Livet på Steningehöjden

Så har då flyttlasset gått, i måndags för att vara mer exakt. Vi valde att flytta på årets mest regniga och blåsigaste dag. 
Det var tungt, blött och jobbigt. Det är vårat oflyt som i vanlig ordning förföljer oss. Ungefär som vårt semesterväder. Man ska inte klaga, vi har ju varandra.. eller jo, tamejfan.. jag ska klaga. Jag är skitless på det här vädret. Den här sommaren kan hoppa upp och ta sig där solen aldrig skiner. Vädermässigt alltså. 
 
Flytten. .
Den gick bra, nu är vi installerade och vi stormtrivs. Ungarna trivs, maken trivs, frugan trivs och katterna trivs. Vi bor i drömmen. Steningehöjden är helt perfekt, för oss. Det är nära till naturen, och nära att ta sig runt, överallt. Både kommunalt och med bil. Det enda som saknas är en affär, men det kommer så småningom också. Och om man ska se det positiva så planerar man sina inköp lite bättre, eftersom det kräver lite ansträngning om man glömmer något. 
Husen ligger tätt, vilket en del inte skulle trivas med. Men för oss kvittar det, det är ingen osämja, alla verkar trevliga och många barnfamiljen verkar ha bosatt sig här. Idag hade vi en liten mindre publik när vi blåste upp ungarnas plaskpool. Tre små flickor stod och iaktog oss, två av dom gick tydligen på förskolan där Linnea ska börja i Augusti. 
Emilia och Linnea sköter sig exemplariskt och hejar och pratar glatt med alla de ser och möter. Så nu vet hela området (inklusive alla Peab-gubbar) att vi tidigare bodde i "femman", att Emilia ska börja i skolan till hösten, att vi har två katter varav Stellan fyllde fyra år i måndags och att vi har en liten bebiskusin som heter Noel. 
 
Här kan man gå ut tidigt på morgonen, när man vill faktiskt, och hoppa lite hopprep. 
 
Katterna får fortsätta vara inne, såhär har vi löst "öppen-altandörr-problemet".. fungerar sisådär eftersom Stellan knuffar undan gallret. Någon som sitter på en annan lösning? 
 
Man kan bada när man vill, nästan.. 
 
Två koldolmar på altanen. 
 
Ett stycke kök. sakta men säkert kommer vi komma iordning. 
 
Favorit mattan i köket (Mio) 
 
Linneas rum. Som sagt, en vacker dag kommer vi nog komma iordning även här. Det gamla skrivbordet ska vi måla om, det ska bli mitt sommar projekt.. (jag sa inte vilken sommar, notera det) Upp med tapeter, eventuellt gardiner och något fint överkast. Inte för att hon bryr sig, hon är hur nöjd som helst just nu. Ett eget rum är inte illa. 
 
Emilias lilla rum, som är mer högt än brett. Så här får vi utnyttja höjden.. en vacker dag. . 
 
Min absoluta favoritblomma (näst efter gullvivor). Jag skulle kunna pryda hela hemmet med de här. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: karins blogg - om livet i linoleumheaven

Jag blev kär i pippimattan. Måste nog köpa en sån. typ igår.

2012-06-29 @ 19:32:02
URL: http://www.karinsblogg.com
Postat av: Frida(Philip)

Grattis till flytten. Va kul att allt gick bra och att ni har hittat hem. Puss

2012-06-30 @ 02:16:45
Postat av: Johanna

Grattis till flytten! Ser super ut.
När vi hade katter så snickrade min finurliga far ihop en träram som han häftade fast hönsnät i, sen var det bara att putta i ramen med nät i dörr öppningen och katterna höll sig inne. Sitter även haspar på som man kan regla vid dörrkarmen. Nu har kattgrinden förvandlats till barngrund så att inte klätterapan far över balkongräcket ;)

2012-06-30 @ 22:15:28
Postat av: Fia

Som vanligt fantastiska bilder, mina favoriter är hopprepsbilden (foten är divine) och badhanduksmumierna.

2012-07-01 @ 22:08:57
Postat av: jenny

åh så mysigt!!!
Jag vill se mer bilder, eller kan man komma någon dag kanske?

Svar: Du får väldigt gärna komma hit!! :) när som helst!!
moggika

2012-07-03 @ 00:59:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0