Chocklad/chili

Har ni någon gång smakat chocklad/Chili-glass? Inte en höjdare måste jag säga.. det blev något helgalet med själva glassupplevelsen! Det blev alldeles varmt i munnen.. blää

Vi fick besök i soffan av Linnea som drömmer hela tiden, sen kunde hon inte somna om så då fick hon vara uppe ikväll.. efter en flaska välling som somnade hon tillslut strax innan 21.

Så det blev inget pluggande ikväll häller! Såå typiskt.. 

Men i morgon är det en ny dag med nya möjligheter, nu ska jag ta hand om min sjuka Micke.. ni ska bara veta så förkyld han är!! Karlar blir så ynkliga då!! Näärå.. jag tycker faktiskt synd om honom, det är verkligen inte kul att vara så förkyld att det gör ont och sen har man näsdiarré!

ZzZzZz..

Nu sussar barnen.. Emilia somnar numera själv på kvällarna.. känns jätteskönt! Hon börjar verkligen bli stor, kan inte fatta det!

Micke sitter och tittar på tv:n och jag läser lite Social Omsorg, man får passa på så fort tiden ges. plugg plugg

Idag när Micke tog en dusch så utbrast han plötsligt

- Det är något fel på det här röret!! Jag badar fast proppen är ur!

hahahahahaha!!!!
Alltså den mannen har verkligen så roliga komentarer hela tiden! hahaha!!! Och ni ska bara veta hur han är på fullerullen, ja en del av er ver ju redan!

Blöjan

Emilia har nu under två dagar börjat ta av sig blöjan.. betyder det att hon tröttnat på blöja och vill lära sig gå på toaletten då? woooohoooooo!!!

Vi får se och tar det som det kommer! Nu sitter hon och försöker få på sig trosorna..
Man får väl fråga henne hela tiden om hon vill gå på toaletten, eller lägga ut handukar i soffan.. kanske ska lägga sånna där som man har i sängen när dom sover.

Pizzan var rätt god, men jag tycker bäst om pizza från pizzerian!! hihi

Linnea

Emilia

Micke


Pizza

Nu har vi varit ute, blev dock ingen pulka utan vi gick till dagis och lekte lite där! Linnea verkligen älskar att åka rutchkana!! Sla lägga ut lite bilder sen så får ni se världens gladaste lilla tjej!

Emilia lekte också för fullt, men man märker att hon varit sjuk för det är fortfarande inte mycket hon orkar. Blir helt slut efter 20 minuters lek.

När vi kom in ställde vi oss och bakade chokladbollar med finare ord. Millan åt väl upp halva satsen men det gjorde inte så mycket.. det är så det ska vara när man bakar!! 

Nu står Micke och ska göra pizza här hemma.. mumma!  

vakna igen!!

Sitter med millan i knät nu, hon håller på och vaknar till liv. Trodde först att hon inte sovit klart då hon vaknade och skrek rakt ut när jag tittade in hos henne. Men när jag var på väg ut igen så vrålade hon minst lika mycket!

Nu ska jag in i duchen, sen blir det mellis och sen bär det av uuuuuuuuut!!!!!!!!!!!! wooohooooo

Stellan

Försökte lägga ut en bild på Stellan förut med det gick inte då så jag gör det nu!



Sussar

Nu sover barnen, helt otroligt hur barn från ena sekunden vara hur pigga som hellst till att ligga totalt deckade!

Vi hade lite dans här hemma idag, Micke drog igång Lady Gaga och gissa vem som börjar rocka loss?

Jo Emilia.. hon började vicka på rumpan och sen chockade hon mig med att sjunga med!!!!!! Whaaat?!
minns inte vad låten heter.. just dance sjunger hon iallfall! hihi Pokerface tycker hon också om!
Skönt att Nalle Puh får vila lite..

Det blir inget besök till Sigtuna idag, så vi får åka pulka här hemma istället. jaja, bara vi kommer ut så är jag nöjd!

"städa städa..

...varje fredag åå sååå varje juuuul, det tycker jag eee kuuul"

Nu har jag kört ett ordentligt varv med dammsugaren, och vet du.. det tog faktiskt mer än 20 minuter.. så den där sladdlösa dammsugaren hade inte varit något för oss. Visserligen tog jag soffan och hela alltiopa nu, och det kanske man inte gör varje dag.. eller jo.. om man heter Mikael! hehe

Men ibland är det roltigt att städa, man behöver bara de rätta tillbehören.. BRA MUSIK!!! sen är det bara att shejka loss!!

Vad!!

Vad ska vi hitta på idag då??

Barnen sov ganska bra inatt, visserligen kom båda in efter halva natten, men dom är varma och gossiga så det gjorde inget!

Micke är på väg ner i tvättstugan nu, Emilia kollar på.. javisst, Nalle Puh! Linnea leker och jag SKA komma på något roligt idag!

Har verkligen lust att köpa skridskor och ta med barnen och åka, göra lite varm choklad och ta med bullar som jag gjorde igår..  men just nu är man inte rik!

En annan plan är att åka och bada!! Ååååh va kul när det är kallt ute.. men nej, har inga badkläder!

Åka Pulka? ja det skulle vara kul! Ska försöka övertala gubben min! Skulle vilja åka hem till Mickes föräldrar också, dom är hundvakt denna helgen och hundar är ju sååå mysiga!!

Det är katter också för den delen, Stellan har hittat en ny komis här hemma.. håll i er.. sekundvisarn på köksklockan!!!
Han satt hela kvällen nedanför den och mjaaaoade, han verkade helt förtvivlad över att han itne  fick något svar!

Sen har buskatten fått för sig att han inte längre tycker om blötmaten som vi köper. Nej, han ska bara ha torrfoder! Blir han mätt på det eller? Känns så enformigt.. trodde alla katter älskade blötmat. men men..

Bullkväll

Nu har jag slagit mig ner på min rump efter ett par timmar med bak i köket.. skit kul, verkligen!
Fick hjälp av min supergulliga Micke såklart.. honom kan man alltid räkna med!

Sprang emellan köket och tvn, ville ju inte missa Let´s Dance! Och som vanligt så va Morgan grym!

Nu när vi är friska (typ) så har jag sådan överskottsenergi som jag bara mååååste få göra av med, annars blir jag grinig och jävlig och fullkommligt omöjlig att umgås med! Till Mickes stora förtjusnins, där var den lugna helgen det! HA

Ååååh har ni nån gång kännt er på ett sånt där jävulskt humör? Så känner jag nu..

Föresten Tess.. om du läser detta.. du fyller ju 25 snart!!! Din gamla tant.. hehe.. händer det något kul då eller?


Funderar på om jag ska krypa ner i sängen eller om jag ska ut och springa några varv runt huset först?
(och neeej, jag menade inte det på riktigt.. )

Pilen

Micke är och fixar bilen, kamremen eller nåt skulle visst bytas.. det är ju bra så inte hela motorn pajar..

Jag sitter och pluggar så gott det går och barnen kollar på nalle puh.. Emilia som hade ätit lunch idag totalvägrade äta middag! Hon kanske inte är så bra som jag hoppats på!
 
På söndag ska vi fira Linnea som fyller 1 år! Så idag har vi shoppat lite grejer till tårtan.. men jag är bra sugen på att göra den lite annorlunda. Får kanske smyga iväg i morgon och köpa lite mer saker.



Millisen

Emilia sover, har sovit i tre timmar nu.. trixet att få upp henne är att släppa in lillsyrran i sovrummet. För hon är allt förutom tyst och stilla. Just nu håller hon på och plocka upp och ner alla kuddar från sängen.. hehe när det inte går bra så skriker hon rakt nu!
Emilia sover ändå.. Det är faktiskt hennes första feberfria dag, känns så skönt, och hon har ätit lunch idag!! woohoo!!

Vad mer har hänt?

Micke blev glad över att lyxfällan börjar idag igen så skulle han slå till mig på benet som låg över hans ben.. men han missbedömmer avståndet lite och råkar daska till sig själv!
Han flyger upp och det ser ut som att ska börja gråta..

-Vad gör du? frågar jag

-Jag slog mig själv på bollarna!!!!!!!! Jag har nog sprängt ett blodkärl! Det gör så jävla ont!!

hehe det är inte lätt alla gånger!



fääääärdiiig!!!

Äntligen Äntligen Äntlige!!!! Nu är Temat färdigt och inskickat! Känns sååå bra i magen! Fick inte ihop så mycket som jag ville men man kan inte få allt! ÅÅÅÅH va jag är lycklig!

Efter att vi kommit hem frår läkaren somnade Emilia, typ kl 13.. och vaknade igen strax innan 17!!! Det var bara låta henne sova eftersom febern var tillbaka. När hon vaknat var hon glad och pigg och ville ha Frukost som hon sa.. hihi min lilla sötnos!

Nu måste jag slänga mig i soffan och kolla på NASA på discovery.. såå häftigt!

väntetiiiid

visst är det fruktansvärt tråkigt att vänta, speciellt om man är 2 år! Vi hade en bokad tid men fick vänta i 50 minuter på att få träffa läkaren.

Vi han läsa igenom alla böcker som dom hade, millan sjöng några sånger, hon gick runt och tittade på massa papperslappar som låg där, sen satte hon sig i mitt knä och höll på att somna.

När vi tillslut gjort alla prover kom dom fram till att allt var bra, hennes hjärta lät bra, lungorna också.. hon hade ingen sänka. Det ända dom kom fram till var att hon hade 38,5 i temp.. och att hon hade feber igen var igen nyhet. Men det känns skönt att ha varit där och kollat henne iallfall!

Jag är jätteglad att det inte var något allvarligt!

Hon vill fortfarande inte äta mat, och vällingen går jättetrögt, provade med gröt och den åt hon ett par skedar av..
Det ända hon faktikst har ätit bra av är när vi har fikat med bullar. Ska baka lite till Linneas kalas, så jag får väl göra några extra som emilia kan få nu.


Vårdcentral

Ska skriva ett snabbt litet inlägg innan jag börjar klä på Emilia.. Hon hade blåa läppar igår igen, och denna gång skippade jag sjukvårdsrådgivningen och ringde direkt till våran bvc, Tiina som är helt underbar! Fick tid idag på en gång, hon sa att förmodligen är det ingenting men bättre att kolla upp det ändå! Läkaren ska få lyssna på hennes hjärta så det inte är något fel där. Känns så skönt att bli tagen på allvar!

Mitt Tema.. snart klar.. ska vara inlämnat idag så jag har några timmar på mig! herregud!

oooh NEJ!

Linnea vaknade inatt med värsta rosslet i halsen! Lät som hon var lite tungandas Är det hennes tur nu eller?
Emilia vaknade strax innan 6 i morse och försökte förklara något för mig..

ditta!!! pappa ditta!!!

va? titta på tv:n?

Neejjj DITTA!!

Va? klias det? Ska mamma klia?

neeeeej ditta mamma!!

Efter en stund blev hon så frustrerad av att jag inte fattade så hon la sig på golvet och började gråta!
Kära kära barn! Jag känner mig totalt värdelös som inte förstår vad hon vill!

Men snart gick det upp för mig att hon ville DRICKA!!!!!
Sprang som en idiot till köket och gjorde iordning hennes vattenflaska.

Nu va hon nöjd!

Ska sätta igång med plugget nu på en gång, få se hur länge tjejerna tillåter mamma att sitta här, kan ju inte direkt låsa in mig någonstans.

Tänk om man hade ett hus med ett kontor i där jag bara kunde gå in och få plugga hur mycket jag ville om dagarna!

Hur mår vi idag då?
Jo, har ont i näsan efter allt snytande.. känner att huvudet är tungt, värker i ryggen efter allt hostande.. men jag mår mycket bättre faktsikt! Så d et är verkligen på bättringsväg!

Tror att det var svettattacken i söndags som gjorde susen! satt rakt upp och ner på en stol i köket och det bara rann om mig! Två tröjor gick åt! Men det är väl bara vänja sig, snart är man inne i klimakteriet och då har man visst också svettattacker!

Nä, dags för plugg!

frust!

Kan tydligen fortfarande inte stava.. men men!

Har suttit här vid datan i snart 4 timmar.. avklarat.. 2 ½ uppgift! joråå.. det går strålande det här!!
Har kört upp två pappersbitar i varsin näsborre, det blev väldigt tröttsamt att springa och snyta sig 1 gång i minuten!!! Jag mår fortfarande piss och detta gör mig inte mycket bättre!!!

Funderar på att lägga ner för idag.. vet inte hur jag ska lyckas med det här!

Emilia har vaknat ett par gånger, varm igen så vi får se hur den här natten blir. Linnea har också vaknat, hon har börjat drömma! Lillfisan, som snart är 1 år!!! Herregud..

Nä, nu måste gå och skölja näsan och sen är det natti natti för min del!

Håll tummar och tår för att jag ska bli frisk så jag kan fixa skolan!!!

Ursäkta!

Får ta och be lite om ursäkt för alla 100 stavfel jag lyckades med i förra inlägget.. som sagt så är jag inte riktigt frisk!

Ville dock trottsa sjukan lite så vi begav oss ut på promenad, frisk luft ska ju vara bra, eller?
Ångade mih bittert efter 10 minuter då jag hostade som en gammal tant med KOL.. äckligt! men när jag andades genom halsduken gick det bättre, så vi knatade på och nu är jag heeelt slut!

Känner mig lite smått stressad när jag tänker på ett tema som ska vara inne på onsdag, ska innehålla ett par A4 sidor.. hade tänkt suttit i helgen men det var ju bara att glömma då jag som sagt låg däckad!!

Nu ska jag göra lite te och ta en alvedon för min huvudvärk dödar mig..

Influensa!!

Vaknade i lördags med värk i hela kroppen, ont i huvudet och världens hosta. Frös och svettades på samma gång! Emiia min lilla skrutt mådda minst lika dåligt som jag. Hon var skållhet! Det var bara att inse att influensan hade kommit till vårt hem!

Jag och Emilia har alltså pendlat mellan sängen och soffan och soffan och sängen hela helgen. Lekat och svettats och kollar på Nalle Puh! Fyy faan säger jag bara!

Idag är jag bättre, nu känner jag mig "bara" dunderförkyld, typ snoret rinner torr/slemhost. När jag hostar så få jar ont i ruggen, nyser jag så får jag ont i örat! Förmodar att Emilia känner exakt som mig, bara det att hon inte riktigt kan uttrycka sina känslor än. Mycket gråt hardet varit, men det är ju inge konstigt!

Tack Linda för att vi fick komma i Fredags, alltid lika trevligt att umgås med er!! Hoppas ni hade kul med dammsugaren :D mohahaha

Någon Tina skrev en komentar till mig..

Svarar här på den. Jag pluggar till undersköterska på komvux i märsta.
 
Jag har redan tackat dig massor, men jag vill ju bara berätta för hela världen (som om hela världen läste min blogg,, eller hur!!!) för att du finns här för mig! Till Micke såklart!! Världens bästa MAN!!!!!


GRATTIS MY


Lycklig!

När man är mamma så krävs det inte mycket för att man ska vaka och vara världens lyckligaste! Och inatt sov Emilia heeeela natten i sin säng! Det är såå underbart och jag känner mig verkligen superutvilad!!! Jag har inte behövt ligga som en packad sill utan fått brett ut mig! Tack min lilla sessa!!

Just nu ligger Micke och "mornar" sig som han så fint kallar det, egentligen sover han! hehe
Emilia kollar på telitubbies och Linnea röjer i deras rum.


Igår kväll när jag hade pluggat klart och det var läggdags klär jag av mig i vanlig ordning och ska precis lägga mig i sängen när jag kommer på mina sit-ups som ska göras! Jag har ju utmanat Linda om att det ska göras varje kväll..
Golvet är svinkallt men jag vägrar klä på mig igen.. så jag drar ner överkastet och lägger mig där

-Vad göööör du???? Frågar Micke
-Jag tänkte ligga på golvet inatt

Någon sekund senare ser jag micke kika fram från sängkanten..

Jasså!!! Gör 100 på en gång så kan du ta det lugnt i helgen!

hihi. men jag gjorde mina 40 och jag  ska säga att det gör ont, för jag har fortfarande träningsvärk!!!

ansökan

Nu har jag skickat iväg första ansökan! woohooo!!! Håll tummar och tår för att dom åtminstånde svarar på det :D

Tack Linda för mailen!

Micke har ganska nyligen kommit hem från sin "runda" som har tar varje kväll.. jag är fortfarande imponerad av honom! Nu står han och stretchar i hallen, det knakar i dörrkarmen hehe det låter som hela väggen snart ska rasa över mig!

Känner att det är dags att sätta igång med plugget nu.. OJ klockan är redan halv nio!!!!!!!!!! jag ligger verkligen efter i tidsplaneringen!!!

nu jävlar!!!

Slut tramsat!!
Jag vill också flytta! Visst vi trivs superkanonbra i den här lägenheten, och hyran är toppen! Men drömmen om något eget där jag känner att det är värt att lägga ner lite pengar och få allt "på sitt egna" vis är större än någonsin! Drömmen om en liten trädgård där barnen som sagt kan få springa fritt! Jag vill ha och jag vill ha NU! Nog för att jag är lite van vid att få som jag vill blir inte bortskämd denna gång.. ooo nej! Det är faktiskt rätt omöjligt för våran del.

Men.. det går att göra något åt det!

så fort detta är färdigskrivet så är det jag som sätter mig ner och letar efter ett extrajobb.
Vi har bestämt att alla pengar som jag kan tjäna extra ska läggas undan till vårt hem. Ett drömsparkonto.

Jag kan absolut hålla med många om att det är väldigt praktiskt att bo i hyresrätt, man får ju allt fixat om det går sönder, och det är bra standard i många av sigtunahems lägenheter, bättre än många andra i världen har det iallfall. Men jag kan inte läppa tanken om gräääs och egen uteplats!!

Få se hur det hela går..

Torsdag!

Jag förbannar den här jävla luggen som inte växer tillräckligt! vad ska man göra? Äta ost eller? Ge mig tips!

Idag får den vara den, såg lite mysko ut när jag hade tryckt upp den faktiskt.. hahaha

Ska strax lämna Emilia på förskolan och sen ska jag över till mormor och morfar. Efter det är det skola som gäller!

Igår gjorde micke stuvad potatis och isterband, barnen fick kassler men vad tror ni dom åt? Jodå, isterband! hehe härliga ungar!


Måste bara säga att vi är sååå sugna på något eget nu! Tänk va skönt att ha en liten trädgård där barnen kan springa ut i sommar och leka! Ska köpa en trisslott idag och spela på lotto till helgen :)
kolla in vårat drömhus här!!! drömhuset

inlämnat!!

Yees.. har suttit hela kvällen nu med ett Tema som ska lämnas in nästa onsdag.. och jag blev klaaar!!!! F
örsöker iallfall göra allt i turbo så jag får lite lugnare under praktiken som kommer snart. Vill inte göra samma misstag som förra terminen. Allt stog mig upp till halsen ett tag!
Men men.. man lär sig av sina misstag.

Nu ska jag packa ihop den här datan, lägga mig på golvet och göra 40 sit-ups.. jo, man ska ju börja långsamt, annars tröttnar man :D hehe Och nej, jag försöker inte gå ner i vikt, bli smalare osv osv.. försöker bara trimma upp dallret lite ;) ni vet väl att det är sommar snart!

I morgon bär det av till Rosersberg för lite övningar med skolan! Spännande!!

Natt natt


Tisdag

okej.. någon anonym (någon som glömde skriva sitt namn) ville se en bild på min kaluffs! 
Varsågod.. enjoy ;)

Lyckades föresten få upp lill-luggen i ett hårspänne idag! Hahaha.. tack gode gud för vax och hårspray!!

knasfrillan      

ooopsbild


Idag var vi ju och veckohandlade..
Detta är mat för 1400:-!!!!!
Man får verkligen inte mycket mat för pengarna idag tycker jag! Kanske ska tillägga att vi också ha köpt blöjor/tvättlappar.. och lite sånna saker.

mat

museum

Idag ska vi iväg med skolan på medicinhistoriska museet i Uppsala.. (Hoppas jag stavade rätt)
Ska bli jättespännande (Hoppas att man får ha mössa på sig där inne)

Men först ska vi lämna Emilia på dagis och åka och veckohandla!

Föresten... jag har träningsverk i röven!!! Känns som ett stort blåmärke!!!

Nu ska barnen rita lite så jag ska sitta lite med dom innan dagen drar igång..

Tack igen Linda! Du är världsbäst!!!

vilken dag!!

I morse kl 8 lämnades stellan för sin kastrering och så passade vi på med vaccinering.

kl 8:30 beger jag mig till station, sen vidare för att klippa mig i karlberg..

kl 9:00 går Micke och Linnea med Emilia till dagis..

Jag blev klippt, och det med råga!! Hade verkkligen gått in för att spara ut allt igen, saknar mitt långa hår!!
Så jag ber om lite toppning och kanske ett försök på frisyr, allt såg så utväxt ut, man såg att jag hade haft kort innan om man säger så!
Hur som hellst, hon pratar på och allt låter kanon, luggen vill jag gärna klippa lite kortare. Och i min värld är kort lugg vid ögonbrynen och lite längre ner, lång lugg är längre än öronen!

Hursom hellst så ber hon mig blunda för att jag inte ska få hår i ögonen, jag blundar och när jag tittar nästa gång har jag en lugg på ungefär 2 cm!!!!!!!!!!!!!!!! WHAT!!

-oj vad kort den blev! utbrast jag Men hon är ju så himla trevlig så jag kan inget annat göra än att leka nöjd och belåten!!

-åååh jag är så himla nöjd säger jag innan jag går!!

10 meter från salongen åker mössan på fort som fan sen ringer jag hem och beklagar mig för Micke!

Jag ser förjävlig ut!!! Men jag tror jag ska lyckas få upp luggjävlen i ett hårspänne.. tur att det är vinter också, då kan jag använda mössa!

Sen då?

Hämtar Emilia på dagis, allt har gått bra idag..

Micke hämtar Stellan, allt har gått bra där med..

Sen lyckas min kära kära vän Linda dra med mig till ett litet gym! Fy faan, vi gav verkligen järnet! Superskönt och jättekul var det! Så det blir favorit i repris nästa tisdag! woohooo

Nu är Micke ute på sin kvällspromenad! Han är så himla duktig tycker jag. Att verkligen gå ut i det här vädret, jag hade bangat men inte han!!

Philip

Idag hade vi besök av Linda och Philip som vi saknat så mycket!


Och här är en bild på Philip och Linnea! Sååå söta :)

sötaste

Stellan

I morgon är det dags att tjupp tjuppa stellan.. har ska få bli en det. Har läst att det är bäst så för en katt oavsett om det är en inne eller utekatt. Även bra för samhället om det gäller utekatter.
Så från och med ikväll får våran hungran inte äta något.. oj oj .. det kommer bli en lååång natt!

Som sagt så har Emilia börjat sin inskolning nu, från 9-11 skulle hon vara där idag, kl 11 har de lunch på hennes avdelning. Lite innan 11 går jag ner för att hämta henne och när jag tittar in på avdelningen ser jag till min förskräckelse hur de redan har börjat äta lunch!
Min Emilia sitter i rummet brevid och läser en bok med en annan fröken. Detta måste vara jättekonstigt för henne. Först så ska hon in på en annan avdelning, och när hon kommer tillbaka till sin vanliga så sätter de andra sig och äter lunch och hon får inte vara med!
Normalt så äter de lunch kl 11, och jag var där 10:54.. kunde de inte ha väntat ett par minuter tills Emilia var hämtad?

Överreagerar jag nu eller??

plugg plugg plugg

Idag är det måndag och dags att verkligen sätta igång med pluggandet.. skulle bara sätta mig vid datan och kollan alla andras bloggar och se om det fanns något nytt att läsa.. POFF så hade 30 minuter redan gått!

Micke strosar omkring i lägenheten och tittar till mig lite då och då.. "vad gör du?" frågar han.. misstänker att han vill kolla sina fotbollsnyheter :)

Idag är det Emilias första dag på nya avdelningen.. hon har nu börjat sin inskolning för hon är stor tjej nu och ska få byta till 2-3-års avdelning! Jag fattar ingenting.. som vanligt! Vaaaa?? Är Emilia redan så stor? Nej nej.. hon är min lilla bebis! kommer alltid att vara det!

Linnea då? Ja hon börjar på dagis om ungefär 2 veckor!! Herregud säger jag bara, och snart är hon 1 år!!!! Vill inte vill inte vill inte!!!!!

Sluuuuuuuta växa nuuuuuuu!!!!!!!

Changeling!!

En helt underbar film!
Har aldrig riktigt tyckt om Angelina, har mest sett henne som en "tuff brud med pistoler" men här visade hon faktikskt vilken fantastisk skådespelare hon är!
Väldigt gripande film, och den som inte blir berörd av den.. är helt enkelt en känslokall jubelidiot! Att det är en sann historia gör filmen ännu mer fängslande.
Jag satt med hjärtklappning långa stunder av filmen, som för övrigt är lite mer än två timmar lång.. Men det märktes aldrig!
Micke tyckte också den var bra, bästa film han sett på länge sa han.. och nej, han blev inte medtvingad :p
Fick hålla emot flera gånger för att inte börja gråta, det ska jag däremot göra när jag ser den hemma sen.

Barnen hade haft det bra hos mormor, dom hade lekt hela dagen om somnade sött när vi kom hem strax efter 20.

Idag då?

Micke drog iväg på morgonen för att tvätta bilen. Jag som är överfull med energi drog på barnen och gick ut på en liten promenad.. bestämmde mig för att besöka min mormor och morfar. Eftersom klockan bara var cirka 8:30 var jag tvungen att försöka titta in och se om dom var vakna innan jag stormade in med mina vilddjur.. Men dom var uppe och blev så glada över vårat lilla besök.

Nu sitter jag hemma igen, barnen sover och Micke kollar på TV.n.. ska försöka hinna plugga lite nu innan dom vaknar.

Lördag!

Vilken rolig dag det här ska bli!

Var och lämnade barnen hos min mamma idag på förmiddagen.. Emilia började genast leka med morbror Emil och moster Emma.. Linnea som jag trodde skulle skrika rakt ut sa inte ett knyst! Hon vinkade så glatt!

Sen åkte vi och köpte lite godis och sånt, hem och duscha.. fixa i ordning oss..

Nu väntar vi på att dom ska komma och hämta spjälsängen sen bär det av!!

vi ska åka till Thailand jag och Micke!!!!






















Gick du på den??

HAHAHA

Vi ska på bio och äta god middag tillsammans!

Lägenhetsbrand på Norris

Ja det har brunnit i en lägenhet här vid oss, bara ett hus emellan! Micke satt vid datan och försökte få igång ett spel, barnen åt mellis och jag stog bredvid och filosoferade.. jag står och tittar ut genom fönstret och ser en massa vit rök bolmma upp bakom ett hus.. kalla mig blåst eller vad som hellst men jag är helt säker på att dom borstar bort massa snö?!? fråga mig inte hur jag fick ihop det. . Efter en stunf ställer sig micke upp och ser röken

-fan vad det ryker! Brinner det eller?
-Neeeej, dom håller väl på att sopa bort snö med en sån där maskin eller nåt!!
-Det är ju hur mycket rök som hellst!
-Nej det är bara snö! Säger jag

Efter någon timma eller två ska vi gå till affären och köpa mjölk och ser då en brandchefsbil stå vid vändplan..

Ojdå.. det har nog brunnit ändå!

På vägen tillbaka är vi så nyfikna så vi tar en lite"genväg" förbi huset som hade brunnit! Och det var riktigt otäckt! Lägenheten måste ha varit helt övertänd, fönstret var trasigt i köket, kolsvarta gardiner hängde kvar och det lucktade.. jättekonstigt! Inte som brand tycker jag.. mer ruttet eller nåt!

Verkar som att ingen kom till skada iallfall, läste det på www.marsta.nu


hon är så bra!!

Laila fick verkligen till det! Det verkar verkligen vara så att vad hon än bestämmer sig för att göra så ger hon 110% och gör det sååå bra!! Riktigt grym är hon. hon är min Idol!

Sen har vi då Morgan!!! Klockren!! Vilka rörelser och vilken jädrans rumpa han har!!! hehe 

Vänner

Jag har kommit in i en fas eller nåt.. börjat tänka på vilka som är ens riktiga vänner..
inser väl att personer som man bara ödslar energi på men aldrig ger någonting tllbaka inte är några att ha kvar.. eller åtminstånde inte lägger mer energi på..
Jag har inte så många, men några få vänner, och även om vi inte umgås eller pratar varje dag så finns dom där!

Snart är det dags för Let's dance.. ska bli spännande och se vilka som åker ut ikväll!


Våran superfina dammsugare!!!! Och världens sötaste Linnea!

Våran superfina dammsugare

Det går bra nu..

Såå jaaa, nu var skolan igång och det märks i hela kroppen.. vet inte hur jag gör när jag pluggar men jag är helt slut efteråt. Har skrivit klart och skickat in första Temat,så nu är det bara hålla tempot!
Det har löst sig med läraren nu också, han hade inte läst mitt Tema som jag lämnat in i december och satt IG på mig, men efter mycket tjat från min sida är betyget ändrat till ett G.

Vad mer har hänt? inte så mycket.. känner mig lite trött och skulle behöva samla ihop min supermammakrafter igen. Mitt tålamod är inte som det ska och jag får bita mig i läppen minst 100 gånger om dagen när det inte går som det ska!!

Men så är det väl för alla.. det går upp och sen går det ner för att sen gå upp igen.. så är livet och det är bara att acceptera!

no no no

Nej nej.. inge fler bebis här! Är sååå nöjd med dom två jag har, dessutom har vi inte tid nu.. känner att jag vill komma igång igen. Plugga klart, skaffa mig ett jobb.. efter två graviditeter väldigt tätt så är jag inte så sugen igen måste jag säga. Ett bevis på detta är väl att vi säljer spjälsängen nu! Nästa steg blir att köpa mindre bil :D hehe

Jag har varit och shoppat i går, var på tiden att jag köpte mig lite nya underkläder.. verkligen! Och det är inte bara nackdelar med att ha fött och ammat två barn och brösten inte längre existerar och det endast hänger två skinnbitar där mina tuttar brukade sitta.. jo för nu kan jag köpa jättefina BH:ar på vanliga butiker!! Behöver inte längre springa och köpa svindyra underkläder för att slippa alla tant-Bh:ar som lindex och hm hade till mig.. Nä jag öste på ordentligt och för första gången så var det faktiskt kul.. nä.. nu ljög jag.. det var bara jobbigt att slita av sig ala kläder och prova 10 olika brösthållare..

Men jag behöver inte känna mig som en ful gammal kärring när jag kliver ner i sängen längre iallfall :) Nu kan jag få känna mig lite fin och.. hihi nästan lite sexig :D

PS.. Nej, det blir inga fler barn ändå!

dammsucker!

Vi har då varit ute i dammsugardjugneln ett tag nu och letat och letat efter en bra och billig dammsugare.. Jaa, jag är supersnål men i detta fall fick jag ge upp! För att slippa köpa en ny varje år och slippa vibrerande väggar och stinkade luft så får man nog lägga ner en slant!
Hittade en jättefin Electrolux, ljusblå.. så den blev det! Micke har provkört den nu ikväll och han var väldigt nöjd!! hehe

Vad mer har hänt? Skolan gick bra men har ett litet problem med en lärare bara. Ska ta det med rektorn i morgon! Det löser sig nog..

Emilia har börjat på dagis idag igen, och det gick kanon! Hon ville inte gå hem vilket måste kännas bra.. eller?? Denna eviga tävlan med förskolan.. pust!! Jag försöker ju verkligen göra det lika roligt hemma.. vi ritar och pysslar, hon är med och lagar mat! Men det är ändå alltid roligare på dagis.. fast hellre det än att hon skulle vantrivas..

Nu vill micke ha datan...

ooooops tänkte nästan berätta en hemlis här.. vilken tur att jag hejdade mina fingrar :D mohahah

uppe med tuppen

Förstår egentligen inte varför jag ställer väckarklockan när jag lika gärna bara kan sova tills Linnea vaknar, hon är ju ändå på tiden varje morgon!! 06:07... vaaaarje morgon! :)
Egentligen ska jag väl bara vara tyst för det är väl mina gener dom har ärvt! Har alltid varit  en morgonmänniska.

Nu går jag bara runt och väntar på klockan så jag kan gå till skolan!!! 

Skola i morgon

Jaa,, så var det dags igen.. känner mig lite nervös måste jag säga!
Har valt kurser som jag ska läsa, men jag är lite osäker på om jag valde rätt.. På Schemat som jag fick hem så krockar nämligen mina ämnen, och det får inte förekomma, det står klart och tydligt!! Men till saken hör att man läser inte alla kurser varje torsdag och fredag, utandom byts liksom av.. så svårt att förklara!

Hade det varit någon ordning på mig så skulle jag ringt och pratat med lärarna så jag fick bekräftat att jag hade gjort rätt, men ja.. det lyckades jag inte med och nu är det försent! Jag kommer alltid på sånna saker på helger eller sent på kvällen, och då går det inte att ringa.

Vet inte vad som har hänt med mig egentligen, jag brukar få saker och ting gjort men den senaste tiden så glider allt ur händerna på mig... jag vaknarp å morgonen och POFF så är det dags att lägga sig igen..

Jaja, färdig med gnällandet...

Kalaset var jättekul! Jag och Emilia tog bussen dit och hon var såå duktig! satt och sjöng och hade sig!
Väl innanför dörren hos Moa traskar Millan in och ger Veronica en bamsekram som hjälper henne att klä av sig. 2 sekunder senare är Emilia i Moas rum och leker för fullt!
Jättegod tårta och massa gott fika!

Ikväll ska jag och Micke göra lite smoothis och slappa i soffan!

kl 08:30 är det upprop!!!!! 

Dumförklarad!!

Emilia har blåa läppar idag.. och det är ju verkligen inte normalt! Hon är normalvarm annars över hela kroppen men läpparna är blå, eller var nu är dom normala igen.
Jättekonstigt tyckte jag så jag ringde vårdguiden bara för att få det bekräftat att allt var okej ändå.
och vet ni vad tanten svarade!!!

-Hon har inte druckit blåbärssoppa nyligen då????!!

WHAT!!!!

-eeeeeh Nej det har hon inte gjort!

Va faan!

hahahaha!!!!!!

hennes blåa läppar blev röda igen men jag ska iallfall ringa bvc och fråga vad dom säger i morgon.


Kalastajm idag!

Igår fyllde Emilias kompis Moa 2 år så idag ska hon på kalas! :) Ska bli roligt!
Och tur är väl det att hon är bra i magen igen, annars hade vi fått vara hemma.

Igår tog vi en promenad till centrum med min mormor och morfar, kollade efter gardiner till köket men hittade ingenting, sen fick Emilia springa runt lite där och vad tror ni händer?? Jo hon trampar i hundskit!!!!! Sååå jävla vidrit och jag fattar inte varför hundägare inte plockar upp efter sin hund!! Det är väl en sak om hunden skiter i skogen, eller i ett dike eller varssomhellst, men mitt i centrum!!! Va faan! Så jävla kul är det inte att stå med en pinne och försöka peta bort bajset!!

oansvarliga jävlar!!! Nu blev jag upprörd igen! hehe

Efter promenaden bjöd jag in oss på kaffe hos mormor och morfar, sen gick vi hem och lagade spagetti och köttfärssås! Emilia skulle bara äta spagettin och jag orkade inte kriga om det utan var glad för att hon åt något över huvudtaget.
 Man vinner ALDRIG ett matkrig med barn, vill dom inte så vill dom inte.. man kan inte tvinga någon att äta.

Nu ska jag sätta på kaffe så det är klart när micke kommer upp ur tvättstugan

Laila

Jo hon var ju också väldans bra..

Fröken Erikasomtyckeromhelavärlden.. ibland.. tycker att Laila, Morgan och Samuelsson är favoriter!

och nu är det dags för mojje..

MORGAN MORGAN MORGAN!!!

Ny favorit!! Fy Faan va ball han är!!!!

Blondiebella

ååååh neeeej! Det gick ju inte såå himlans bra det där!! oväntat.. NEJ! Staplade omkring på dansgolvet och såg allämt stel och konstig ut. Hon kanske var nervös..

Våran favorit är ju samuelsson.. jättebabyn som faktiskt kunde dansa!

wave

Vi har varit och köpt en våg! Såg att dom reade ut på järnia.. 98:- för en våg som har kostat typ 400!! Så jag skickade iväg micke för att köpa en! Det gäller att passa på innan det tar slut! Ja för skulle vi åkt allihopa så hade vi nog inte hunnit.. ni vet, det tar tid att klä på barnen och släpa iväg alla till bilen..

Hur som hellst så känns det jättebra att vi är vågägare! Det visade sig att Micke har gått ner 3kg sen nyår.. det är bra gjort tycker jag! Hans mål är 15kg till sommaren och det är jag helt övertygad om att han kommer att klara!

Barnen är fortfarande itne bra, eller Linnea är bra i bajset med inte Emilia. Så jag ringde bvc och fick lite mer goda råd. Ska byta ut vällingen och inte ge henne så mycket fibrer. Skulle höra av mig igen på måndag om det inte blivit bättre! Stackars lilla gummsan!

Pulkan

Åååh så kul det var med pulka idag !! Synd bara att barnen inte njöt lika mycket!
Emilia var på bra humör.. en pyttepytte liten stund! Jag försökte och försökte men sen fick pappa gå in och kolla på Nalle Puh med henne. Så då var det bara Linnea och jag kvar.. och Jessica och hennes brudar!
Ingen av barnen log, Melissa drog liiite på mungipan en snabbis sen var det stoneface resten av tiden.. hehehe
Dom undrade säkert vad vi höll på med..
Jag och Jessica sprang upp och ner med pulkorna hehe

Tillslut tröttnade Linnea som började bli lite kall, så då gick vi in.. Men jag hade iallfall jättekul! Det tror jag ungarna också hade bara att dom inte riktigt förstod det själva :p hehe

eeeh. det blidde inte så mycket städning, men jag har iallafall skurat golven idag.. duktiga mig! (låter som jag aldrig städar här hemma, men joo det gör jag.. har inget annat val :p.. närå.. jag tycker inte heller om när det är smutsigt!)

Vilket får mig att tänka på en gång för länge sen, jag och micke hade precis flyttat ihop har jag för mig, och han jobbade förmiddag och jag eftermiddag. Så jag strosar runt hemma, tar det lugnt och upptäcker sen helt plötsligt att jag är fruktansvärt sen och måste skynda mig till bussen!! Slänger på mig arbetskläderna, på med mina skitiga skor och kommer på att nyklarna ligger i vardagsrummet!! Shit.. tar jag av mig skorna så missar jag bussen! så jag springer in och lämnar efter mig leriga skoavtryck!
Till saken hör att när micke ska hem sen så tar han med sig två kompisar (Pontus och Malin har jag för mig)
BRA!!! Jag som jar skitat ner totalt där hemma! Vilket första intryck.. det där har stört mig länge!
-Nu tror dom säkert att jag är värsta skitgrisen!! Typiskt!
 
bara så alla vet får det ALDRIG vara stökit hemma när vi har gäster, kommer någon lite oväntat och vi har lite disk så är det jag som superdiskar i 180 innan besöket kommer, eller slänger in alla leksaker där dom ska vara, rättar till kuddarna i soffan.. osv osv..

Så... nu vet ni lite mer om mig..


snöööö

äntligen äntligen snöar det ute!! wiiiiiie!!!!!
tråkigare är kanske att det ska bli plusgrader ute i morgon, så då blir allt slask istället! Med vädertanten har ju haft fel förr så det är bara att hoppas!!

Väntar nu på att Jessicas tvillingar Melissa och Philipa ska vakna så vi kan ut och åka, hoppas att det kanske blir en snöbrejk på 1 timma eller 2 så att även småttingarna får njuta lite av pulkaåkandet! Det är ju faktiskt inte såå kul att få massa snö i ögonen..

packade koldolmar!!

Visst är det underbart med en 160 säng, en man runt 90kg, två små barn som helst ligger på tvären i sängen och en katt som ska tränga sig ner emellan oss! Själv ligger jag helt orörlig halva natten efter vi fått besök av barnen! Snacka om att man är stel när man vaknar!
Emilia har inte gjort nåt i blöjan på över ett dygn förutom att kissa, det är väl bra.. eller?! Visserligen har hon inte ätit så mycket så det beror nog på det.. men vi ska iallfall ut och åka pulka idag, så får vi se hur det går!

Känner mig på städhumör idag, och micke blev överlycklig när jag sa det.. för det bäta han vet är nog att städa! Då mår han som bäst.. hahaha :)

Nu ska jag ta hand om frukostdisken!

jobbig natt!

tror att jag har missat att skriva det innan, har varit så upptagen med min läpp..

Barnen är magsjuka, båda två.. och det är ju fruktansvärt roligt! Emilia som redan innan hatade att byta blöja, speciellt när hon gjort nummer 2 är ju helt förtvivlad över att behöva byta 15 gånger per dag! Vid minsta lilla fjärt (så små är dom ju visserligen inte, jag trodde att det var micke som la av en brakare när det egentligen var Emilia) så kommer det i brallan!

Trodde att dom var på bättringsvägen för igår böt vi bara typ 6 blöjor.. men i natt brakade det loss igen! Vi får se hur det utvecklar sig.. hoppas att dom är bättre i morgon så vi kan ut och åka pulka med Jessica och tvillingarna!

Micke är inte så bra han heller, han har ont i hela kroppen.. börjar väl bli gammal helt enkelt :p hehe.. nää, men en redig förkylning är det nog.. i värsta fall influensan!

PS min läpp börjar bli bättre :) jippiii 

pssssst

Jag har problem nu.. vet varken ut eller in!
Vad det handlar om?

Jo den förbannade överläppen som bara blir värre och värre! Vad fan har jag lyckats med?? Vad har jag gjort med mig själv? Känns som att jag gett mig själv en reäl snyting!

Börjar kännas lite i tänderna med, ska man ringa tandläkaren då eller? Eller sjukvårdsrådgivningen

-Hej jag heter Erika och jag har kört upp en tandbortse under överläppen och nu kan jag knappt äta eller prata! Vad ska jag göra? lufta? sluta prata och låta läppen vila kanske.. det låter ju iof rätt rimmligt! Men hur går det ihop med två små barn här hemma som man var tionde minut ska förklara att -nej man får inte hoppa i sängen, det är farligt! -Nej, det där är också farligt.. osv osv!

Okej.. jag ska sluta gnälla och sluta tycka så synd om mig själv.. men det gör såå ooooooont!!
Så nu är jag klar!

Micke är livrädd för att folk ska tro att det är han som slagit mig.. hahaha..
-Snart åker jag väl dit för misshandel!

Vi såg P.S I Love You ikväll.. igen.. ! Det är sååå himla bra! Har du inte sett den än.. se den!!! Och har du sett den se den igen!!!


forts..

klickade på fel knapp nyss.. så jag fortsätter här!

Vi var hemma hos morfar och mormor2 och hälsade på derar pyttelilla katt!
Morfars

Linnea var också ute och traskade

Tilda ger Emilia en puss

Morfar busar med

Det var så fint med frosten som låg på staketet!

Min snygging på Nyår!!

Jag och Linnea  (jag vet, dags att fixa till frillan!!!)

Emma Emilia och My dansade

Linda och en trött Linnea

Lars och Micke väntar på att få hugga in på efterrätten


Bilder

Skulle ju lägga ut lite bilder hade jag tänkt


Emilia fiskar på Skansen


klappa plastgrisar


Emilia åker karusell för första gången


Jag och Linnea på julafton

Tomten kom på besök

Emilia leker med alla sina nya leksaker  (konsentrerad)

Linnea har ätit banan :D

Så här blev det i barnrummet! Mer förvaring behövdes!

Mina pyssliga tavlor! hehe

Snusmumrik

Jag står i badrummet och håller på och borta mina tänder, filosoferar lite, ja ni vet.. som man alltid gör när man borstar tänderna :p
Hur som hellst så håller jag på och borstar bakom övre framtänderna, sköljer tandborsten och ska borsta lite till men missbedömmer avståndet och kör upp tandborsten under överläppen!! Fyyy satan så ont det gjorde!!!! Och detta var i fredags!! Nu är det måndag kväll! Ser ut som att jag snusar och det känns som jag haft en snus inne i 100 timmar! Kan knappt äta, och dricka.. och pussas är det bara att glömma!
Alldeles underbart är det också när Emilia och Linnea kommer och ska kramas i 180 och ger mig en karatespark preciiis på läppen!

Igår kollade vi på nya Bond-filmen, men jag blev verkligen inte så imponerad! Förra var mycket mycket bättre.. den här var lite snurrig och jag fattade ingenting de första 40 minutrarna! Men men.. bond är ju bond och den var ju bra gjord iallfall!

Nu ska vi visst kolla på någon ny clintanfilm..

-13 grader

svinkallt ute!
Och vad gör vi? jo vi bäddar ner barnen i fleecekläder, overaller, åkpåsar och filtar och ger oss ut på en långpromenad. Efter ungefär 5 minuter känner inte Micke sina ben längre!
-Ska vi vända? frågar jag honom
-Nä, nu är det lika bra att fortsätta!

Så vi traskar runt halva Märsta, bort mot Sundveda och blir helt förälskade i de små gulliga husen! Jag som drog på mig långkallingar/dubbla tröjor, en kofta samt min stoora fjällrävenmössa började bli lite varm i pälsen när vi var på hemvägen.

-Vi flyttar aldrig till Norrland!!! säger micke medans han bortstar bort lite is från skägget..

Han mummlar nogot om en sköldpadda i byxan och varmfodrade kallingar.. Nej, boxer heter det ju.. jag får inte säga kallingar för sånna har ju bara gubbar! hehe

På hemvägen hälsar vi på min mormor och morfar och dricker lite kaffe och fikar. Värmer oss lite sen traskar vi hemmåt igen!

Shoppingmani

Nu går vi omkring här hemma och vill shoppa loss igen!! Funderar på ett matsalsbord i tv-rummet..så fruktansvärt tråkigt att tränga sig in i ett litet kök när man har gäster!

Idag var Mickes föräldrar över på middag och då släpade vi ut bordet till vardagsrummet, blev lite tomt i köket bara.. hehe
Nog om det!

På tal om svärföräldrarna så lånade dom Emilia igår, och så sov hon kvar där. Och man kan ju inte låta bli att bli lite småsur när man får höra att Emilia hade sovit till 09:15!!!! Hemma vägrar hon sova längre än till kl 07! hehe.. nä, men det är ju bra att hon kan åka till farmor och farfar och "vila upp sig"

Har jag berättat att Linnea sover i egen säng nu i hennes och Emilias rum?

Har jag berättat att vi har hängt upp TV:n på väggen? (fyyy faaan vilket jobb det var)

Har jag berättat att vi äntligen har sett Arn filmerna? (grymt bra måste jag säga!!! Trodde inte att sverige kunde göra så bra filmer)

Nu ska jag fortsätta leta efter ett bord!

löfte

glömde skriva ner mitt nyårslöfte!

Ska verkligen sattsa på körkortet iår!

Avslutar mina studier nästa december, skulle vara bra om jag hann fixa ett jobb innan nästa nyår!

Sen ska jag bli snällare och sluta kvällsäta så jäklarns mycket :D

Nyår

I år firade vi nyår med Linda och Lars och deras barn, och vi hade jättetrevligt!

Det första Emilia gjorde när vi kom innan för dörren var:

Heeeeej Muu! och så gav hon My en kram! hehe.. dom är så söta!

Till förrätt gjorde jag nån avocadoröra med citron och räkor

Varmrätt:  Linda hade gjort inbakad fläskfilé och svampsås med hasselbackspotatis och sallad.

Efterrätt blev det kladdkaka!

Lite senare blev det ost och kex!

Lite tråkigare var det med alla jävlar som stog och sköt raketer ute på gården. Fattar man inte att det är så olyckor uppstår? Och är det verkligen så jävla ballt att stå och kasta smällare på varandra?!

IQ-fiskmås!


RSS 2.0