Bullbak

Först vill jag bara säga en sak.. ibland påbörjar man ett inlägg som man inte riktigt hinner klart. Förra inlägget hann jag skriva rubriken och avslutade själva inlägget senare. Glömde bort att nämna något om vårt vackra vinterlandskap vi fått under natten.

så..

Idag har vi bakat bullar, glutenfria och vanliga.
Här är receptet på de glutenfria (så att jag slipper leta runt som en galning nästa gång)
50g jäst
100g margarin
5dl mjölk
2msk fiberhusk
1 ägg
½dl socker
1tsk kardemumma
1tsk kanel
1tsk salt
12-13dl glutenfri mjölmix
Smält smör och släng sen i mjölken, fingervarm
smula gästen
i med mjölk/smör - blanda
i med fiberhusk och blanda, vänta 10 minuter
salt, kanel och kardemumma
I med mjölet.. vi tog en dl i taget tills vi tyckte att det var lagom "glutenkladdigt.. slutade vid 11 dl.. hade kunnat gå med 10.
Blanda ett tag
jäs i 30..
baka ut..
jäs i 30
grädda 250 grader 10 minuter.. cirka!
våran vackra baktjofräs! (vet inte vad det heter..? assistent)




hur man skilljer på vanliga och glutenfria bullar




Emilias bullar




mumsade i oss ett gäng på en gång.. med iskall mjölk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0