är inlämnad hos vet.. han har spytt upp sin mat i två dagar, och en del förra veckan så nu ska dom röntga honom! Lilla plutten! TACK PETRA FÖR HJÄLPEN IDAG!!!!!


Lägger av..

Bestämmer mig för att lägga ner bloggen på obestämd tid..

Orsak? Whatever..

Kommer ha kvar bloggen eftersom jag mest skrivit till mig själv, som en riktigt dagbok att kunna gå tillbaka till och läsa om åren som gått..
Har ju ändå lyckats blogga i typ 2 år..

Och nej, jag skriver inte så här för att få kommentarer.. som sagt, jag bloggar mest för min egen skull.

Hej så länge!


The End!!

Foto

Har försökt lägga ut tjejernas dagiskort nu på morgonen, men det vill sig inte! Så nu ger jag upp!

Idag är det ingen praktik, men däremot plugg!!
Ska fortsätta och förhoppningsvis blir klar med min fördjupning om leukemi.. Bara ge gärnet!

Micke jobbar till 20 idag.. inventering, så det bli jag och tjejerna ikväll. Bra, då kan jag plugga utan skuldkänslor ;)

Nä, nu sätts det fart!

Min praktik!

Wow wow wow..

Idag går jag på lyckorus! Jag har fått sett min första operation.. eller ja, vet inte riktigt om det ens  kallas operation men ett ingrepp var det iallfall.. en PCI.. ballongvidgning och byte av hjärtklaff!

Man går in genom ljumsken och för in en grej till hjärtat!

Mickes kommentar var ungefär.. Vadå, man kör ju bara upp en pinne, var väl inget speciellt.

Men fatta att man KAN köra upp en pinne genom ljumsken upp till hjärtat!!! Och sen grejsilimojsa med den och poff så är patienten frisk, eller bättre.

Hur som helst så var det helt fantastiskt, kirurger är gudar i mina ögon! Jag vill bli kirurg!
JAAA.. det är det jag ska bli! Kirurg! Självklart är det en lång utbildning men vadå.. jag är 25 och ska jobbar tills jag är minst 65.. 40 år kvar till pension! Så jag hinner nog! Spännande..

Men först ska jag avsluta min undersköterskautbildning..

KS

Sitter hos Linda nu och har precis ätit en supergod lunch.. potatisgratäng, oxkött och god sås.. slurp!

Snart ska vi bege oss mot Solna och Ks.. PRAKTIKEN börjar idag! Det är blandande känslor vill jag lova.. jag är nervös, förväntansfull och.. nervös igen!

Men det går nog bra.. eller hur?

Idag ska vi bara få schema och kolla runt på avdelningen.. och efter det så åker jag vidare och jobbar lite i Sigtuna. Money money.. behövs nu när det snart är födelsedagsmaraton! (december)


RSS 2.0